Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Aprilie 2016 | 10:21
35 de cetăţeni moldoveni au fost neautorizaţi în UE şi Rusia
În perioada 10 – 17 aprilie 2016, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 337 934 traversări, atestându-se o diminuare de 8.22% în raport cu săptămâna precedentă. O scădere a înregistrat şi traficul unităţilor de transport, fiind consemnate 86 453 traversări, cu 7.5% mai puţin faţă de săptămâna trecută, anunţă Poliţia de Frontieră.
Potrivit sursei citate, 19 cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Federația Rusă, iar cinci au fost deportați. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 16 conaționali, alți șapte fiind deportați.

Angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 85 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Potrivit sursei citate, două persoane au încălcat frontiera de stat, iar alte 29 au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat trei persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat.

De asemenea, au fost reținute 26 de persoane aflate în conflict cu legea și șapte unități de transport date la consemn.

În decursul săptămânii trecute, 49 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova.


 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam