Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Martie 2015 | 10:06
98 persoane au încălcat legislaţia frontalieră în ultimele şapte zile
Pe parcursul săptămânii trecute, pentru 22 de cetăţeni moldoveni nu s-a autorizat intrarea în Federaţia Rusă, iar alţi 20 au fost deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru 15 cetăţeni ai Republicii Moldova, iar alţi patru au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost depistate şi reţinute 98 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: șase persoane pentru trecerea ilegală sau tentativa de trecere frauduloasă a frontierei; 26 persoane pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; 15 persoane pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine; 5 cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale; 31 cetăţeni străini pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; 15 persoane aflate în conflict cu legea.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 252.190, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 58.119 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam