Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iulie 2017 | 11:24
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea unei informaţii apărute în presă, conform căreia, autorităţile americane ar fi privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni stabiliţi în SUA, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Aprilie 2017 | 15:42
Aur pentru Moldova la un campionat european de sambo
Moldoveanca Viorica Prisăcaru a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Sambo, rezervat juniori/tineret, în categoria de 68 kg, în lupta cu rusoaica Mutnykh Ekaterina.
19 Aprilie 2017 | 14:53
Dansatorii moldoveni, premiaţi la un campionat european de dans
Dansatorii moldovenii au fost premiaţi cu aur la Campionatul European de Dans Latin. Dorin Frecăuţanu şi Marina Sergheeva au impresionat publicul şi juraţii cu o prestaţie de excepţie, pe ritmuri de rumba şi cha-cha, relatează Mesager.
18 Aprilie 2017 | 09:43
Cultura şi tradiţiile Republicii Moldova, prezentate în Japonia
Frumuseţea tradiţiilor ţării noastre a ajuns să fie etalată şi în Japonia. În perioada 15-16 aprilie curent, în regiunea staţiei Nippori din oraşul Tokyo, a fost organizat, în premieră, Festivalul Republicii Moldova în Japonia.
16 Aprilie 2017 | 14:00
Paştele, sărbătorit de diaspora moldovenească
Moldovenii aflaţi peste hotare se străduiesc în fiecare an, fiecare în felul său, să sărbătorească Învierea lui Iisus Hristos. Ei pregătesc bucate ca acasă şi vin la biserică în noaptea Învierii. Vasile Şestovschi, preotul paroh de la Biserica Ortodoxă „Naşterea Maicii Domnului” din Padova, Italia, povesteşte cum sărbătoreşte diaspora moldovenească Paştele, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Aprilie 2017 | 11:56
Moldovenii cu cetăţenie română ar putea avea acces la pensiile din România
Românii din afara ţării ar putea avea posibilitatea să efectueze plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii chiar dacă nu au domiciliul sau reşedinţa în România. Prevederile se conţin într-un nou proiect de lege iniţiat de deputatul român Constantin Codreanu şi înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor din România.
12 Aprilie 2017 | 13:11
A apărut a treia ediţie a revistei „Moldova de oriunde”
A fost lansată a treia ediţie a revistei „Moldova de oriunde”, în vederea promovării culturii Republicii Moldova şi a aducerii acesteia mai aproape de cei plecaţi peste hotarele ţării, dar şi a promovării reuşitelor conaţionalilor noştri, relatează Radio Moldova Actualităţi.
07 Aprilie 2017 | 17:27
Valeriu Sireţanu – moldoveanul care şi-a mutat grădina de acasă în SUA
Un antreprenor moldovean şi-a mutat grădina de acasă, din Republica Moldova, în Connecticut, Statele Unite Ale Americii. Pentru a înţelege cum funcţionează politica agrară din America de Nord, a vizitat mai multe state. Acum în grădina lui găseşti legume pur ecologice care îţi lasă gura apă şi îţi aduce aminte de Republica Moldova. Cum este să trăieşti în „Ţara tuturor posibilităţilor”, cât este de uşor să îţi deschizi o afacere de succes într-o ţară străină şi cum funcţionează politica agrară în SUA, comparativ cu cea din Republica Moldova, aflăm de la moldoveanul Valeriu Sireţanu, eroul emisiunii „Moldovenii de pretutindeni” de la postul public de televiziune.
05 Aprilie 2017 | 20:03
Militarii din Orchestra Prezidenţială au participat la „Musikparade 2017”
Instrumentişti din cadrul Orchestrei Prezidenţiale a Republicii Moldova au evoluat, în perioada 23-27 martie, la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare „Musikparade 2017”. Evenimentul a avut loc în Germania, reunind muzicieni militari din SUA şi de pe continentul european. Despre participarea la acest festival au povestit membrii Orchestrei Prezidenţiale, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la televiziunea publică.
05 Aprilie 2017 | 14:43
Protecţia socială a cetăţenilor moldoveni din Italia, discutată la Guvern
Semnarea cu Italia a unui acord de protecţie a drepturilor sociale a cetăţenilor din ambele state este importantă, a menţionat prim-ministrul Pavel Filip la întrevederea cu Ambasadorul Republicii Italiene, Valeria Biagiotti. Premierul a exprimat gratitudine autorităţilor italiene pentru atitudinea pozitivă faţă de cetăţenii moldoveni aflaţi în Italia, potrivit unui comunicat de presă emis de Direcţia Comunicare şi Protocol a Guvernului.
04 Aprilie 2017 | 13:17
La Tokyo va fi organizat Festivalul Republicii Moldova
Oraşul Tokyo, Japonia, va găzdui în perioada 15-16 aprilie, în premieră, Festivalul Republicii Moldova. În cadrul evenimentului vor fi prezentate produse autohtone, bucătăria naţională, materiale promoţionale şi suvenire. De asemenea, va fi interpretat un recital muzical de compatrioţii noştri.
03 Aprilie 2017 | 17:14
Un moldovean a decedat într-un accident în Ucraina
Un cetăţean moldovean a decedat în urma unui accident rutier produs în dimineaţa zilei de astăzi în regiunea Vinniţa, Ucraina.
01 Aprilie 2017 | 10:18
Seară dedicată Republicii Moldova la Muzeul Naţional al Hărţii şi Cărţilor Vechi din Bucureşti
Harta „Valahia, Moldova, Basarabia”, editată la Amsterdam, în anul 1769, de către moştenitorii faimosului cartograf, J.B. Homann, a fost prezentată în cadrul unui eveniment găzduit de Muzeul Naţional al Hărţii şi Cărţilor Vechi din Bucureşti, de către ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.
31 Martie 2017 | 15:01
Doi moldoveni au decedat într-un grav accident în Ucraina
Accident grav în regiunea Lvov, Ucraina. Doi moldoveni au murit după ce automobilul în care se aflau s-a tamponat violent cu un autobuz plin cu turişti din Belarus, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la mediabrest.by.
31 Martie 2017 | 10:28
Tradiţiile moldoveneşti, promovate în Portugalia
Mărţişoare, flori, cântece, poezii, dansuri tradiţionale moldoveneşti şi portugheze – de acestea au avut parte cei prezenţi la Festivalul „Sfântă ni-i casa”, organizat în Portugalia de către Asociaţia Culturală a Imigranţilor Moldoveni „Mioriţa”.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam