Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2015 | 14:37
350 de primari şi funcţionari publici din Moldova, instruiţi într-un proiect lansat de Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti
Circa 350 de primari şi funcţionari publici din Republica Moldova au fost informaţi cu privire la avantajele financiare ale integrării europene a statului nostru, în cadrul campaniei „Tineri pentru viitor”, lansată de Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti.
Solicitați de TRM.MD, organizatorii proiectului au menționat că la programul „Tineri pentru viitor” au participat circa 350 de primari și funcționari publici din opt raioane ale țării: Strășeni, Criuleni, Râșcani, Soroca, Cimișlia, Ștefan-Vodă, Leova, Cantemir.

„Prin această campanie am încercat să transmitem primarilor că ei sunt acea verigă forte a statului care ar trebui să conștientizeze avantajele financiare ale integrării europene. Odată ce se va deschide unda verde în accesarea fondurilor europene, să fie bine pregătite pentru a acumula fonduri pentru bugetul localității”, a declarat pentru TRM.MD Iacob Cerlat, fondatorul Ligii Studenților Basarabeni din Ploiești.

Iacob Cerlat a menționat că astfel raioanele se vor putea dezvolta, oferind condiții de trai decente locuitorilor. „Ne dorim ca Republica Moldova să devină un stat prosper, în care tinerii să se poată încadra în câmpul muncii după ce își termină studiile și nu să fie nevoiți să plece peste hotare”, a subliniat tânărul.

Campania „Tineri pentru viitor”, inițiată de Liga Studenților Basarabeni din Ploiești, se dorește a fi un instrument de informare a societății civile și autorităților locale din Republica Moldova, cu privire la însemnătatea profundă și benefică a implementării prevederilor Acordului de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam