Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Februarie 2016 | 13:20
35 de acorduri semnate în 24 de ani de relaţii diplomatice moldo-italiene
Cele 35 de acorduri bilaterale semnate între Italia şi Republica Moldova pe parcursul a 24 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice sunt viabile şi contribuie la intensificarea cooperării în diverse domenii. Declaraţia aparţine ambasadorului Republicii Italiene în Republica Moldova, Enrico Nunziata.
„În acești trei ani de mandat în calitate de ambasador al Italiei la Chișinău am vrut să asigur în primul rând susținerea necesară comunității economice italiene. Am efectuat monitorizarea continuă a oportunităților comerciale și de investiție, precum și a concursurilor de potențial interes pentru întreprinderile noastre”, a declarat oficialul italian pentru Radio Moldova Actualități.

„În domeniul migrației, am încercat, în colaborare cu instituțiile moldovenești și italiene implicate, să garantez maximă aplicare a Acordului bilateral ce ține de migrație”, a remarcat Enrico Nunziata.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Italiană au fost stabilite la 21 februarie 1992.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam