Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Decembrie 2014 | 11:31
49 de moldoveni nu au fost lăsaţi să traverseze teritoriul Federaţiei Ruse, în ultimele 24 de ore
Pe 3 decembrie, 49 de moldoveni nu au fost lăsaţi să treacă pe teritoriul Federaţiei Ruse. Ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova, Daniela Mânzatu, a comunicat pentru IPN că cetăţenii moldoveni pentru care s-a aplicat interdicţia nu au primit nici o explicaţie de la grănicerii ruşi.
De la începutul lunii decembrie, 72 de cetăţeni moldoveni au fost întorşi de la graniţa cu Rusia.

Anterior, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, a declarat, după o vizită la Moscova, că s-a înţeles cu autorităţile ruse ca toţi cetăţenii moldoveni care au încălcat legislaţia migraţională a Rusiei şi care revin în Moldova în perioada 5-30 noiembrie, pot să meargă în Federaţia Rusă fiind absolviţi de orice pedeapsă pentru încălcările comise.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam