Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2018 | 11:16
Conaţionalii noştri de peste hotare pomenesc în mod deosebit răposaţii de la baştină, conducându-se după tradiţiile statului unde s-au stabilit cu traiul, relatează Radio Moldova Actualităţi.
21 Martie 2018 | 09:30
Restricţii de circulaţie în Ungaria
Autorităţile locale din Ungaria informează că în perioada sărbătorilor de Paşti (30 martie – 2 aprilie 2018), pe întreg teritoriul ungar se aplică restricţii de circulaţie.
19 Martie 2018 | 16:32
Vinurile moldoveneşti au fost premiante la un concurs internaţional
Vinurile din Republica Moldova s-au clasat pe locul I, la categoria vin de desert, în cadrul concursului tradiţional de vinuri desfăşurat anual de către Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).
19 Martie 2018 | 12:17
La Braşov va fi desfăşurată expoziţia „Moldova Prezintă”
Agenţii economici din Republica Moldova vor participa la expoziţia „Moldova Prezintă”, ce va avea loc la Braşov, România, în perioada 15 - 17 iunie. Directorul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), Sergiu Harea, a menţionat că scopul expoziţiei este de a contribui la crearea condiţiilor favorabile pentru susţinerea producătorilor autohtoni şi promovarea imaginii Republicii Moldova pe pieţele externe, relatează Radio Moldova Actualităţi.
15 Martie 2018 | 18:16
Standul Moldovei pentru ProWein Düsseldorf, inspirat din covoarele moldoveneşti
Moldova a creat un stand memorabil pentru participarea la ProWein Düsseldorf 2018 - cea mai importantă expoziţie de vinuri din lume, acesta fiind inspirat din covoarele tradiţionale moldoveneşti, relatează Mesager.
15 Martie 2018 | 14:24
Start înscrierilor la Programul DOR 2018
Copiii şi tinerii din diasporă, cât şi cei din Republica Moldova, se pot înregistra, începând de astăzi, 15 martie şi până pe 15 mai, la cea de-a VI-a ediţie a Programului guvernamental DOR – Diasporă * Origini * Reveniri, informează Biroul relaţii cu diaspor (BRD).
10 Martie 2018 | 13:05
Un echipaj SMURD merge în Italia pentru a prelua o pacientă din Republica Moldova
O moldoveancă, în vârstă de 59 de ani, va fi adusă în Republica Moldova din Italia de către un echipaj SMURD, relatează Moldova 1.
05 Martie 2018 | 16:46
Un târg moldovenesc la Chicago cu ocazia Mărţişorului
Moldovenii, oriunde s-ar afla, nu uită de unde au pornit, dar nici de cei rămaşi acasă. Comunitatea moldovenilor din Chicago, de exemplu, a organizat recent un frumos eveniment pentru a celebra mărţişorul. Evenimentul a debutat cu un târg de expoziţie, la care vizitatorii au găsit o gamă largă de produse. Mărţişoarele puse în vânzare au fost cumpărate foarte repede, la fel şi obiectele scoase la licitaţie ş-au găsit cumpărătorii.
05 Martie 2018 | 16:09
„Mărţişorul Centenarului” a fost sărbătorit la Cernăuţi şi Roma
Peste 1000 de români, care locuiesc la Roma, Italia, dar şi italieni au fost prezenţi la spectacolul „Mărţişorul Centenarului – împreună pentru a ne cunoaşte mai bine la sărbătoarea Mărţişorului”.
05 Martie 2018 | 15:50
Mărţişorul, sărbătorit în Olanda, Italia, Belgia
Mărţişorul a fost sărbătorit cu drag şi dor de către moldovenii din diaspora. Prin muzică, dans, cântec şi voie bună aceştia s-au reunit la mai multe evenimente culturale pentru a marca sosirea primăverii, dar şi a celebra Mărţişorul.
04 Martie 2018 | 17:52
O nouă rundă de granturi pentru diaspora moldovenească
Biroul Relaţii cu Diaspora anunţă o nouă rundă de granturi în cadrul Programului guvernamental „Diaspora Engagement Hub”. Scopul programului este de a-i susţine pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova şi de a pune în valoare capitalul uman al diasporei, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Martie 2018 | 15:44
Agenţii de turism şi vinării din Moldova vor participa la cea mai prestigioasă expoziţie de turism
Nouă agenţii de turism şi cinci vinării din Republica Moldova, vor participa, în perioada 7-11 martie, la cea mai prestigioasă expoziţie de turism din lume „ITB 2018”, ce va avea loc la Berlin (Germania).
04 Martie 2018 | 11:20
Moldoveni, victimele unui accident de metrou lângă Moscova
Un copil de numai un an şi mama acestuia au decedat după ce au fost loviţi de metrou, sâmbătă, într-o suburbie a Moscovei, Federaţia Rusă, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la unimedia.info.
01 Martie 2018 | 12:27
Mărţişorul, sărbătorit de moldovenii de pretutindeni
Mărţişorul, simbolul primăverii, al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii, care aduce prospeţime şi prosperitate, este sărbătorit astăzi, 1 martie, nu doar de moldovenii din ţară, dar şi de cei din diasporă. Conaţionalii noştri de pretutindeni au celebrat Ziua Mărţişorului cu melodii şi dansuri populare, alături de artişti autohtoni, dar şi cu amintiri depănate la o masă cu bucate şi vinuri tradiţionale.
26 Februarie 2018 | 09:50
O maşină înmatriculată în Moldova, implicată într-un accident în România
O persoană şi-a pierdut viaţa, iar altele şapte a fost rănite, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în judeţul Vaslui, România, în urma coliziunii dintre două autoturisme. Este vorba despre un automobil înmatriculat în Republica Moldova şi unul din Vrancea, informează adevarul.ro.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam