Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Februarie 2014 | 13:12
40 de moldoveni vor efectua un schimb intercultural în Elveţia
Un număr de 40 de tineri moldoveni vor efectua un schimb intercultural cu semenii lor din Elveţia, Serbia şi Macedonia în cadrul unui proiect care se va desfăşura în oraşul elveţian, Trogen.
Potrivit organizatorilor, tinerii care se vor afla în Elveţia în perioada 6 – 26 aprilie vor fi implicați în activităţi de educaţie non-formală.

Eligibili pentru a aplica la concursul de selecţie sunt tinerii născuţi în anii 1999-2000 şi cei interesaţi de cultura altor popoare.

Priorităţi de a fi selectaţi vor avea participanţii originari din regiunile Bălţi, Chişinău, Edineţ, Soroca, Ungheni şi Cahul care sunt voluntari sau membri în cadrul unui ONG şi cei care au participat la sesiunile de informare organizate de către proiectul „Dialog Intercultural în Moldova”.

Organizatorii vor achita programul educaţional, cazarea şi alimentarea participanţilor pe durata proiectului, tinerii achitând doar o taxă de participare.

Cei interesați pot expedia până la 9 februarie formularul de participare şi o scrisoare de intenţie la adresa electrononică: aplicarisi@gmail.com.


 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam