Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2018 | 10:26
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de argint şi trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfăşurat în perioada 19-24 iunie, în oraşul Rhodes din Grecia.
15 Noiembrie 2017 | 16:40
Procedura de repatriere a moldovenilor aflaţi ilegal în Germania, simplificată
Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, iniţierea negocierilor şi semnarea Aranjamentului administrativ între Ministerul Afacerilor Interne al ţării noastre şi Ministerul Federal al Afacerilor Interne şi Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei privind aplicarea unei proceduri simplificate pentru readmisia cetăţenilor moldoveni aflaţi ilegal în Germania.
15 Noiembrie 2017 | 15:18
O tânără din Comrat a câştigat Marele Premiu la un concurs muzical din Europa
Anna Dragu, tânăra originară din Comrat, a reprezentat Republica Moldova la concursul internaţional de melodii „Europa stars – 2017” şi a câştigat primele două locuri ale categoriilor folk şi pop, dar şi Marele Premiu al competiţiei. Aceasta a interpretat trei compoziţii muzicale în limbile găgăuză şi franceză, scrie ştirilocale.md.
15 Noiembrie 2017 | 09:59
Moldovenii cu cetăţenie română vor putea călători fără vize în Canada
Veste bună pentru cetăţenii Republicii Moldova care deţin cetăţenia statului român. Autorităţile canadiene vor elimina, de la 1 decembrie, cerinţa obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români care nu intenţionează să aibă şederi mai lungi de şase luni pe teritoriul statului nord-american, informează Ministerul român al Afacerilor Externe, citat de Mediafax.
10 Noiembrie 2017 | 15:14
Curse avia low cost între Moldova şi Israel, solicită diaspora
Cetăţenii moldoveni aflaţi în Israel solicită autorităţilor lansarea unor curse avia low cost între Republica Moldova şi Statul Israel. Solicitarea a fost enunţată la Tel-Aviv în cadrul întâlnirii prim-ministrului Pavel Filip cu diaspora. Conaţionalii noştri au abordat şi alte probleme în special ridicarea banilor pentru munca prestată, angajarea legală în câmpul muncii fără intermediari.
10 Noiembrie 2017 | 09:13
Zilele Culturii Republicii Moldova, marcate în Israel
Zilele Culturii Republicii Moldova au început în Israel. Manifestaţia culturală de anvergură se desfăşoară în contextul aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-israeliene.
08 Noiembrie 2017 | 18:10
Precizările Guvernului britanic privid obţinerea statutului de rezident post-Brexit
Moldovenii cu cetăţenie română care vor să rămână în Marea Britanie după finalizarea Brexitului, în martie 2019, trebuie să obţină statut de rezident. Anunţul a fost făcut de către Guvernul britanic cu privire la situaţia cetăţenilor europeni care se află în Regat, relatează Mesager.
08 Noiembrie 2017 | 12:56
După mai bine de 20 de ani, ansamblul „Joc” revine în Israel
Ansamblul naţional academic de dansuri populare „Joc” se relansează pe arena internaţională. Primele trei mari spectacole coregrafice vor avea loc în Israel, în perioada 9 - 12 noiembrie, relatează Moldova 1.
07 Noiembrie 2017 | 17:12
Poveştile lui Ion Creangă pentru copiii din diaspora
Copiii conaţionalilor noştri stabiliţi în Spania, Italia şi Portugalia au simţit suflul unei adevărate copilării, după ce au urmărit spectacolul „Capra cu trei iezi”, jucat de actorii Teatrului Republican pentru Copii „Licurici”. Spectacolele au trezit emoţii deosebite şi în rândul părinţilor care au crescut cu poveştile lui Ion Creangă.
07 Noiembrie 2017 | 15:21
Ziua vinului moldovenesc, sărbătorită cu fast în provincia Quebec din Canada
Mustoase sunt toamnele în Moldova şi mustoase sunt sărbătorile cu vin în pahare. Şi în acest an membrii comunităţilor de moldoveni din Canada au invitat prietenii la Ziua vinului şi familiei „Hai noroc”. Evenimentul s-a desfăşurat în provincia Quebec, pe podgoriile care aparţin unui cuplu de vinificatori moldoveni – Arcadie Popuşoi şi Olesea Nistor, care au demonstrat participanţilor adevărata misiune în promovarea culturii vinului peste hotarele Republicii Moldova, creând vinul canadian cu sufletul moldovenesc.
31 Octombrie 2017 | 10:32
Ziua Vinurilor Moldoveneşti, marcată în Portugalia
Palatul Marques de Pombal, din oraşul portughez Oeiras, a găzduit duminică, 29 octombrie, cea de-a III-a ediţie a Zilei Vinurilor Moldoveneşti în Portugalia. Evenimentul s-a desfăşurat la iniţiativa unei familii stabilite de 17 ani în această ţară.
30 Octombrie 2017 | 14:23
O familie de moldoveni, implicată într-un accident rutier în România
O familie de moldoveni au fost la un pas de moarte în România. Două surori, de 13 şi 21 de ani, au fost transportate de urgenţă la spital, după ce maşina în care se aflau, împreună cu părinţii, a derapat de pe traseu şi s-a răsturnat, relatează Moldova 1.
27 Octombrie 2017 | 14:28
Moldovenii care lucrează legal în Turcia vor putea primi pensii şi indemnizaţii sociale din această ţară
Cetăţenii Republicii Moldova care lucrează legal în Turcia vor putea primi indemnizaţii sociale din această ţară. Parlamentul a votat astăzi, în lectură finală, proiectul legii pentru ratificarea Acordului dintre cele două ţări în domeniul securităţii sociale, semnat la 5 mai 2017.
26 Octombrie 2017 | 19:30
Accident rutier în Rusia cu implicarea unui camion din Moldova
Un accident rutier cu implicarea unui camion din Republica Moldova, care transporta mere, a avut loc astăzi în Rusia. Potrivit unionnews.ru, camionul din Moldova s-a tamponat cu un camion din Belarus.
23 Octombrie 2017 | 11:26
Spectacolul „Capra cu trei iezi”, prezentat copiilor moldovenilor din diasporă
Padova, Ravena, Milano sunt oraşele italiene care, în aceste zile, au adunat sute de copiii ale moldovenilor din diasporă pentru a viziona spectacolul „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă. Această poveste îndrăgită de generaţii de copii le-a fost prezentată micilor spectatori de către actorii Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” din Chişinău care, în perioada 19-29 octombrie, se află într-un turneu în Europa.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam