Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Martie 2017 | 14:41
Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în străinătate au trimis acasă, în primele două luni din acest an, circa 154 de milioane de dolari, în creştere cu 17 la sută faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, arată ultimele date ale Băncii Naţionale a Moldovei, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la jurnal.md.
14 Aprilie 2016 | 10:29
În acest an România va oferi peste 5500 de burse pentru tinerii din Republica Moldova
Guvernul de la Bucureşti va oferi peste 5500 de burse pentru tinerii din Republica Moldova pentru anul de studii 2016-2017.
13 Aprilie 2016 | 16:49
Dezbateri publice privind Republica Moldova au fost organizate la Riga
În capitala Letoniei au avut loc dezbateri publice cu genericul „Provocările noi în faţa Republicii Moldova”. Evenimentul a avut loc la începutul lunii aprilie, iar scopul său a fost prezentarea unei viziuni academice din România asupra provocărilor din vecinătatea Uniunii Europene, cu accent pe Republica Moldova, informează Ambasada Moldovei la Riga.
13 Aprilie 2016 | 16:35
Concurs de idei şi proiecte privind utilizarea pavilionului Moldovei de la Expo Milano
Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului (MIEPO), instituţia responsabilă de organizarea participării Republicii Moldova la Expoziţia Mondială „Milano-2015” va organiza un concurs de idei şi proiecte privind utilizarea bunurilor publice rămase după demontarea pavilionului Republicii Moldova de la Expo Milano 2015. Decizia a fost luată de Comisia de gestionare a patrimoniului public.
13 Aprilie 2016 | 15:15
Comunitatea ştiinţifică din Moldova şi Grecia ar putea începe negocierea unui acord de cooperare
Oportunitatea negocierii şi semnării unui acord de cooperare bilaterală între Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) şi Academia de Ştiinţe din Atena şi a Secretariatului din Grecia, a fost discutată de preşedintele AŞM, academicianul Gheorghe Duca, consul onorific al Republicii Elene în Moldova, în cadrul unei întrevederi cu Georgios Poukamisas, ambasador, director al Directoratului A5 din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Elene.
13 Aprilie 2016 | 10:07
Cetăţeni români şi moldoveni, arestaţi în Italia fiind bănuiţi de comiterea a zeci de furturi
Şapte cetăţeni români şi moldoveni, acuzaţi că au comis zeci de furturi, au fost arestaţi în oraşul italian Milano, în locuinţele lor fiind găsite bunuri furate în valoare de circa 200000 de euro, informează Mediafax cu referire la presa italiană.
12 Aprilie 2016 | 14:31
Rolul tineretului în modernizarea ţării, discutat de un grup de tineri din Dubăsari cu ambasadorul Moldovei
Rolul activ al tineretului în modernizarea Republicii Moldova, folosind experienţa poloneză, a fost unul dintre subiectele discutate de un grup de tineri din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, cu ambasadorul Republicii Moldova la Varşovia, Iurie Bodrug.
12 Aprilie 2016 | 11:15
Posibilităţile de revenire acasă a tinerilor moldoveni stabiliţi în Germania, discutate în cadrul unui seminar de informare
Posibilităţile de revenire acasă a migranţilor moldoveni stabiliţi în Germania, precum şi situaţia actuală a pieţei muncii din ţara noastră au fost discutate de un grup de tineri originari din Republica Moldova care au participat la cea de-a treia ediţie a seminarului „To stay or to return”. Evenimentul dedicat studenţilor, absolvenţilor şi profesioniştilor moldoveni şi-a desfăşurat lucrările în perioada 8-10 aprilie, în oraşul Bonn.
11 Aprilie 2016 | 16:45
Taraful „Basarabia” va evolua în cadrul unui festival din Belgia
Muzică şi dansuri tradiţionale din România şi din Republica Moldova se regăsesc pentru al zecelea an consecutiv pe afişul festivalului „Balkan Trafik”. Evenimentul va avea loc în perioada 14-17 aprilie, la Palais des Beaux-Arts de la Bruxelles.
11 Aprilie 2016 | 14:03
O moldoveancă a decedat în urma unui accident rutier produs în Italia
Tragedie într-o familie de moldoveni stabilită cu traiul în Italia. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a urcat la volan în stare de ebrietate, iar ca urmare a intrat cu maşina într-un zid. În urma impactului, soţia acestuia, de 41 de ani a decedat pe loc, relatează Mesager.
11 Aprilie 2016 | 12:05
Corişti din Moldova au participat la Festivalul de cântece pascale din Polonia
Un grup de 45 de tineri artişti moldoveni au participat la Festivalul internaţional de cântece pascale din municipiul Szczecin, Polonia.
11 Aprilie 2016 | 09:15
Evenimentele din aprilie 2009, comemorate de basarabenii din Paris
Basarabenii din Paris au organizat săptămâna trecută un miting de comemorare a evenimentelor ce au avut loc în aprilie 2009. Acţiunea a fost organizată de către Clubul Liberal Paris în faţa Ambasadei Republicii Moldova în Franţa.
07 Aprilie 2016 | 14:28
Lucrătorii migranţi din Rusia ar putea intra în ţara gazdă la invitaţia angajatorului
Lucrătorii migranţi din Federaţia Rusă ar putea intra în ţara gazdă doar dacă vor deţine o invitaţie personală de la angajator. Un proiect de lege în acest sens a fost propus spre examinare Dumei de Stat de la Moscova de către deputaţii din Consiliul legislativ al Sankt-Petersburgului, notează euroasianews.ru.
07 Aprilie 2016 | 13:08
Tineri din Dubăsari învaţă în Polonia metode de educaţie non-formală
Tineri din raionul Dubăsari participă la programul de formare susţinut de 15 lideri care vor explora noi metode de educaţie non-formală. Acţiunea se desfăşoară în perioada 3-9 aprilie, la Cracovia, Polonia, şi are loc în marja Proiectului „Est-Vest. Acţiunea tineretului”.
06 Aprilie 2016 | 16:20
Primele 11 proiecte finanţate în cadrul programului „Diaspora Engagement Hub” vor prinde viaţă
Comisia de evaluare şi selectare a proiectelor depuse în cadrul programului de granturi „Diaspora Engagement Hub”, format din trei subprograme - Reîntoarcerea Profesională a Diasporei, Proiecte Inovatoare ale Diasporei şi Parteneriate Tematice Regionale, a selectat 11 dosare din 32, depuse în perioada 12 februarie - 31 martie.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam