Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 August 2017 | 11:34
500 de abecedare „Albinuţa”, transmise de Guvern copiilor din diasporă
500 de abecedare „Albinuţa”, semnate de Grigore Vieru, a fost expediate de Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului relaţii cu diaspora, copiilor născuţi peste hotarele ţării.
Cărţile au fost expediate în 30 de ţări, cel mai mare număr de exemplare fiind livrate în Rusia, Italia, Ucraina, Canada, Franța, Portugalia, România, Spania, SUA, Kazahstan.

Cărţile destinate copiilor de vârstă preșcolară sunt distribuite prin intermediul misiunilor diplomatice, care perfectează actele de cetățenie a Republicii Moldova.

 În acest mod, autorităţile moldoveneşti încurajează copiii din diasporă să învețe limba țării de origine a părinților lor și astfel să dezvolte legături emoționale cu Republica Moldova. 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam