Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Iunie 2014 | 16:33
50 de deputaţi români contribuie la organizarea Şcolii de cultură şi afirmare românească
50 de parlamentari din Senatul român vor contribui la organizarea ediţiei de vară a Şcolii de cultură şi afirmare românească la care vor participa 200 de tineri de pe ambele maluri ale Prutului. Şcoala ,,Primul pas unionist” va avea loc în România, în perioada 7-15 iunie.
Școala ,,Primul pas unionist” include cursuri generale de istorie, geopolitică, ateliere de lucru și dezbateri la care vor fi prezenți deputați și senatori din mai multe formațiuni politice. Aceștia au avut ocazia de a „adopta” un basarabean, oferindu-i sprijinul financiar necesar acoperirii costurilor participării la școală.

,,Gestul aleșilor din Parlamentul României față de basarabenii cărora le este dor de casă, de țară, vine ca o făgăduință și o încurajare pentru aspirațiile românilor, de regăsire în interiorul acelorași granițe”, a declarat co-președintele Platformei unioniste „Acțiunea 2012”, Mihai Nicolae.

Evenimentul este organizat la inițiativa Platformei unioniste „Acțiunea 2012”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam