Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Martie 2015 | 10:16
36 de cetăţeni ai Republicii Moldova au fost întorşi de la graniţa cu Rusia
La 36 de cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, în perioada 2 – 8 martie, arată datele Poliţiei de Frontieră. Potrivit instituţiei, în perioada de referinţă, în UE le-a fost limitată intrarea la nouă cetăţeni ai Republicii Moldova.
Poliția de Frontieră anunță că în aceiași perioadă au fost depistate şi reţinute 97 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova dintre care: o persoană pentru trecerea ilegală a frontierei, 20 persoane pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere, 12 persoane pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine,  șapte cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale, 31 cetăţeni străini pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova,  25 persoane aflate în conflict cu legea și două mijloace de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații.

Fluxul persoanelor și mijloacelor de transport a care au traversat frontiera de stat a fost unul moderat.  
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam