Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Februarie 2016 | 11:14
43 de militari ai Armatei Naţionale desfăşoară antrenamente în Germania
Contingentul de 43 de militari ai Armatei Naţionale, detaşat la exerciţiul multinaţional „Mission Readiness Exercise” (MRE KFOR 21-3) în Hohenfels, Germania, desfăşoară antrenamente specifice teatrului de operaţii în cadrul fazei active a aplicaţiilor, care a demarat miercuri, 24 februarie.
Potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonelul Adrian Efros, ofiţerii şi subofiţerii moldoveni îndeplinesc misiuni de patrulare, control al mulţimii, pază a  punctelor de control şi trecere, alături de militari din SUA, Portugalia, România, Albania, Georgia şi Armenia.

Totodată, grupul de genişti din cadrul contingentului efectuează antrenamente la depistarea, identificarea şi neutralizarea obiectelor explozibile, cu utilizarea detectoarelor de metale şi roboţilor multifuncţionali din dotarea armatei americane.

Sursa a adăugat că militarii moldoveni sunt pregătiţi, de asemenea, la compartimentul proceduri standard de monitorizare şi evaluare a subunităţilor implicate în exerciţiu.

„Mission Readiness Exercise” se desfășoară în perioada 10 februarie — 2 martie 2016 şi are ca scop evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor pentru rotaţia trupelor în cadrul misiunilor internaţionale de menţinere a păcii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam