Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iulie 2017 | 11:24
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea unei informaţii apărute în presă, conform căreia, autorităţile americane ar fi privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni stabiliţi în SUA, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30 Octombrie 2016 | 15:56
Doi sportivi moldoveni au cucerit bronzul la Campionatul Mondial Universitar de lupte
Încă două medalii în palmaresul sportivilor moldoveni la Campionatul Mondial Universitar la lupte libere, feminine şi greco-romane desfăşurat în oraşul Corum, Turcia în perioada 25-30 octombrie.
28 Octombrie 2016 | 15:38
„Guvernul mai aproape de tine” – un program destinat diasporei
„Guvernul mai aproape de tine” - un nou program, lansat, în premieră, în Republica Moldova de către Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), îşi propune să ofere şansa ministerelor să informeze cetăţenii plecaţi peste hotare cu privire la activităţile lor de bază, să-şi promoveze noile proiecte şi servicii dedicate diasporei, să stabilească relaţii de comunicare şi parteneriat cu cetăţenii plecaţi peste hotare, dar şi să se facă vizibili în diasporă.
27 Octombrie 2016 | 15:00
Ce înseamnă Moldova pentru concetăţenii plecaţi peste hotare?
Ce înseamnă Moldova pentru concetăţenii plecaţi peste hotare a încercat să afle Viorica Ungureanu, moldoveancă stabilită în Italia. Opiniile au fost prezentate la Congresul Diasporei din august 2016, informează ştirilocale.
24 Octombrie 2016 | 11:18
Doi cetăţeni moldoveni au decedat în urma unui accident rutier produs în Ucraina
Doi cetăţeni moldoveni au decedat în urma unui accident rutier, produs în noaptea de 23 octombrie, în Ucraina, scrie unn.com.ua.
23 Octombrie 2016 | 18:05
Cultura poporului moldovenesc, promovată de un grup de tineri în Germania
Trandafir de la Moldova, traista, toba şi căciula din miel – toate acesta s-au regăsit pe o scenă din Germania. Un grup de tineri moldoveni au mers în oraşe nemţeşti pentru a reprezenta cultura şi spiritul neamului. Aşa, spun ei, promovează independenţa ţării noastre, relatează Mesager.
22 Octombrie 2016 | 20:01
Peste 2.000 de oameni au participat la Marşul pentru Basarabia
Peste 2.000 de oameni au participat la Bucureşti la Marşul pentru Basarabia, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, scrie presa românească. Manifestanţii au cerut preşedintelui, premierului, dar şi liderilor politici să-şi asume unirea României cu Basarabia ca proiect de ţară, relatează Mesager.
18 Octombrie 2016 | 16:23
Produsele alimentare moldoveneşti, promovate la Paris
Produsele alimentare moldoveneşti sunt promovate la cea mai mare expoziţie alimentară SIAL 2016, ce se desfăşoară la Paris, în perioada 16-20 octombrie, curent.
14 Octombrie 2016 | 18:36
Moldoveanca Ecaterina Trifon a cucerit juriul de la Next Star România
O moldoveancă de doar 14 ani a cucerit juriul, dar şi publicul la un show televizat din România. Ecaterina Trifon a prezentat un dans de păpuşi la competiţia Next Star România, lăsând juraţii fără replici, relatează Mesager.
12 Octombrie 2016 | 14:00
Şase moldoveni rămân internaţi în spitalul din Iaşi
Şase moldoveni continuă să rămână sub supravegherea medicilor români. Potrivit protv.md, care face referire la Consulatul Republicii Moldova la Iaşi, o femeie în vârstă de 55 de ani se află în stare gravă.
11 Octombrie 2016 | 15:05
Un microbuz de pe ruta Moldova – Italia s-a răsturnat în România
Un microbuz de pe ruta Moldova - Italia s-a răsturnat astăzi la amiază în localitatea Comarna din România, scrie ziaruldeiasi.ro.
07 Octombrie 2016 | 18:19
Veste bună pentru tinerii moldoveni care îşi fac studiile peste hotare
Studenţii originari din Republica Moldova, care îşi fac studiile la universităţi internaţionale şi obţin rezultate remarcabile, se pot înregistra până pe 15 noiembrie la concursul naţional „Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova”. Ediţia din acest an, a IV-a la număr, este organizată în parteneriat cu asociaţia „Forumul Absolvenţilor Reveniţi”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
07 Octombrie 2016 | 15:16
Sfârşit tragic pentru o moldoveancă stabilită cu traiul în Italia
O moldoveancă stabilită cu traiul în Italia a fost găsită strangulată în propria acasă. Femeia în vârstă de 46 de ani a fost omorâtă de fostul ei soţ. Ulterior el a încercat să se sinucidă, scrie presa italiană, relatează Moldova 1.
04 Octombrie 2016 | 16:38
Ziua sportului moldav a avut loc în oraşul Padova, Italia
În oraşul Padova, Italia a avut loc Ziua sportului moldav, duminică, 2 octombrie. În cadrul evenimentului, conaţionalii noştri au participat la turneul de fotbal între moldoveni, ajuns la a XVI-a ediţie, turneul de trântă, ediţia a IV-a şi ediţia a II-a a turneului de tenis de masă (ping-pong).
04 Octombrie 2016 | 15:16
Tragedie în familia unei moldovence stabilită în Italia
O fetiţă de nouă luni a decedat din cauza regurgitărilor. Nenorocirea a avut loc într-o familie stabilită în San Martino di Lupari, o comună din provincia Padova, Italia. Mama copilei este originară din Republica Moldova, iar tatăl este de origine tunisiană, scrie ştirilocale.md.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam