Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Mai 2017 | 08:20
A plecat din Republica Moldova la doar nouă ani. De-a lungul celor circa 16 ani de când se află în Statele Unite ale Americii multe s-au schimbat, însă pasiunea faţă de calculatoare şi tot ceea ce înseamnă tehnologii informaţionale (IT) au rămas. Chiar dacă planurile de a reveni vreodată acasă sunt încă îndepărtate, tânărul moldovean recunoaşte, şi-ar dori să poată colabora cu tinerii din Republica Moldova pasionaţi de aceleaşi domeniu – IT. Cum este să lucrezi într-o companie IT renumită din SUA, ce implică acest lucru, dar şi ce planuri de viitor are tânărul moldovean, aflaşi din emisiunea „Moldovenii de pretutindeni” de la postul public de televiziune Moldova 1.
22 Februarie 2017 | 12:50
Vinurile moldoveneşti cuceresc pieţele din Canada
Datele statistice privind exportul de vinuri şi de preparate alimentare în Canada indică o creştere considerabilă în ultimii ani. Cu toate acestea, potrivit ambasadoarei Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, Republica Moldova rămâne restanţieră la importul de fructe şi legume proaspete, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Februarie 2017 | 15:47
Vinul moldovenesc, premiat cu medalie dublă de aur în Japonia
Un vin moldovenesc a fost apreciat cu dublă medalie de aur la Sakura 2017, cel mai mare concurs internaţional de vinuri din Japonia.
20 Februarie 2017 | 13:02
O sculptură instalată de Ambasada Republicii Moldova în capitala Ucrainei a dispărut
Sculptura „Îngerul Credinţei”, instalată de Ambasada Republicii Moldova în capitala Ucrainei a dispărut. Despre aceasta au scris activiştii ucraineni pe reţelele de socializare şi au plasat fotografii din care se vede doar temelia sculpturii, relatează Moldova 1.
17 Februarie 2017 | 15:45
Un moldovean a dispărut pe Aeroportul din Sankt-Petersburg
Un moldovean de 53 de ani a dispărut pe Aeroportul din Sankt-Petersburg imediat după ce a trecut controlul de acte, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Independent.md.
16 Februarie 2017 | 17:45
Cetăţeni moldoveni au fost prinşi în timp ce jefuiau un bancomat din Odesa
Cinci cetăţeni moldoveni au fost prinşi în timp ce jefuiau un bancomat din oraşul Odesa. Infractorii au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni speciale, desfăşurată de oamenii legii din Moldova şi Ucraina, relatează Mesager.
08 Februarie 2017 | 16:46
Soprana Natalia Tanasiiciuc despre experienţa în Norvegia: Scandinavii sunt un public rezervat
Tânăra soprană Natalia Tanasiiciuc este una dintre persoanele care ne duce faima ţării peste hotare. Cântă pe cele mai importante scene ale lumii şi este solista Teatrului de Operă din Oslo, Norvegia, unde trăieşte în prezent. Despre activitatea ei şi planurile de viitor artista a povestit la emisiunea „Cine vine la noi?”.
31 Ianuarie 2017 | 15:42
Filmele unei jurnaliste din Moldova sunt proiectate în SUA
Natalia Ghilaşcu, jurnalista care studiază la una dintre cel mai prestigioase universităţi din Statele Unite ale Americii şi în acelaşi timp face televiziune şi film, a fost invitată la emisiunea „Cine vine la noi?”
31 Ianuarie 2017 | 13:29
Circa 250 de mii de euro, descoperiţi în bagajul unui cetăţean moldovean
Aproximativ 250 de mii de euro au fost descoperiţi în bagajele unui cetăţean moldovean, în vârstă de 30 de ani, care circula cu un autobuz ce efectua curse între Amsterdam şi Barcelona, scrie Mediafax.
22 Ianuarie 2017 | 17:24
Serviciile consulare pentru românii din străinătate, oferite în baza programărilor online
Serviciile consulare pentru românii din străinătate vor fi oferite, începând de luni, în baza programărilor online realizate prin intermediul platformei eConsulat.ro, transmite Rafio Moldova Actualităţi, cu referire la site-ul jurnalul.ro
14 Ianuarie 2017 | 15:30
Moldova şi Rusia vor negocia un acord de protecţie a migraţiei de muncă
Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei propune pentru dezbateri publice proiectul hotărârii de Guvern cu privire la iniţierea negocierilor asupra Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţii Ruse privind colaborarea în domeniul migraţiei de muncă. Potrivit proiectului, atunci când vor semna acordul părţile se vor obliga să coopereze în domeniul reglementării fluxurilor migraţionale şi creării condiţiilor de desfăşurare legală a activităţii de muncă de către lucrătorii migranţi, să efectueze schimbul de date statistice şi să recunoască documentele de studii obţinute de către lucrătorii migranţi, relatează IPN.
12 Ianuarie 2017 | 11:56
Cetăţenii moldoveni care muncesc în Germania vor primi pensii din acest stat
Cetăţenii moldoveni care muncesc sau au muncit în Germania vor beneficia de pensii şi prestaţii sociale din acest stat. Astăzi, 12 ianuarie, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF) a semnat Acordul dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germania în domeniul securităţii sociale, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Ianuarie 2017 | 17:03
Moldoveanul Mihai Ungureanu donează banii câştigaţi la show-ul „Танцуют все!”
Mihai Ungureanu, băiatul care la doar 11 ani a reuşit să adune în palmaresul său numeroase victorii, dintre care cea mai recentă – premiul mare obţinut în cursa „Танцуют все!” - un show televizat organizat şi difuzat în Ucraina, va dona cei zece mii de dolari, bani obţinuţi după ce a câştigat show-ul din Ucraina, copiilor din orfelinate şi familiilor nevoiaşe.
11 Ianuarie 2017 | 10:57
Diaspora din Elveţia a marcat sărbătorile de iarnă într-o atmosferă tradiţională
Bucate naţionale, vinuri autohtone şi spirit de sărbătoare în stil moldovenesc – de asta au avut parte conaţionalii noştri din Confederaţia Elveţiană care au organizat la 7 ianuarie curent un eveniment cultural-artistic pentru a marca, într-o atmosferă tradiţională, sărbătorile de iarna şi venirea noului an – 2017. Organizată de diaspora moldovenească în Elveţia în comun cu Ambasada Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană, evenimentul a reunit peste 300 de conaţionali de pe întreg teritoriul Elveţiei.
10 Ianuarie 2017 | 16:23
Studenţii vor călători gratuit cu trenul începând cu 1 februarie
Studenţii vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând cu data de 1 februarie. Declaraţia aparţine ministrului român al Educaţiei, Pavel Năstase, citat de Agerpres.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam