Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2018 | 14:47
Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, a decedat în Irlanda, în urma unui accident la locul de muncă, la o companie specializată în furnizarea produselor din carne de vită şi miel. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 februarie, scrie irishpost.co.uk.
04 Decembrie 2017 | 09:44
Zilele Culturii Republicii Moldova, organizate în Portugalia
În Republica Portugheză au fost organizate Zilele Culturii Republicii Moldova, desfăşurate cu genericul „Scumpă ţară şi frumoasă”. În cadrul evenimentului a fost evidenţiată importanţa implicării reprezentanţilor diasporei în procesul de promovare a culturii şi tradiţiilor naţionale ale Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Decembrie 2017 | 09:07
Un restaurant moldovenesc din SUA, lăudat de o renumită publicaţie americană
Bogăţia culinară a unui restaurant moldovenesc din Newton a fost apreciată în numărul din noiembrie-decembrie a revistei Harvard Magazine. Autorii s-au arătat mulţumiţi de preţuri şi diversitatea bucatelor, relatează Moldova 1.
03 Decembrie 2017 | 18:13
Un moldovean a ajuns în finala unui concurs de talente din Italia
Un tânăr moldovean a ajuns în finala unui concurs de talente din Italia. Cu o voce calmă, dar foarte puternică, tânărul moldovean, în vârstă de 25 de ani, a cucerit din prima întreaga sală. Plăcut surprinşi, membrii juriului au cântat împreună cu el. Spectatorii l-au aplaudat în picioare, iar juraţii au avut doar cuvinte de laudă, relatează Mesager.
03 Decembrie 2017 | 15:19
Bucătăria moldovenească a făcut impresie la Târgul de Crăciun din Atena
La finele lunii noiembrie, în centrul expoziţional Helexpo din capitala Greciei s-a desfăşurat a 18-a ediţie a Târgului Internaţional de Crăciun, unde au participat corpurile diplomatice străine, acreditate în Grecia. Scopul acestui eveniment a fost unul nobil: colectarea mijloacelor băneşti pentru copiii din familiile social vulnerabile. Ambasada ţării noastre tot s-a aflat printre participanţi, iar la emisiunea „Moldovenii de pretutindeni” a fost prezentat chiar şi un reportaj de la târg.
28 Noiembrie 2017 | 15:56
Şapte moldoveni, arestaţi de poliţia italiană
Şapte moldoveni au fost arestaţi de poliţia italiană, iar alţi doi au fost anunţaţi în căutare pentru mai multe furturi din baruri şi magazine din regiunea Parma. La operaţiunea de reţinere au participat 50 de poliţişti, relatează Moldova 1.
27 Noiembrie 2017 | 17:32
Un grup de jurişti oferă consultaţii gratuite privind migraţia în Rusia
Un ghid ce explică procedurile de legalizare şi integrare a migranţilor în Federaţia Rusă a fost prezentat de către juriştii proiectului „90180.ru”. Ghidul va fi oferit gratuit persoanelor care vor solicita consultaţii, relatează Mesager.
25 Noiembrie 2017 | 10:23
Diaspora moldovenească din Belgia, la o discuţie cu Pavel Filip
Diaspora moldovenească din Belgia este interesată de situaţia actuală privind agricultura din Republica Moldova, de mersul investigaţiei fraudei bancare şi beneficiile reformei sistemului de pensii. Despre toate acestea diaspora a discutat, la Bruxelles, cu premierul Pavel Filip.
22 Noiembrie 2017 | 11:15
Moldovenii vor primi ajutor din partea Franţei la revenirea în ţară
Moldovenii aflaţi legal, dar şi ilegal în Franţa, care vor reveni acasă să se angajeze în câmpul muncii, vor fi ajutaţi să se formeze profesional şi să-şi deschidă o afacere relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
17 Noiembrie 2017 | 13:05
Un moldovean, implicat într-un accident rutier la Iaşi
Grav accident la Iaşi, România. Asta după ce şoferul unui TIR înmatriculat în Republica Moldova nu s-a asigurat în momentul unei depăşiri şi a intrat în coliziune cu un microbuz de pasageri. În consecinţă, cel puţin zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, traficul din zonă fiind complet blocat, scrie bzi.ro.
15 Noiembrie 2017 | 16:40
Procedura de repatriere a moldovenilor aflaţi ilegal în Germania, simplificată
Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, iniţierea negocierilor şi semnarea Aranjamentului administrativ între Ministerul Afacerilor Interne al ţării noastre şi Ministerul Federal al Afacerilor Interne şi Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei privind aplicarea unei proceduri simplificate pentru readmisia cetăţenilor moldoveni aflaţi ilegal în Germania.
15 Noiembrie 2017 | 15:18
O tânără din Comrat a câştigat Marele Premiu la un concurs muzical din Europa
Anna Dragu, tânăra originară din Comrat, a reprezentat Republica Moldova la concursul internaţional de melodii „Europa stars – 2017” şi a câştigat primele două locuri ale categoriilor folk şi pop, dar şi Marele Premiu al competiţiei. Aceasta a interpretat trei compoziţii muzicale în limbile găgăuză şi franceză, scrie ştirilocale.md.
15 Noiembrie 2017 | 09:59
Moldovenii cu cetăţenie română vor putea călători fără vize în Canada
Veste bună pentru cetăţenii Republicii Moldova care deţin cetăţenia statului român. Autorităţile canadiene vor elimina, de la 1 decembrie, cerinţa obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români care nu intenţionează să aibă şederi mai lungi de şase luni pe teritoriul statului nord-american, informează Ministerul român al Afacerilor Externe, citat de Mediafax.
10 Noiembrie 2017 | 15:14
Curse avia low cost între Moldova şi Israel, solicită diaspora
Cetăţenii moldoveni aflaţi în Israel solicită autorităţilor lansarea unor curse avia low cost între Republica Moldova şi Statul Israel. Solicitarea a fost enunţată la Tel-Aviv în cadrul întâlnirii prim-ministrului Pavel Filip cu diaspora. Conaţionalii noştri au abordat şi alte probleme în special ridicarea banilor pentru munca prestată, angajarea legală în câmpul muncii fără intermediari.
10 Noiembrie 2017 | 09:13
Zilele Culturii Republicii Moldova, marcate în Israel
Zilele Culturii Republicii Moldova au început în Israel. Manifestaţia culturală de anvergură se desfăşoară în contextul aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-israeliene.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam