Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Septembrie 2017 | 11:20
Numărul moldovenilor aflaţi la muncă în Rusia continuă să scadă. La începutul lunii iunie numărul acestora constituia 430.750 de persoane, în scădere cu 67 de mii faţă de iunie 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la mold-street.com.
08 Martie 2017 | 18:15
Militarii din KFOR-VI, la datorie în misiunea din Kosovo
Militarii Armatei Naţionale din cel de-al şaselea contingent detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, continuă executarea misiunilor stabilite în aria de responsabilitate a Grupării Multinaţionale de Forţe Vest (MNBG-W), alături de colegii lor din Austria, Italia şi Slovenia.
07 Martie 2017 | 17:44
Moldovenii din Canada au învăţat să confecţioneze mărţişoare
A devenit deja tradiţie ca la sfârşit de februarie, Nelly şi Tatiana Russu, meşteriţele iscusite din Montreal, care oferă lecţii practice moldovenilor de peste ocean în ale brodatului iilor, să invite familii întregi la ateliere de confecţionare a mărţişoarelor utilizând o tehnică originală - împâslitul.
07 Martie 2017 | 11:40
Cum pot beneficia cetăţenii moldoveni de amnistia aplicată de Rusia?
Până la data de 20 martie, cetăţenii Republicii Moldova care au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Federaţiei Ruse, însă la momentul de faţă se află în această ţară, vor putea solicita prelungirea termenului de şedere. Despre aceasta anunţat consilierul prezidenţial în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, în cadrul unei conferinţe de presă.
04 Martie 2017 | 14:50
O moldoveancă din Portugalia a impresionat juriul la un concurs din România
O moldoveancă din Portugalia a impresionat aseară juriul la concursul „Românii au talent”. Victoria Leuca a interpretat un gen de muzică tradiţional portughez. Tânăra a trecut mai departe în concurs cu sute de aplauze şi patru de da.
03 Martie 2017 | 15:14
Igor Dodon se va întâlni cu diaspora din Italia
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pleacă astăzi, 3 martie, într-o vizită privată în Italia. Şeful statului a anunţat despre aceasta într-un mesaj plasat pe contul său de facebook.
03 Martie 2017 | 15:08
Diaspora recomandă autorităţilor să introducă votul electronic
Deschiderea mai multor secţii de votare peste hotarele ţării, introducerea votului electronic, legalizarea sau permiterea alegătorilor să voteze în baza paşapoartelor expirate - sunt doar câteva dintre recomandările societăţii civile şi a Biroului pentru Relaţii cu Diaspora pentru organizarea viitoarelor alegeri, relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 Martie 2017 | 12:16
Fiecare al cincilea moldovean locuieşte peste hotarele ţării
Publicaţia britanică DailyMail a prezentat, în baza statisticilor ONU, o hartă a Europei privind migraţia populaţiei. În ţări precum Portugalia, Croaţia, Macedonia, Albania şi Republica Moldova fiecare al cincilea cetăţean este stabilit peste hotarele ţării, informează ştirilocale.md.
02 Martie 2017 | 11:11
Taxa de drum în Bulgaria se va plăti doar în vamă
Şoferii care intră în Bulgaria şi care puteau plăti taxa de drum la mai mulţi agenţi economici pot achita, de la 1 februarie, această taxă, doar în unităţile speciale din vămi, în urma unor modificări adoptate de autorităţile din ţara vecină, informează ştirilocale.md, cu referire la news.ro.
01 Martie 2017 | 13:21
Rusia a ridicat interdicţiile impuse cetăţenilor Republicii Moldova
Demnitarii ruşi au decis să aplice o amnistie migraţională cetăţenilor Republicii Moldova, care au interdicţie de a intra în Federaţia Rusă. Anunţul a fost făcut de şeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.
25 Februarie 2017 | 13:23
Nicolae Dabija a obţinut Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Poezie din Havana
Poetul şi publicistul Nicolae Dabija a obţinut Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Poezie şi Salonul Internaţional de Carte, ediţia a 26-a, ce a avut loc în perioada 9-19 februarie în oraşul Havana, Cuba, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 Februarie 2017 | 17:22
Mărţişoare cu dor de-acasă pentru moldovenii plecaţi peste hotare
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) va expedia până pe 1 martie asociaţiilor de moldoveni şi misiunilor diplomatice de peste hotare 1500 de mărţişoare confecţionate de copii din Republica Moldova.
22 Februarie 2017 | 12:50
Vinurile moldoveneşti cuceresc pieţele din Canada
Datele statistice privind exportul de vinuri şi de preparate alimentare în Canada indică o creştere considerabilă în ultimii ani. Cu toate acestea, potrivit ambasadoarei Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, Republica Moldova rămâne restanţieră la importul de fructe şi legume proaspete, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Februarie 2017 | 15:47
Vinul moldovenesc, premiat cu medalie dublă de aur în Japonia
Un vin moldovenesc a fost apreciat cu dublă medalie de aur la Sakura 2017, cel mai mare concurs internaţional de vinuri din Japonia.
20 Februarie 2017 | 13:02
O sculptură instalată de Ambasada Republicii Moldova în capitala Ucrainei a dispărut
Sculptura „Îngerul Credinţei”, instalată de Ambasada Republicii Moldova în capitala Ucrainei a dispărut. Despre aceasta au scris activiştii ucraineni pe reţelele de socializare şi au plasat fotografii din care se vede doar temelia sculpturii, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam