Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Ianuarie 2014 | 12:35
400 de lei – impozitul lunar pentru munca legală în Rusia
Conaţionalii noştri nu trebuie să aibă o atitudine superficială faţă de respectarea regimului migraţional. Pentru ca cetăţenii noştri să poată lucra liber în Federaţia Rusă trebuie să achite impozite. Declaraţia îi aparţine lui Alexandr Kalinin, preşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti.
Sursa citată a ținut să menționeze că moldovenii vor putea munci în continuare pe teritoriul Federației Ruse dacă se vor supune noilor reguli impuse migranților din 1 ianuarie 2014. Pentru a evita problemele moldovenii trebuie să achite impozite lunare care sunt în valoare de 1000 de ruble, echivalentul a circa 400 de lei.

Conform reprezentanților Congresului Diasporelor Moldovenești, moldovenii trebuie să declare scopul adevărat al vizitei, astfel dacă aceștia menționează că merg în Rusia în vizită sau cu scop turistic se vor putea afla pe teritoriul statului doar 90 de zile. Un termen nelimitat vor putea sta doar acei moldoveni care au anunțat că merg la muncă atunci când au trecut frontiera Federației Ruse și care dețin un permis de muncă sau patentă.

Date oficiale arată că aproape 300 de mii de cetăţeni ai R. Moldova muncesc în Federaţia Rusă, ţara cu cei mai mulţi muncitori din R. Moldova.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam