Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2018 | 14:47
Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, a decedat în Irlanda, în urma unui accident la locul de muncă, la o companie specializată în furnizarea produselor din carne de vită şi miel. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 februarie, scrie irishpost.co.uk.
12 Ianuarie 2018 | 13:09
România şi Ucraina ar putea semna un protocol privind dreptul românilor din Ucraina de a învăţa în limba maternă
Miniştrii de externe ai României şi Ucrainei, Teodor Meleşcanu şi Pavlo Klimkin, au convenit, joi, la Cernăuţi, demararea unor negocieri în vederea încheierii unui protocol privind aplicarea noii Legi a Educaţiei din Ucraina, care să garanteze dreptul membrilor comunităţii româneşti din această ţară de a învăţa în limba maternă, relatează Agerpres.
10 Ianuarie 2018 | 14:41
Un moldovean cunoscut în lumea modei de la Milano a decedat într-un grav accident de motocicletă
Un moldovean în vârstă de 31 de ani a decedat în urma unui grav accident rutier produs la Milano. Moldoveanul, care deţinea cetăţenia italiană, s-a izbit cu motocicleta într-o ambulanţă. Accidentul a avut loc pe 4 ianuarie. Victima a fost transportată de urgenţă la spitalul Niguarda, însă după două zile de chinuri moldoveanul a decedat, scrie stirilocale.md.
06 Ianuarie 2018 | 15:57
Trei moldoveni, spitalizaţi în urma unui accident produs în Ucraina
Trei cetăţeni moldoveni au ajuns la spital în urma un accident rutier produs în această dimineaţă, în regiunea Lvov, Ucraina, relatează Mesager.
05 Ianuarie 2018 | 12:25
Aglomeraţie în vămile româneşti de la hotarul cu Republica Moldova
Este aglomeraţie în vămile româneşti de la hotarul cu Republica Moldova, pentru că zeci de mii de moldoveni trec Prutul pentru a petrece sărbătorile pe stil vechi, transmite Radio Moldova Actualităţi cu referire la Radio România Actualităţi.
05 Ianuarie 2018 | 09:10
Moldoveni din SUA au făcut sărbătorile mai frumoase pentru familiile de la baştină
Un grup de tineri moldoveni, stabiliţi cu traiul în Statele Unite ale Americii (SUA), au făcut sărbătorile mai frumoase pentru 23 de familii din localitatea lor de baştină. Aceştia s-au mobilizat şi au trimis bani acasă, din care au fost cumpărate produse alimentare pentru familiile nevoiaşe, relatează Moldova 1.
01 Ianuarie 2018 | 08:50
2018 vine cu facilităţi la obţinerea vizelor pentru Japonia
Oameni de afaceri, oamenii de cultură, cei din domeniul sportului şi din mediul academic, cetăţeni ai Republicii Moldova, vor obţine începând cu data de 1 ianuarie, mai uşor vize de scurtă şedere, de 90 de zile, în Japonia, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
27 Decembrie 2017 | 20:39
O familie de moldoveni cucereşte francezii cu biscuiţi
O familie din Republica Moldova, stabilită de 16 ani la Strasbourg, Franţa, cucereşte francezii cu biscuiţii pe care îi face. Conaţionalii noştri au apărut pe prima pagină a ziarului francez „Dernières Nouvelles d'Alsace”, în ediţia de Crăciun. Jurnaliştii publicaţiei au apreciat biscuiţii copţi de familia Pallady-Bobeica drept adevărate opere de artă, relatează Mesager.
21 Decembrie 2017 | 20:02
Italia în picturile unui artist plastic moldovean
Multă lumină şi căldură conţin cele 90 de peisaje, etalate la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”, semnate de pictorul Anatol Vlas, stabilit cu traiul de 16 ani în Italia. Artistul a revenit acasă cu prima expoziţie personală, intitulată ,,În fugă după Lumină”. Autorul a mărturisit ca prin intermediul acestor lucrări doreşte să comunice direct cu colegii de breaslă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Decembrie 2017 | 12:56
Diaspora moldovenească, îndemnată să doneze cu drag pentru acasă
Autorităţile publice locale din 14 localităţi ale Republicii Moldova fac apel către băştinaşii plecaţi peste hotare să contribuie financiar la dezvoltarea comunităţilor în cadrul campaniei naţionale „Donez cu drag pentru acasă”, care va dura trei luni, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19 Decembrie 2017 | 11:10
„Crăciun cu dor de casă” pentru diaspora moldovenească
Moldovenii stabiliţi cu traiul la Roma (Italia), Frankfurt pe Main (Germania), Paris (Franţa) au avut parte de spectacole inedite în cadrul Programului „Crăciun cu dor de casă”. Evenimentul a fost organizat în premieră de către Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD).
14 Decembrie 2017 | 09:08
Un autocar cu moldoveni, implicat într-un accident în România
Un autocar care venea din Chişinău şi în care se aflau 19 persoane s-a ciocnit, miercuri seara, cu un autoturism în care se aflau alţi trei oameni. Accidentul a avut loc pe DN 17, în localitatea Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud, România, scrie Mediafax.
11 Decembrie 2017 | 10:01
Cod Roşu de vreme nefavorabilă în Bosnia şi Herţegovina
Moldovenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina trebuie să tina cont că Administraţia cantonală de Protecţie Civilă din Sarajevo a emis, pentru zilele de azi şi mâine, un Cod Roşu de vreme nefavorabilă pe întreg teritoriul ţării, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Decembrie 2017 | 13:47
A fost lansată o nouă rundă de granturi pentru diasporă
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) anunţă o nouă rundă de granturi în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub (DEH). Programul este destinat cetăţenilor originari din Republica Moldova aflaţi peste hotare, iar scopul acestuia este de a-i susţine pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova şi de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.
07 Decembrie 2017 | 12:25
Vinuri, nuci şi fructe uscate din Moldova vor fi expuse în Japonia
Douăsprezece vinării, trei companii producătoare de miere de albine şi două companii de fructe uscate şi nuci îşi vor expune produsele în cadrul unei expoziţii ce va fi organizată pe 18 decembrie la Tokio (Japonia). Evenimentul este organizat la iniţiativa şi cu finanţarea Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Tokio, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam