Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2018 | 10:26
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de argint şi trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfăşurat în perioada 19-24 iunie, în oraşul Rhodes din Grecia.
31 Mai 2018 | 12:28
Au fost selectaţi copiii care vor participa la ediţia curentă a Programului „DOR”
O sută de copii din diasporă şi din Republica Moldova au fost selectaţi să participe la cea de-a VI-a ediţie a Programului guvernamental „DOR”, care se va desfăşura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip.
29 Mai 2018 | 17:15
Dreptul la pensie pentru persoanele cu domiciliul în străinătate
Persoanele stabilite cu domiciliul în străinătate ar putea avea dreptul la pensie în Republica Moldova. Iniţiativa aparţine deputatei Valentina Buliga şi a fost examinată, în şedinţa de astăzi, a Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară.
29 Mai 2018 | 17:11
Elena Negruţă - moldoveanca care cucereşte SUA
Elena Negruţă este moldoveanca care a cucerit Statele Unite ale Americii prin talentul său muzical. Este mezzosoprana care cântă atât la evenimente americane, cât şi la cele organizate de conaţionalii noştri stabiliţi peste ocean.
29 Mai 2018 | 14:53
Olga Căpăţână: Războiul m-a facut să apreciez orice moment de fericire a vieţii
Olga Căpăţână este o femeie, care la prima vedere pare a fi sentimentală şi firavă, dar ulterior descoperi o adevărată doamnă de fier. Este una dintre puţinele femei-soldat, care a luptat alături de bărbaţi în războiul din Afganistan şi în conflictul armat de pe Nistru din anul 1992.
26 Mai 2018 | 10:24
Un cetăţean moldovean şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs în România
Un cetăţean moldovean în vârstă de 32 de ani şi-a pierdut viaţa, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă în România.
24 Mai 2018 | 15:08
Vinul Moldovei – record de medalii de aur la un concurs internaţional din Polonia
Vinul Moldovei a cucerit prin calitate europeană juriul Concursului Internaţional „Galicja Vitis”, care s-a desfăşurat în Polonia. Beneficiind de susţinerea Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, 16 producători autohtoni de vinuri, uniţi sub brandul naţional vinicol „Wine of Moldova”, au avut o prezenţă excelentă în cadrul competiţiei, fiind recompensaţi cu 37 de medalii de aur – un record pentru ediţia din acest an a concursului.
23 Mai 2018 | 20:25
Moldova va semna cu Belarus un nou acord în domeniul migraţiei
Republica Moldova va semna cu Belarus un acord privind colaborarea în domeniul migraţiei. Guvernul de la Chişinău a aprobat iniţierea negocierilor pe marginea textului documentului, transmite IPN.
23 Mai 2018 | 10:03
O pianistă de opt ani din Moldova a câştigat marele premiu la un concurs din Italia
Pianista Catherine Caraman, în vârstă de doar opt ani, a câştigat locul I şi premiul mare la concursul internaţional de pian „Citta di San Dona Di Piave”, care a avut loc în Italia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
22 Mai 2018 | 11:05
16 companii vinicole moldoveneşti participă la „Top Wine China”
16 companii vinicole moldoveneşti participă, cu un pavilion comun, la Expoziţia „Top Wine China”, informează un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
21 Mai 2018 | 15:50
Cărţi din Sofia pentru etnicii bulgari din Moldova
Ambasada Republicii Moldova la Sofia şi Primăria Mladost-Sofia au finalizat campania de colectare a cărţilor pentru etnicii bulgari din ţara noastră.
17 Mai 2018 | 11:20
Moldovenii care muncesc în Italia ar putea beneficia de pensii şi prestaţii sociale
Cetăţenii Republicii Moldova care desfăşoară sau au desfăşurat o activitate de muncă în Italia ar putea să beneficieze de pensii şi prestaţii sociale din acest stat. În acest sens, la Roma a avut loc prima rundă de negocieri pe marginea proiectului de Acord în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Republica Italiană.
16 Mai 2018 | 20:23
Expoziţie de drapele istorice ale Moldovei, la Tallin
Expoziţie de drapele istorice „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”, a fost inaugurată la Tallin, la Muzeul Războiului al Republicii Estonia.
11 Mai 2018 | 17:07
Vinurile moldoveneşti au cucerit Israelul
Vinurile moldoveneşti au cucerit Israelul în cadrul Festivalului Internaţional al Vinului Alb, care s-a desfăşurat săptămâna aceasta, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Mai 2018 | 14:32
La Kiev a fost inaugurată o expoziţie dedicată scriitorului Alexei Mateevici
O expoziţie cu genericul „Renaştere. Відродження”, dedicată aniversării a 130 de ani de la naşterea autorului Imnului de Stat al Republicii Moldova „Limba noastră”, scriitorului Alexei Mateevici, a fost inaugurată în incinta Bibliotecii Centrale a oraşului Boryspil, Ucraina, de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în cooperare cu Consiliul municipal al oraşului Boryspil şi Consulatul Onorific al Republicii Moldova în regiunea Kiev.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam