Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2018 | 14:47
Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, a decedat în Irlanda, în urma unui accident la locul de muncă, la o companie specializată în furnizarea produselor din carne de vită şi miel. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 februarie, scrie irishpost.co.uk.
08 Noiembrie 2017 | 18:10
Precizările Guvernului britanic privid obţinerea statutului de rezident post-Brexit
Moldovenii cu cetăţenie română care vor să rămână în Marea Britanie după finalizarea Brexitului, în martie 2019, trebuie să obţină statut de rezident. Anunţul a fost făcut de către Guvernul britanic cu privire la situaţia cetăţenilor europeni care se află în Regat, relatează Mesager.
08 Noiembrie 2017 | 12:56
După mai bine de 20 de ani, ansamblul „Joc” revine în Israel
Ansamblul naţional academic de dansuri populare „Joc” se relansează pe arena internaţională. Primele trei mari spectacole coregrafice vor avea loc în Israel, în perioada 9 - 12 noiembrie, relatează Moldova 1.
07 Noiembrie 2017 | 17:12
Poveştile lui Ion Creangă pentru copiii din diaspora
Copiii conaţionalilor noştri stabiliţi în Spania, Italia şi Portugalia au simţit suflul unei adevărate copilării, după ce au urmărit spectacolul „Capra cu trei iezi”, jucat de actorii Teatrului Republican pentru Copii „Licurici”. Spectacolele au trezit emoţii deosebite şi în rândul părinţilor care au crescut cu poveştile lui Ion Creangă.
07 Noiembrie 2017 | 15:21
Ziua vinului moldovenesc, sărbătorită cu fast în provincia Quebec din Canada
Mustoase sunt toamnele în Moldova şi mustoase sunt sărbătorile cu vin în pahare. Şi în acest an membrii comunităţilor de moldoveni din Canada au invitat prietenii la Ziua vinului şi familiei „Hai noroc”. Evenimentul s-a desfăşurat în provincia Quebec, pe podgoriile care aparţin unui cuplu de vinificatori moldoveni – Arcadie Popuşoi şi Olesea Nistor, care au demonstrat participanţilor adevărata misiune în promovarea culturii vinului peste hotarele Republicii Moldova, creând vinul canadian cu sufletul moldovenesc.
31 Octombrie 2017 | 10:32
Ziua Vinurilor Moldoveneşti, marcată în Portugalia
Palatul Marques de Pombal, din oraşul portughez Oeiras, a găzduit duminică, 29 octombrie, cea de-a III-a ediţie a Zilei Vinurilor Moldoveneşti în Portugalia. Evenimentul s-a desfăşurat la iniţiativa unei familii stabilite de 17 ani în această ţară.
30 Octombrie 2017 | 14:23
O familie de moldoveni, implicată într-un accident rutier în România
O familie de moldoveni au fost la un pas de moarte în România. Două surori, de 13 şi 21 de ani, au fost transportate de urgenţă la spital, după ce maşina în care se aflau, împreună cu părinţii, a derapat de pe traseu şi s-a răsturnat, relatează Moldova 1.
27 Octombrie 2017 | 14:28
Moldovenii care lucrează legal în Turcia vor putea primi pensii şi indemnizaţii sociale din această ţară
Cetăţenii Republicii Moldova care lucrează legal în Turcia vor putea primi indemnizaţii sociale din această ţară. Parlamentul a votat astăzi, în lectură finală, proiectul legii pentru ratificarea Acordului dintre cele două ţări în domeniul securităţii sociale, semnat la 5 mai 2017.
26 Octombrie 2017 | 19:30
Accident rutier în Rusia cu implicarea unui camion din Moldova
Un accident rutier cu implicarea unui camion din Republica Moldova, care transporta mere, a avut loc astăzi în Rusia. Potrivit unionnews.ru, camionul din Moldova s-a tamponat cu un camion din Belarus.
23 Octombrie 2017 | 11:26
Spectacolul „Capra cu trei iezi”, prezentat copiilor moldovenilor din diasporă
Padova, Ravena, Milano sunt oraşele italiene care, în aceste zile, au adunat sute de copiii ale moldovenilor din diasporă pentru a viziona spectacolul „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă. Această poveste îndrăgită de generaţii de copii le-a fost prezentată micilor spectatori de către actorii Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” din Chişinău care, în perioada 19-29 octombrie, se află într-un turneu în Europa.
22 Octombrie 2017 | 16:25
Trei moldovence, reţinute în Italia
Trei femei din Republica Moldova au fost reţinute în Italia după ce ar fi furat mai multe produse alimentare dintr-un magazin, pe care le-ar fi ascuns sub haine, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Octombrie 2017 | 10:17
Moldova îşi va deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite
Autorităţile Republicii Moldova planifică să deschisă ambasadă în Emiratele Arabe Unite, cu sediul la Abu Dhabi. Un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens este supus consultărilor publice de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite IPN.
18 Octombrie 2017 | 15:13
Un moldovean a decedat într-un grav accident produs în Ungaria
Un moldovean şi-a pierdut viaţa într-un grav accident rutier produs în Ungaria, iar copilul acestuia a ajuns la spital. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), accidentul ar fi avut în dimineaţa acestei zile, în jurul orei 05:45, pe autostrada M1, la 65 km de la Budapesta.
18 Octombrie 2017 | 11:47
Autocar de pe ruta Chişinău-Moscova, implicat într-un grav accident în Rusia
Un autocar de pe cursa „Moscova-Chişinău” a fost implicat într-un grav accident pe autostrada M2-Crimeea, din regiunea Oryol. Incidentul s-a produs în dimineaţa zilei de 17 octombrie, scrie ria57.ru.
14 Octombrie 2017 | 19:15
Un moldovean şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în SUA
Un moldovean a plecat din Moldova în Statele Unite ale Americii în căutarea unui trai mai bun, dar a decedat în urma unui grav accident rutier, în oraşul Thomasville, statul american Georgia, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam