Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Aprilie 2015 | 15:42
50 de tineri din Republica Moldova vor face un tur al României
Circa 50 de tineri din Republica Moldova vor participa la un tur al României, în perioada 29 aprilie – 4 mai. Evenimentul este organizat de Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” cu genericul „Caravana UNIREA ÎNSEAMNĂ”.
Potrivit organizatorilor, tinerii se vor putea, astfel, convinge de beneficiile unirii cu statul vecin. Itinerarul excursiei cuprinde locații precum Palatul Parlamentului sau Castelul Corvinilor. Traseul cuprinde unele dintre cele mai semnificative atracții turistice ale României: Cetatea Unirii din Alba Iulia, defileul Jiului, Cetatea Devei, Castelul Corvinilor, orașele: Galați – Petroșani - Sibiu - Brașov, Munții Carpați.

Timp de trei zile, la Petroșani, tinerii vor participa la o serie de cursuri și workshop-uri despre cultură și tradiții, organizate de filiala locală a Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” în parteneriat cu Asociația Studenților Basarabeni și cu sprijinul Universității din Petroșani.

„Mesajul Caravanei e simplu și se adresează fiecărui locuitor al Republicii Moldova: Unirea Înseamnă să ai acces nelimitat la toate aceste locuri. Iar pentru a putea fi un mesager al unirii sunt, tinerii interesați pot să aplice la proiect pe site-ul tinerii.md”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civică „Tinerii Moldovei”.

Cei interesați se vor înscrie până la 25 aprilie la adresa web:  http://tinerii.md/caravana-unirea-inseamna.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam