Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Octombrie 2015 | 16:03
50 de companii moldoveneşti îşi prezintă producţia, în premieră, la expoziţia „Fabricat în România”
50 de companii din Republica Moldova îşi prezintă producţia la prima ediţie a evenimentului „Fabricat în România - împreună pentru afacerea ta”, ce se desfăşoară în perioada 14 - 17 octombrie, la Bucureşti, România. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.
Expoziţia va prezenta investitorilor români şi străini produse de calitate, recunoscute şi apreciate, atât pe plan naţional, cât şi în Europa de Vest, iar tematica evenimentului cuprinde domenii precum: auto, echipamente și accesorii auto - moto, mobilă, produse de feronerie, produse alimentare, textile, electronice, prelucrarea lemnului, medicină, materiale de construcţii, cosmetice, ambalaje, software şi turism, informează capital.ro.

„Prin participarea la acest eveniment, firmele expozante vor avea ocazia să stabilească noi contacte de afaceri, să afle noi direcţii în care îşi pot dezvolta afacerea, să se informeze asupra tendinţelor actuale şi să-şi prezinte produsele direct publicului interesat”, menționează organizatorii.

În contextul vizitei la București, ministrul moldovean al Economiei, Stephane Bride,  a participat la inaugurarea oficială a târgului „Fabricat în România” de la Romexpo, unde Republica Moldova participă, în premieră, cu un pavilion propriu oferit cu titlu gratuit de partea română, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Economiei de la Chișinău.

Vorbind despre importanța prezenței companiilor moldovenești la expoziție, Stephane Bride a afirmat că evenimentul este nu doar o oportunitate de promovare pe piața românească, ci și un context potrivit pentru a genera interesul pentru mediul investițional moldovenesc.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam