Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2018 | 11:16
Conaţionalii noştri de peste hotare pomenesc în mod deosebit răposaţii de la baştină, conducându-se după tradiţiile statului unde s-au stabilit cu traiul, relatează Radio Moldova Actualităţi.
22 Ianuarie 2018 | 13:11
Ghenadie Şatov – moldoveanul care şi-a propus să străbată oceanele cu iahtul
Ghenadie Şatov, singurul moldovean care a făcut înconjurul lumii pe motocicletă, a lansat ideea unei călătorii cu iahtul în jurul Pământului şi a vândut-o pentru o jumătate de milion de dolari, scrie viza.md.
21 Ianuarie 2018 | 15:00
Afacere de familie în Italia cu obiecte de artizanat din Moldova
O tânără originară din Ungheni, stabilită de 12 ani la Reggio Emilia (Italia), gestionează un magazin on-line, unde vinde creaţii ale meşterilor populari moldoveni. Tânăra îşi doreşte să-şi extindă afacerea în mai multe ţări pentru a promova arta tradiţională a Moldovei printre europeni, relatează Moldova 1.
20 Ianuarie 2018 | 10:00
Un militar moldovean, membru al misiunii OSCE din Ucraina, a decedat în urma unui accident rutier
Un militar moldovean din cadrul misiunii OSCE în Estul Ucrainei a decedat în urma unui accident rutier produs în oraşul Kramatorsk, regiunea Donbas, scrie Mediafax.
19 Ianuarie 2018 | 17:10
Mihai Gâlca - moldoveanul care a devenit erou în Canada
Un moldovean a devenit eroul zilei în Canada după ce a reuşit să evite o mare catastrofă. În timp ce se deplasa cu vehiculul său printr-un tunel, bărbatul a văzut o explozie la anvelopă ce genera mult fum. El a înţeles că momentul este periculos şi a acţionat prompt pentru a părăsi rapid tunelul şi a evita un posibil accident şi victime, relatează presa canadiană, relatează Mesager.
19 Ianuarie 2018 | 09:45
O moldoveancă, premiată pentru promovarea culturii Republicii Moldova în Grecia
Moldoveanca Svetlana Lisagor Vergis, preşedinta Uniunii de prietenie Moldo-Elena „Al. Ipsilantis”, a fost premiată de către UNESCO din Pireu şi Insulele din Grecia, cu Titlul Onorific pentru contribuţia sa în domeniul culturii, scrie ştirilocale.md.
16 Ianuarie 2018 | 16:47
Diaspora moldovenească din Rusia a participat la Programul „Crăciun cu DOR de casă”
Peste o sută de cetăţeni ai Republicii Moldova, care locuiesc atât la Moscova, cât şi în suburbii, dar şi în alte regiuni ale Federaţiei Ruse, au participat, la 13 ianuarie, la programul guvernamental „Crăciun cu DOR de casă”. La evenimentul cultural au evoluat artiştii din Republica Moldova Geta Burlacu şi Aurel Chirtoacă, acompaniaţi de către instrumentiştii Oleg Vitliuc şi Mihai Sorocan.
15 Ianuarie 2018 | 11:16
O moldoveancă a căzut de pe un munte în Italia
O moldoveancă, în vârstă de 45 de ani, a decedat după ce a căzut de pe un munte în Italia. Tragedia s-a produs sâmbătă, în comuna Ala, provincia Trento, în zona Refugiului Fraccaroli, scrie ştirilocale.md.
12 Ianuarie 2018 | 13:09
România şi Ucraina ar putea semna un protocol privind dreptul românilor din Ucraina de a învăţa în limba maternă
Miniştrii de externe ai României şi Ucrainei, Teodor Meleşcanu şi Pavlo Klimkin, au convenit, joi, la Cernăuţi, demararea unor negocieri în vederea încheierii unui protocol privind aplicarea noii Legi a Educaţiei din Ucraina, care să garanteze dreptul membrilor comunităţii româneşti din această ţară de a învăţa în limba maternă, relatează Agerpres.
10 Ianuarie 2018 | 14:41
Un moldovean cunoscut în lumea modei de la Milano a decedat într-un grav accident de motocicletă
Un moldovean în vârstă de 31 de ani a decedat în urma unui grav accident rutier produs la Milano. Moldoveanul, care deţinea cetăţenia italiană, s-a izbit cu motocicleta într-o ambulanţă. Accidentul a avut loc pe 4 ianuarie. Victima a fost transportată de urgenţă la spitalul Niguarda, însă după două zile de chinuri moldoveanul a decedat, scrie stirilocale.md.
06 Ianuarie 2018 | 15:57
Trei moldoveni, spitalizaţi în urma unui accident produs în Ucraina
Trei cetăţeni moldoveni au ajuns la spital în urma un accident rutier produs în această dimineaţă, în regiunea Lvov, Ucraina, relatează Mesager.
05 Ianuarie 2018 | 12:25
Aglomeraţie în vămile româneşti de la hotarul cu Republica Moldova
Este aglomeraţie în vămile româneşti de la hotarul cu Republica Moldova, pentru că zeci de mii de moldoveni trec Prutul pentru a petrece sărbătorile pe stil vechi, transmite Radio Moldova Actualităţi cu referire la Radio România Actualităţi.
05 Ianuarie 2018 | 09:10
Moldoveni din SUA au făcut sărbătorile mai frumoase pentru familiile de la baştină
Un grup de tineri moldoveni, stabiliţi cu traiul în Statele Unite ale Americii (SUA), au făcut sărbătorile mai frumoase pentru 23 de familii din localitatea lor de baştină. Aceştia s-au mobilizat şi au trimis bani acasă, din care au fost cumpărate produse alimentare pentru familiile nevoiaşe, relatează Moldova 1.
01 Ianuarie 2018 | 08:50
2018 vine cu facilităţi la obţinerea vizelor pentru Japonia
Oameni de afaceri, oamenii de cultură, cei din domeniul sportului şi din mediul academic, cetăţeni ai Republicii Moldova, vor obţine începând cu data de 1 ianuarie, mai uşor vize de scurtă şedere, de 90 de zile, în Japonia, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
27 Decembrie 2017 | 20:39
O familie de moldoveni cucereşte francezii cu biscuiţi
O familie din Republica Moldova, stabilită de 16 ani la Strasbourg, Franţa, cucereşte francezii cu biscuiţii pe care îi face. Conaţionalii noştri au apărut pe prima pagină a ziarului francez „Dernières Nouvelles d'Alsace”, în ediţia de Crăciun. Jurnaliştii publicaţiei au apreciat biscuiţii copţi de familia Pallady-Bobeica drept adevărate opere de artă, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam