Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Aprilie 2018 | 10:32
400 de manuale de însuşire a limbii române vor fi transmise copiilor din diasporă
Copiii cu vârsta între şapte şi 12 ani din diaspora Republicii Moldova vor primi manuale pentru studierea limbii române. Lotul de cărţi „Învăţăm Limba Română Împreună. Primii paşi”, în număr de 400 de exemplare, va fi expediat spre 14 Centre Educaţionale din Italia, Portugalia, Belgia, Franţa, Irlanda, Kazahstan, Canada, Rusia şi Georgia.
Totodată, copiilor din diasporă le vor fi expediate alte 2800 de cărți scrise de autori români, precum Ion Creangă și Grigore Vieru. Prin această inițiativă, Guvernul Republicii Moldova susține păstrarea identității lingvistice a copiilor din diasporă, conectarea la valorile neamului și promovarea tradițiilor populare. 

Manualul și ghidul metodologic care îl însoțește au fost elaborate de către un grup de experți de la Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova, conform curriculumului la limba română pentru Centrele Educaționale din Diasporă, aprobat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. De asemenea, a fost valorificată și experiența profesorilor de limbă română din diasporă. 

Materialele didactice vor fi prezentate publicului la 25 aprilie curent. Acestea au fost realizate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților de dezvoltare a Moldovei prin crearea parteneriatelor dintre diasporă și țara de origine”, finanțat de Fondul pentru Dezvoltare Internațională al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Misiunea în Moldova, în parteneriat cu Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
 
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
În această seară, tema talk-show-ului politic „Moldova în Direct” este situaţia drumurilor din capitală şi din ţară, în condiţii de iarnă. Cât de pregătite sunt autorităţile să facă faţă unui nou sezon rece şi cum se planifică reducerea numărului de accidente, aflaţi astăzi, la Moldova 1.
Moldova 1
Anual, pe 20 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor, fiind o şansă de a promova, a creşte gradul de conştientizare şi de a mobiliza fonduri pentru problemele majore pe care le înfruntă copiii din întreaga lume. Despre drepturile copiilor şi nu numai, vorbim astăzi, la „Cine vine la noi?”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam