Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Noiembrie 2017 | 11:15
Moldovenii aflaţi legal, dar şi ilegal în Franţa, care vor reveni acasă să se angajeze în câmpul muncii, vor fi ajutaţi să se formeze profesional şi să-şi deschidă o afacere relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
06 August 2017 | 09:05
Un moldovean a decedat în România după ce a fost lovit de skijet
Un moldovean de 41 de ani a decedat ieri în staţiunea Costineşti (România) după ce a fost lovit de un skijet. Bărbatul conducea vehiculul, când la un moment dat a intrat cu viteză în mai multe plase pescăreşti. Ambarcaţiunea s-a răsturnat, iar el a căzut, fiind cel mai probabil lovit de skijet, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la moldova.org.
02 August 2017 | 16:44
Moldovenii de pretutindeni vor putea participa la „Zilele Diasporei” pe 18-20 august
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) va organiza în perioada 18-20 august Zilele Diasporei, ediţia a IV-a, eveniment la care vor participa reprezentanţi ai diasporei Republicii Moldova, sosiţi din diverse ţări ale lumii, pentru a fi implicaţi în multiple activităţi axate pe domenii variate, relatează Radio Moldova Actualităţi.
31 Iulie 2017 | 12:10
Vinurile din Moldova cuceresc piaţa din Tokyo
La Tokyo a fost deschis un nou magazin în care sunt comercializate vinuri moldoveneşti. Aceasta a fost iniţiativa unei moldovence care mai de demult importă vinuri din Moldova în Japonia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
31 Iulie 2017 | 11:05
Titlu mondial pentru doi canotori din Moldova
Oleg Nuţa şi Ilie Sprincean au devenit campioni mondiali printre tineret U-23 la canoe dublu pe distanţa 500 de metri, competiţie ce a avut loc la Piteşti (România).
27 Iulie 2017 | 11:24
O familie de moldoveni stabiliţi în SUA susţin că autorităţile le-au luat pe nedrept copiii
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea unei informaţii apărute în presă, conform căreia, autorităţile americane ar fi privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni stabiliţi în SUA, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Iulie 2017 | 14:40
Un autobuz din Moldova, implicat într-un accident rutier în Ucraina
UPDATE: ora 14:40: Trei persoane care au avut de suferit în urma unui accident rutier produs în apropiere de oraşul Cernăuţi (Ucraina) vor fi aduse astăzi la un spital din Chişinău, de către un echipaj SMURD. Victimele vor fi preluate de la spitalul din Cernăuţi, unde au fost internate în urma impactului.
18 Iulie 2017 | 12:14
Un ansamblu de dansuri populare din Călăraşi, desemnat campion european
Ansamblul de dansuri populare „Codrenii” din Călăraşi a cucerit înaltele distincţii Grand Prix, titlul de Campion Absolut şi Trofeul „Orfeul de Aur” la cea de-a IX-a ediţie a Campionatelor Europene de Folclor „Euro Folk 2017”, care s-a desfăşurat pe scena amfiteatrului antic din Nessebar, Bulgaria, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Iulie 2017 | 10:02
O moldoveancă a devenit campioană mondială printre tineret la karate
Moldoveanca Polina Gurenco a devenit campioană mondială printre tineret la karate. Discipola antrenorului Denis Morozov a obţinut şase victorii clare la competiţia din Croaţia.
17 Iulie 2017 | 15:25
Un ansamblu de dansuri populare din Moldova a obţinut locul doi la un festival din Turcia
Ansamblul de dansuri populare „Hora mare” a reuşit să obţină locul doi lafestivalul de dansuri populare „Altin Karagoz” ce s-a desfăşurat în Turcia, în perioada 7-12 iulie. Reveniţi în ţară, dansatorii moldoveni au povestit despre succesul şi emoţiile ce le-au avut la acest festival, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la postul public de televiziune „Moldova 1”.
14 Iulie 2017 | 18:18
Un basarabean, stabilit în SUA, a lansat la Chişinău o carte cu romanţe şi cântece româneşti
Circa 50 de piese muzicale sunt incluse în cartea ,,Un mănunchi de trăiri româneşti. Romanţe şi cântece”, lansată astăzi la Biblioteca Naţională din Chişinău. Autorul ei este moldoveanul Mihai Dascăl, originar din Taraclia, fostul judeţ Tighina, stabilit cu traiul de 38 ani în Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Iulie 2017 | 19:46
Şapte experţi din diasporă vor fi liderii Grupurilor de Excelenţă ale Diasporei
Experţi înalt calificaţi din diasporă vor fi liderii Grupurilor de Excelenţă ale Diasporei. Astăzi, la Guvern, a avut loc şedinţa de selectare a liderilor programului-pilot Grupurile de Excelenţă ale Diasporei (GED).
13 Iulie 2017 | 15:06
Cetăţeni moldoveni, implicaţi într-un accident rutier în Ucraina
Cinci cetăţeni moldoveni au fost internaţi cu diverse traume într-un spital din Ucraina, după ce au suferit un accident rutier în apropierea localităţii Nesterivka din regiunea Cerkasî, informează 112.ua.
11 Iulie 2017 | 18:30
Olanda, ţara care a cucerit-o pe moldoveanca Cristina Romanschi
În ultimii ani, tot mai mulţi tineri din Republica Moldova aleg să-şi continue studiile departe de casă. Este şi cazul Cristinei Romanschi, care îndată după absolvirea liceului s-a dus să înveţe în ţara lalelelor – Olanda. Despre experienţa acumulată în această ţară tânăra a vorbit în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?” de la Moldova 1.
10 Iulie 2017 | 16:18
Natalia Ghilaşcu, jurnalista care cucereşte America
Realizează reportaje despre conaţionalii noştri care şi-au văzut visul împlinit departe de casă, în Statele Unite ale Americii (SUA). Acolo a cunoscut oameni ambiţioşi, oameni pentru care viaţa luată de la capăt a prins mai multă culoare, oameni care poartă ia cu mândrie şi care nu-şi uită rădăcinile. Vorbim despre jurnalista Natalia Ghilaşcu, revenită temporar în ţară. Despre oportunităţile pe care le are un migrat în America, despre şansele lui de a se afirma acolo, proiectele pe care le are în gând şi despre frumoasa poveste de dragoste pe care o trăieşte alături de soţul ei indian, aflaţi de la Natalia, protagonista emisiunii „Moldovenii de Pretutindeni” de la postul public de televiziune, Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam