Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Septembrie 2017 | 11:20
Numărul moldovenilor aflaţi la muncă în Rusia continuă să scadă. La începutul lunii iunie numărul acestora constituia 430.750 de persoane, în scădere cu 67 de mii faţă de iunie 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la mold-street.com.
08 August 2017 | 11:34
500 de abecedare „Albinuţa”, transmise de Guvern copiilor din diasporă
500 de abecedare „Albinuţa”, semnate de Grigore Vieru, a fost expediate de Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului relaţii cu diaspora, copiilor născuţi peste hotarele ţării.
07 August 2017 | 15:40
Un luptător din Moldova a obţinut locul cinci la Mondialele de tineret
Luptătorul Serghei Jepan a obţinut cel mai bun rezultat dintre luptătorii de stil greco-roman la Campionatul Mondial de tineret din Finlanda. El s-a clasat pe locul cinci în limitele categoriei de greutate, 55 de kilograme.
07 August 2017 | 09:05
Responsabilitate pentru şederea moldovenilor în Rusia o vor purta persoanele care îi primesc
Responsabilitate pentru şederea moldovenilor în Federaţia Rusă o vor purta persoanele care îi primesc. Un proiect de lege, în acest sens, cu privire la şederea imigranţilor în ţară, a fost pregătit de Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la deschide.md.
06 August 2017 | 09:05
Un moldovean a decedat în România după ce a fost lovit de skijet
Un moldovean de 41 de ani a decedat ieri în staţiunea Costineşti (România) după ce a fost lovit de un skijet. Bărbatul conducea vehiculul, când la un moment dat a intrat cu viteză în mai multe plase pescăreşti. Ambarcaţiunea s-a răsturnat, iar el a căzut, fiind cel mai probabil lovit de skijet, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la moldova.org.
02 August 2017 | 16:44
Moldovenii de pretutindeni vor putea participa la „Zilele Diasporei” pe 18-20 august
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) va organiza în perioada 18-20 august Zilele Diasporei, ediţia a IV-a, eveniment la care vor participa reprezentanţi ai diasporei Republicii Moldova, sosiţi din diverse ţări ale lumii, pentru a fi implicaţi în multiple activităţi axate pe domenii variate, relatează Radio Moldova Actualităţi.
31 Iulie 2017 | 12:10
Vinurile din Moldova cuceresc piaţa din Tokyo
La Tokyo a fost deschis un nou magazin în care sunt comercializate vinuri moldoveneşti. Aceasta a fost iniţiativa unei moldovence care mai de demult importă vinuri din Moldova în Japonia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
31 Iulie 2017 | 11:05
Titlu mondial pentru doi canotori din Moldova
Oleg Nuţa şi Ilie Sprincean au devenit campioni mondiali printre tineret U-23 la canoe dublu pe distanţa 500 de metri, competiţie ce a avut loc la Piteşti (România).
27 Iulie 2017 | 11:24
O familie de moldoveni stabiliţi în SUA susţin că autorităţile le-au luat pe nedrept copiii
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea unei informaţii apărute în presă, conform căreia, autorităţile americane ar fi privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni stabiliţi în SUA, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Iulie 2017 | 14:40
Un autobuz din Moldova, implicat într-un accident rutier în Ucraina
UPDATE: ora 14:40: Trei persoane care au avut de suferit în urma unui accident rutier produs în apropiere de oraşul Cernăuţi (Ucraina) vor fi aduse astăzi la un spital din Chişinău, de către un echipaj SMURD. Victimele vor fi preluate de la spitalul din Cernăuţi, unde au fost internate în urma impactului.
18 Iulie 2017 | 12:14
Un ansamblu de dansuri populare din Călăraşi, desemnat campion european
Ansamblul de dansuri populare „Codrenii” din Călăraşi a cucerit înaltele distincţii Grand Prix, titlul de Campion Absolut şi Trofeul „Orfeul de Aur” la cea de-a IX-a ediţie a Campionatelor Europene de Folclor „Euro Folk 2017”, care s-a desfăşurat pe scena amfiteatrului antic din Nessebar, Bulgaria, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Iulie 2017 | 10:02
O moldoveancă a devenit campioană mondială printre tineret la karate
Moldoveanca Polina Gurenco a devenit campioană mondială printre tineret la karate. Discipola antrenorului Denis Morozov a obţinut şase victorii clare la competiţia din Croaţia.
17 Iulie 2017 | 15:25
Un ansamblu de dansuri populare din Moldova a obţinut locul doi la un festival din Turcia
Ansamblul de dansuri populare „Hora mare” a reuşit să obţină locul doi lafestivalul de dansuri populare „Altin Karagoz” ce s-a desfăşurat în Turcia, în perioada 7-12 iulie. Reveniţi în ţară, dansatorii moldoveni au povestit despre succesul şi emoţiile ce le-au avut la acest festival, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la postul public de televiziune „Moldova 1”.
14 Iulie 2017 | 18:18
Un basarabean, stabilit în SUA, a lansat la Chişinău o carte cu romanţe şi cântece româneşti
Circa 50 de piese muzicale sunt incluse în cartea ,,Un mănunchi de trăiri româneşti. Romanţe şi cântece”, lansată astăzi la Biblioteca Naţională din Chişinău. Autorul ei este moldoveanul Mihai Dascăl, originar din Taraclia, fostul judeţ Tighina, stabilit cu traiul de 38 ani în Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Iulie 2017 | 19:46
Şapte experţi din diasporă vor fi liderii Grupurilor de Excelenţă ale Diasporei
Experţi înalt calificaţi din diasporă vor fi liderii Grupurilor de Excelenţă ale Diasporei. Astăzi, la Guvern, a avut loc şedinţa de selectare a liderilor programului-pilot Grupurile de Excelenţă ale Diasporei (GED).

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam