Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iulie 2017 | 14:40
UPDATE: ora 14:40: Trei persoane care au avut de suferit în urma unui accident rutier produs în apropiere de oraşul Cernăuţi (Ucraina) vor fi aduse astăzi la un spital din Chişinău, de către un echipaj SMURD. Victimele vor fi preluate de la spitalul din Cernăuţi, unde au fost internate în urma impactului.
01 Iulie 2017 | 11:58
Băştinaşi din Ialoveni, plecaţi peste hotare, au contribuit la procurarea unui autoturn
Băştinaşii oraşului Ialoveni, plecaţi peste hotare, au contribuit cu peste 2500 de dolari, la procurarea de către primărie a unui autoturn. Autospeciala va ajuta autorităţile să efectueze reparaţii la înălţime, să schimbe becuri, pentru lucrări la instituţiile publice, precum şi să cureţe copacii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
28 Iunie 2017 | 19:35
Muzică clasică în satele din Moldova
Un grup de cetăţeni moldoveni din diaspora a donat două mii de euro pentru ca locuitori din satele Republicii Moldova să poată asculta pe viu muzică clasică. Este vorba despre proiectul „Moldo-Crescendo”, fondat de tineri muzicieni din Republica Moldova, care îşi propun să susţină vara aceasta concerte în casele de cultură din câteva sate, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
28 Iunie 2017 | 09:47
O fetiţă din Moldova a dispărut în mare în România
O fetiţă de 11 ani din Republica Moldova este căutată de scafandrierii români după ce a dispărut în mare. Cazul s-a produs marţi în localitatea Eforie Nord din judeţul Constanţa, relatează Radio Moldova Actualităţi.
25 Iunie 2017 | 10:49
Un microbuz din Moldova, implicat într-un accident rutier în România
Un accident rutier cu implicarea unui microbuz în care se aflau cetăţeni moldoveni, a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22:30, în localitatea Coplean din România. Microbuzul a intrat în coliziune cu un autoturism în care se aflau doi tineri din judeţul Salaj, scrie dejeanul.ro.
23 Iunie 2017 | 19:50
Diaspora investeşte în localităţile de baştină
Moldovenii plecaţi la muncă în străinătate investesc în localităţile de baştină. Astfel, cu susţinerea acestora, în 23 de localităţi au fost create condiţii mai bune pentru cei rămaşi acasă. Este vorba despre proiecte ce vizează iluminatul public, dezvoltarea economică locală, întreţinerea drumurilor, aprovizionarea cu apă potabilă şi evacuarea deşeurilor, relatează Mesager.
18 Iunie 2017 | 17:00
Simion Croitoru - ambasadorul vinurilor moldoveneşti în Portugalia
Simion Croitoru este moldoveanul care a reuşit să le demonstreze portughezilor că licoarea cu gust de Moldova merită să stea la aceiaşi masă cu cele mai renumite vinuri internaţionale. Legătura s-a cu licoarea lui Bachus nu este deloc întâmplătoare, iar asta pentru că străbunicul său a fost negustor de vinuri şi a ajuns până la Paris cu vinul său.
18 Iunie 2017 | 11:20
Corina Turcuman - basarabeanca cu afacere în domeniul frumuseţii la Bucureşti
Şi-a făcut studiile în domeniul financiar-bancar şi chiar a activat o vreme în domeniu, însă în perioada concediului de maternitate, un anunţ pe care l-a văzut întâmplător a făcut-o să se reprofileze. Este vorba despre Corina Turcuman, specialistă în extensii de gene şi basarabeanca care a reuşit să pună pe picioare o afacere în industria de beauty din România. În cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii „Bună Dimineaţa de Week-end” tânără a povestit despre cum a fost să-şi schimbe în totalitate domeniul de activitate.
15 Iunie 2017 | 17:00
Reţete de bucate moldoveneşti, popularizate în China
Cunoscuţi graţie tradiţiilor, obiceiurilor, vinurilor şi artei culinare, moldovenii au reuşit, de-a lungul anilor, să cucerească simpatia străinilor. Ce le-a plăcut chinezilor în cultura noastră, dar şi cu ce impresii revin moldovenii din „ţara soarelui răsare”, aflăm de la Viorica Nagacevschi, invitata emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune, Moldova 1.
15 Iunie 2017 | 11:40
Moldoveancă, rănită într-un atac din Franţa
O moldoveancă a fost rănită duminică după ce un cocktail Molotov a explodat într-un restaurant din localitatea Aubervilliers, Franţa.
14 Iunie 2017 | 19:40
Românii din Ucraina, îngrijoraţi de o decizie a Radei Supreme
Mai multe organizaţii ale comunităţii româneşti din Ucraina îşi exprimă îngrijorarea faţă de hotărârea Radei Supreme privind limitarea posibilităţii folosirii limbilor minorităţilor naţionale în spaţiul informaţional ucrainean, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14 Iunie 2017 | 19:20
O moldoveancă şi o româncă, printre victimele atacului de la Paris
O moldoveancă şi o româncă se numără printre persoanele rănite într-un atac produs duminica trecută asupra unui restaurant din Paris. Presa franceză scrie că este vorba despre două tinere de 21 şi 23 de ani, Domnica şi Lidia, care rămân internate în spital în stare critică, relatează Radio Moldova Actualităţi.
03 Iunie 2017 | 18:08
Veste proastă pentru şoferii moldoveni care muncesc în Rusia
Începând de ieri, 2 iunie, în Federaţia Rusă a intrat în vigoare interdicţia de a conduce autobuze, taxiuri şi camioane pentru cetăţenii cu permis de conducere străin. Prevederea legală a fost introdusă recent în articolului 25 din Legea cu privire la siguranţa traficului rutier, relatează Mesager.
01 Iunie 2017 | 13:40
Cadouri pentru copiii din diasporă
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, 500 de abecedare „Albinuţa”, semnate de Grigore Vieru, sunt donate de către Guvern, copiilor născuţi în diasporă, prin intermediul Biroului Relaţii cu Diaspora (BRD).
31 Mai 2017 | 15:49
Diaspora moldovenească va contribui la dezvoltarea politicilor publice
Reprezentanţii diasporei Republicii Moldova vor fi implicaţi mai activ în dezvoltarea social-economică a ţării. În acest scop, Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi semnarea unui Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam