Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Ianuarie 2014 | 09:23
44 copii moldoveni blocaţi în nămeţi pe drumurile din România
Un autocar cu 44 elevi moldoveni şi aproximativ 30 de tiruri au rămas blocate în localitatea Afumaţi din România. Copiii se întorceau din Bulgaria şi mergeau spre Republica Moldova, informează romaniatv.net.
Elevii din Republica Moldova reveneau dintr-o vacanţă din Bulgaria. Din cauza ninsorii abundente, autorităţile au oprit traficul pentru maşinile de mare tonaj, iar copiii au fost nevoiţi să petreacă noaptea în comuna Afumaţi, fiind cazaţi și hrăniți la Şcoala Generală nr. 2 din localitate.

Şoferii de tir nu vor să iasă din maşini, ei aşteaptă ca autorităţile să ridice restricţia.

Potrivit Administraţiei române de Meteorologie, pentru zona judeţului Ilfov a fost anunţat Cod Portocaliu de viscol puternic.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam