Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2018 | 11:16
Conaţionalii noştri de peste hotare pomenesc în mod deosebit răposaţii de la baştină, conducându-se după tradiţiile statului unde s-au stabilit cu traiul, relatează Radio Moldova Actualităţi.
25 Februarie 2018 | 15:13
La Mănăstirea Putna va fi instalat un crucifix din piatră de Cosăuţi
La Mănăstirea Putna va fi instalat un crucifix din piatră de Cosăuţi. Sculptura va fi o donaţie din partea sorocenilor. Lucrarea va fi executată de cei mai buni meşteri cioplitori în piatră din Cosăuţi, care au fost invitaţi de către administraţia locală din Soroca să prezinte schiţe pentru realizarea proiectului, relatează Moldova 1.
25 Februarie 2018 | 14:00
Alex Calancea Band va susţine recitalul serii în Finala Eurovision România
Alex Calancea Band va susţine recitalul serii în Finala Naţională Eurovision România 2018, în urma căreia românii îşi vor alege interpretul care le va reprezenta ţara la Concursul Eurovision din acest an, ce va avea loc la Lisabona, Portugalia. Marele show va fi găzduit de Sala Polivalentă din Bucureşti, începând cu ora 21:00.
25 Februarie 2018 | 11:04
„Doina Urbană” a uimit juriul la Românii au Talent
Ronin Terente a trecut cu trei de „da” în următoarea etapă la Românii au Talent. Tânărul a ieşit pe scenă cu „Doina Urbană”, iar juraţii au rămas impresionaţi de prestaţia lui, scrie diez.md.
21 Februarie 2018 | 12:42
Patru vinării din Moldova, distinse cu aur la Berliner Wein Trophy
Patru crame din Republica Moldova au fost distinse cu medalii de aur şi argint la cea de-a 22 ediţie a Berliner Wein Trophy — cel mai mare concurs mondial de vinuri sub egida OIV, scrie finewine.md.
20 Februarie 2018 | 20:45
Situaţiile excepţionale vor fi prevenite cu ajutorul diasporei
Diaspora ar putea avea posibilitatea de a se implica în dezvoltarea domeniului situaţii excepţionale/intervenţii operative şi contribui la dotarea serviciului cu utilaj special. Despre aceasta au discutat astăzi, 20 februarie, şefa Biroului relaţii cu diaspora (BRD), Olga Coptu, la întrevederea cu generalul–maior Mihail Harabagiu, şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
18 Februarie 2018 | 18:55
Tudor Spătaru – chimistul moldovean apreciat peste ocean
Are o carieră de succes peste hotare, dar totuşi regretă că nu a fost apreciat şi acasă. Este vorba despre Tudor Spătaru, unul dintre puţinii moldoveni care s-a remarcat ca cercetător în una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume. Echipa emisiunii „Moldovenii de Pretutindeni” vă prezintă povestea de viaţă a profesorului moldovean care-i învaţă chimia pe americani.
17 Februarie 2018 | 14:47
Un moldovean a decedat la locul de muncă în Irlanda
Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, a decedat în Irlanda, în urma unui accident la locul de muncă, la o companie specializată în furnizarea produselor din carne de vită şi miel. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 februarie, scrie irishpost.co.uk.
16 Februarie 2018 | 10:00
Cinci moldoveni au fost răniţi în urma unui accident de circulaţie în România
Şapte persoane, între care cinci moldoveni, au fost răniţi într-un accident de circulaţie în România, provocat de un şofer din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la adevărul.ro.
15 Februarie 2018 | 08:36
Un microbuz cu 13 cetăţeni moldoveni s-a răsturnat în România
Un microbuz în care se aflau 13 cetăţeni moldoveni, s-a răsturnat, miercuri seară, în zona localităţii Creţeşti, judeţul Vaslui, România. Din primele informaţii, o singură persoană ar avea nevoie de îngrijiri medicale, notează site-ul news.ro.
14 Februarie 2018 | 14:40
Un Mărţişor de acasă pentru moldovenii din diasporă
În contextul includerii „Mărţişorului” în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO, la început de primăvară, Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Biroul relaţii cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat în colaborare cu Ambasadele Republicii Moldova şi Asociaţiile din diasporă organizează programul cu genericul „Mărţişor de acasă”.
14 Februarie 2018 | 10:15
O navă sub pavilion moldovenesc ce risca să se scufunde, salvată
O navă sub pavilion moldovenesc a fost salvată, în această noapte, în Marea Neagră şi tractată în Portul Constanţa, după ce a fost în pericol de scufundare. Nava are un echipaj de şapte marinari şi transportă produse petroliere, transmite Radio România Actualităţi.
12 Februarie 2018 | 16:15
O moldoveancă se află în TOP 100 Influencers in Identity, alături de Mark Zuckerberg şi Edward Snowden
Mariana Dahan, originară din Ungheni, Moldova, aflată în fruntea Proiectul World Identity Network, este în TOP 100 Influencers in Identity alături de Mark Zuckerberg şi Edward Snowden.
11 Februarie 2018 | 10:54
Trei moldovence, câştigătoare ale concursului Sanremo Music Awards Italia
Olga Verbiţchi şi Petronela Donciu, concurentele care au reprezentat Republica Moldova în etapa finală a concursului internaţional de muzică „Sanremo Music Awards”, desfăşurat în Italia, au devenit câştigătoarele marelui trofeu la categoria lor de vârstă. Iar Arina Pascal, o altă concurentă care a reprezentat ţara noastră, s-a ales cu trofeul Miss Sanremo Music Awards.
05 Februarie 2018 | 14:31
Moldova, tot mai aproape de Ţara Soarelui Răsare
Republica Moldova devine tot mai vizibilă în Ţara Soarelui Răsare prin intermediul acţiunilor de promovare a imaginii ţării noastre în Japonia. Astfel, noul an a început în forţă cu iniţiative desfăşurate în colaborare cu partenerii niponi în cadrul cărora japonezii au avut posibilitatea să afle mai multe informaţii despre sectorul vitivinicol naţional şi potenţialul turistic şi cultural al ţării noastre.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam