Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Februarie 2014 | 09:33
80 de tineri au participat la Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească
Un număr de 80 de tineri basarabeni au participat la cea de-a noua ediţie a Şcolii de Cultură şi Afirmare Românească, care a avut loc în perioada 14 – 16 februarie. Marea majoritate a participanţilor la ediţia de iarnă au fost selectaţi din rândul celor mai activi susţinători ai reîntregirii naţionale din Chişinău, informează Romanian Global News.
,,Am avut ocazia să ascultăm istorici, analiști, experți în scrierea de proiecte și activiști care ne-au reamintit că în România suntem acasă, așa cum suntem și dincolo de Prut și că avem toate calitățile necesare ca la revenirea în localitatea de baștină să reușim să implementăm cele studiate", a precizat Cristian Iaconi, unul dintre beneficiarii cursurilor de la Onești.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească își propune pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

Platforma unionistă "Acțiunea 2012" anunță că în care în fiecare perioadă de înscriere, numărul celor dornici să urmeze cursurile școlilor îl depășește pe cel al locurilor disponibile. Din acest motiv va continua organizarea și altor ediții ale Școlii de Cultură și Afirmare Românească destinate românilor din dreapta Prutului.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina la Onești, județul Bacău.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam