Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2018 | 10:26
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de argint şi trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfăşurat în perioada 19-24 iunie, în oraşul Rhodes din Grecia.
14 Aprilie 2018 | 11:31
Moldova va participa, în premieră, la o expoziţie internaţională în China
Republica Moldova va participa, în premieră, în perioada 16-18 aprilie, cu stand de ţară, la Expoziţia Internaţională COTTM 2018 (China Outbound Travel &Tourism Market), ce se va desfăşura în incinta Centrului Naţional Expoziţional Agricol din Beijing, China.
14 Aprilie 2018 | 11:06
Un tânăr din Moldova, găsit împuşcat pe un câmp în România
Un tânăr de 31 ani din Republica Moldova a fost găsit, sâmbătă dimineaţa, pe un câmp din localitatea bistriţeană Cepari. Tânărul avea plăgi împuşcate în zona superioară a corpului, scrie Agerpres.
13 Aprilie 2018 | 15:25
O moldoveancă rănită într-un accident produs în Ungaria va fi adusă acasă de un echipaj SMURD
O femeie în vârstă de 38 de ani din Republica Moldova, care a suferit un politraumatism grav, în urma unui accident rutier produs în oraşul Mateszalka din Ungaria, va fi adusă acasă de un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
12 Aprilie 2018 | 16:39
Vinul moldovenesc, „oaspete de onoare” la o expoziţie din Elveţia
Calitatea vinului moldovenesc continuă să câştige recunoaştere în cele mai înalte cercuri ale industriei vinicole la nivel internaţional. În acest an, în premieră, „Wine of Moldova” a fost ales pentru a fi „oaspete de onoare” al celei mai mari expoziţii vinicole din Elveţia, „Arvinis 2018”.
11 Aprilie 2018 | 15:05
Republica Moldova, promovată în Suedia
Ambasada Republicii Moldova la Stockholm lansează astăzi, 11 aprilie la Chişinău, proiectul de promovare a ţării noastre în rândul cetăţenilor suedezi sub genericul „Descoperă valorile culturale şi vinicole ale Moldovei”.
11 Aprilie 2018 | 11:40
Vin moldovenesc la o expoziţie din Italia
Cinci feluri de vinuri moldoveneşti vor putea fi degustate pe 14 aprilie la San Martino, Piazza Rovere, Italia, în cadrul unei expoziţii specializate, „Valdobbiadene D.O.C.G”, până pe 15 aprilie, scrie ştirilocale.md.
06 Aprilie 2018 | 15:00
Diaspora contribuie la dezvoltarea regională a ţării
3400 de moldoveni care au plecat din localităţile de baştină în toate colţurile lumii au contribuit cu 1,1 milioane de lei pentru dezvoltarea localităţilor de baştină, prin intermediul unor campanii de crowdfunding. Pe parcursul a trei luni, au fost transmise donaţii din 25 de ţări.
02 Aprilie 2018 | 12:31
18 proiecte ale diasporei vor fi finanţate în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub
Mai multe proiecte ale diasporei vor fi finanţate în cadrul Programului guvernamental de granturi tematice Diaspora „Engagement Hub” (DEH), destinat cetăţenilor Republicii Moldova stabiliţi peste hotarele ţării. Proiectele câştigătoare la această categorie, orientate spre crearea parteneriatelor dintre asociaţii pentru desfăşurarea diferitor acţiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educaţional şi de sănătate, vor fi finanţate cu peste 90 de milioane de lei per proiect.
25 Martie 2018 | 11:00
Un turist din Moldova, salvat după ce s-a rătăcit prin munţi în România
Un turist din Republica Moldova, care cobora cu placa de snowboard din Masivul Postăvarul (România) ar fi pierdut traseul marcat din cauza ceţii şi s-a rătăcit, apelând numărul de urgenţă 112, scrie Agerpres.
22 Martie 2018 | 17:20
Moldovenii pictează Portugalia
„Moldovenii pictează Portugalia” – este genericul unei expoziţii a artiştilor plastici moldoveni, stabiliţi în Republica Portugheză. Lucrările au fost expuse în incinta Parlamentului lusitan.
22 Martie 2018 | 11:25
Gimnastele din Moldova au deschis Turneul Internaţional
Echipele naţionale ale clubului sportiv de gimnastică estetică în grup au obţinut anul acesta rezultate frumoase la Turneul Internaţional „Primavera”, ce s-a desfăşurat în capitala Federaţiei Ruse, între 10 şi 11 martie curent.
21 Martie 2018 | 11:15
Mărţişorul celebrat în Ţara Soarelui Răsare
Moldovenii din diasporă respectă frumoasele noastre tradiţii şi obiceiuri şi nu ezită să le împărtăşească cu alte popoare. Astfel şi sărbătoarea Mărţişorului a ajuns să fie celebrată la Tokyo. Ambasada Republicii Moldova în Japonia, alături de Ambasadele României, Bulgariei şi Macedoniei au organizat în Ţara Soarelui Răsare un eveniment cu gust de primăvară, unde la loc de cinste a fost simbolul împletit din fire albe şi roşii. Jurnaliştii emisiunii „Moldovenii de pretutindeni” au realizat un reportaj de la frumoasa sărbătoare.
21 Martie 2018 | 09:30
Restricţii de circulaţie în Ungaria
Autorităţile locale din Ungaria informează că în perioada sărbătorilor de Paşti (30 martie – 2 aprilie 2018), pe întreg teritoriul ungar se aplică restricţii de circulaţie.
19 Martie 2018 | 16:32
Vinurile moldoveneşti au fost premiante la un concurs internaţional
Vinurile din Republica Moldova s-au clasat pe locul I, la categoria vin de desert, în cadrul concursului tradiţional de vinuri desfăşurat anual de către Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam