Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2018 | 14:47
Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, a decedat în Irlanda, în urma unui accident la locul de muncă, la o companie specializată în furnizarea produselor din carne de vită şi miel. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 februarie, scrie irishpost.co.uk.
18 Iulie 2017 | 12:14
Un ansamblu de dansuri populare din Călăraşi, desemnat campion european
Ansamblul de dansuri populare „Codrenii” din Călăraşi a cucerit înaltele distincţii Grand Prix, titlul de Campion Absolut şi Trofeul „Orfeul de Aur” la cea de-a IX-a ediţie a Campionatelor Europene de Folclor „Euro Folk 2017”, care s-a desfăşurat pe scena amfiteatrului antic din Nessebar, Bulgaria, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Iulie 2017 | 10:02
O moldoveancă a devenit campioană mondială printre tineret la karate
Moldoveanca Polina Gurenco a devenit campioană mondială printre tineret la karate. Discipola antrenorului Denis Morozov a obţinut şase victorii clare la competiţia din Croaţia.
17 Iulie 2017 | 15:25
Un ansamblu de dansuri populare din Moldova a obţinut locul doi la un festival din Turcia
Ansamblul de dansuri populare „Hora mare” a reuşit să obţină locul doi lafestivalul de dansuri populare „Altin Karagoz” ce s-a desfăşurat în Turcia, în perioada 7-12 iulie. Reveniţi în ţară, dansatorii moldoveni au povestit despre succesul şi emoţiile ce le-au avut la acest festival, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la postul public de televiziune „Moldova 1”.
14 Iulie 2017 | 18:18
Un basarabean, stabilit în SUA, a lansat la Chişinău o carte cu romanţe şi cântece româneşti
Circa 50 de piese muzicale sunt incluse în cartea ,,Un mănunchi de trăiri româneşti. Romanţe şi cântece”, lansată astăzi la Biblioteca Naţională din Chişinău. Autorul ei este moldoveanul Mihai Dascăl, originar din Taraclia, fostul judeţ Tighina, stabilit cu traiul de 38 ani în Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Iulie 2017 | 19:46
Şapte experţi din diasporă vor fi liderii Grupurilor de Excelenţă ale Diasporei
Experţi înalt calificaţi din diasporă vor fi liderii Grupurilor de Excelenţă ale Diasporei. Astăzi, la Guvern, a avut loc şedinţa de selectare a liderilor programului-pilot Grupurile de Excelenţă ale Diasporei (GED).
13 Iulie 2017 | 15:06
Cetăţeni moldoveni, implicaţi într-un accident rutier în Ucraina
Cinci cetăţeni moldoveni au fost internaţi cu diverse traume într-un spital din Ucraina, după ce au suferit un accident rutier în apropierea localităţii Nesterivka din regiunea Cerkasî, informează 112.ua.
11 Iulie 2017 | 18:30
Olanda, ţara care a cucerit-o pe moldoveanca Cristina Romanschi
În ultimii ani, tot mai mulţi tineri din Republica Moldova aleg să-şi continue studiile departe de casă. Este şi cazul Cristinei Romanschi, care îndată după absolvirea liceului s-a dus să înveţe în ţara lalelelor – Olanda. Despre experienţa acumulată în această ţară tânăra a vorbit în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?” de la Moldova 1.
10 Iulie 2017 | 16:18
Natalia Ghilaşcu, jurnalista care cucereşte America
Realizează reportaje despre conaţionalii noştri care şi-au văzut visul împlinit departe de casă, în Statele Unite ale Americii (SUA). Acolo a cunoscut oameni ambiţioşi, oameni pentru care viaţa luată de la capăt a prins mai multă culoare, oameni care poartă ia cu mândrie şi care nu-şi uită rădăcinile. Vorbim despre jurnalista Natalia Ghilaşcu, revenită temporar în ţară. Despre oportunităţile pe care le are un migrat în America, despre şansele lui de a se afirma acolo, proiectele pe care le are în gând şi despre frumoasa poveste de dragoste pe care o trăieşte alături de soţul ei indian, aflaţi de la Natalia, protagonista emisiunii „Moldovenii de Pretutindeni” de la postul public de televiziune, Moldova 1.
10 Iulie 2017 | 15:40
Ziua Universală a Iei, sărbătorită cu mândrie în Canada
Moldovenii din Canada au sărbătorit cu mândrie Ziua Universală a Iei. Nici la mii de kilometri distanţă de ţara de baştină, conaţionalii noştri nu uită de tradiţiile de acasă. De la mic la mare au îmbrăcat ia şi au arătat cât sunt de frumoase straiele noastre.
10 Iulie 2017 | 11:12
O moldoveancă se află în comă după ce a căzut de la înălţime
O moldoveancă în vârstă de 25 de ani, se află în stare gravă la un spital din Ibiza (Spania), după ce a căzut de la înălţime. Tânăra ar fi căzut în gol de la bastionul Santa Lucia, cunoscut pentru priveliştea nemaipomenită asupra oraşului, scrie ştirilocale.md.
09 Iulie 2017 | 14:30
Un autocar cu cetăţeni moldoveni s-a răsturnat în Ungaria
Un accident rutier cu implicarea unui autocar cu cetăţeni moldoveni a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi în Ungaria, în jurul orei 11:30. Autocarul venea din Nisa (Franţa) spre Chişinău. Cauza preliminară a accidentului ar fi o maşină care a tăiat calea autocarului.
06 Iulie 2017 | 15:57
Limba română pentru copiii din diasporă
Copiii familiilor de moldoveni, aflaţi peste hotare, vor putea studia limba română. În acest sens, în premieră, a fost aprobat Curriculumul la limba română pentru copiii din diasporă (Nivelurile A1 şi A2), potrivit unui comunicat al Biroului Relaţii cu Diaspora (BRD).
05 Iulie 2017 | 14:56
Fetiţa din Moldova, dispărută pe litoralul din România, a fost găsită moartă
Trupul fetiţei de 11 ani, din Republica Moldova, care a dispărut, săptămâna trecută, în apele mării, a fost găsit după nouă zile de căutări, în zona Belona din staţiunea Eforie Nord, scrie Mediafax.
02 Iulie 2017 | 11:34
Un tânăr din Moldova şi-a deschis o afacere în România
Un tânăr antreprenor din Republica Moldova a deschis la Cluj-Napoca (România) un magazin unde comercializează aproape 150 de tipuri de bere, în cadrul căruia a lansat, în premieră naţională, conceptul de bere „to go”, pentru acasă, scrie Mediafax.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam