Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Februarie 2014 | 10:45
80 de basarabeni sunt aşteptaţi la cursurile organizate de Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească
80 de tineri basarabeni vor participa la cea de-a IX-a ediţie a Şcolii de Cultură şi Afirmare Românească, organizată de platforma civică „Acţiunea 2012”. Evenimentul se va desfăşura în municipiul Oneşti, România, informează rgnpress.ro.
Potrivit sursei citate, majoritatea participanților la această şcoală vor fi selectați din Chișinău, din rândul celor mai activi susținători ai ideii de reîntregire națională. Totodată, 10 unioniști din raioane, vor avea oportunitatea de a fi admiși la cursurile ce vor avea loc în perioada 14 – 16 februarie 2014.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are  drept scop pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

Toate cheltuielile legate de desfășurarea evenimentului vor fi suportate de organizatori. În final, participanții vor primi diplome de absolvire a cursurilor.

Pentru a aplica la Școala de Cultură și Afirmare Românească, doritorii trebuie să trimită, până pe 7 februarie, formularul de înscriere la adresa electronică: scoala@actiunea2012.ro.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam