Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Septembrie 2017 | 11:20
Numărul moldovenilor aflaţi la muncă în Rusia continuă să scadă. La începutul lunii iunie numărul acestora constituia 430.750 de persoane, în scădere cu 67 de mii faţă de iunie 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la mold-street.com.
22 Mai 2017 | 11:41
Igor Dodon a avut o întrevedere cu diaspora de la Istanbul
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Turcia, la care au participat circa o sută de persoane. În cadrul întâlnirii au fost discutate în detalii evenimentele ce au loc în Republica Moldova, s-a vorbit despre priorităţile imediate în domeniul politicii interne, dar şi externe a statului.
22 Mai 2017 | 11:27
Nouă companii moldoveneşti au participat la o expoziţie desfăşurată în China
Nouă companii din Republica Moldova au participat la cea mai mare expoziţie de inovaţie alimentară din Asia – Expoziţia la SIAL 2017, care a avut loc în perioada 17-19 mai în oraşul Shanghai, China.
18 Mai 2017 | 16:20
Crimă odioasă săvârşită de un moldovean în Italia
Şi-au ucis mama, aplicându-i 50 de lovituri de cuţit. Este vorba de un moldovean de 23 ani, care, după odioasa crimă, s-a sinucis. Nenorocirea a avut loc ieri, 17 mai, în oraşul italian Padova, unde aceştia sunt stabiliţi cu traiul de mai mulţi ani, relatează Mesager.
16 Mai 2017 | 13:11
Tot mai mulţi moldovenii aleg să emigreze în SUA şi Canada
Procesul migraţional s-a extins considerabil în rândul tinerilor. În ultimii ani, Statele Unite ale Americii (SUA) şi Canada sunt ţările solicitate tot mai mult de cetăţenii moldoveni. Constatarea a fost făcută în cadrul emisiunii ,,Spaţiul Public” de la Radio Moldova Actualităţi, de către doctorul în sociologie, Inga Chistruga-Sinchevici.
13 Mai 2017 | 10:10
Meşteri moldoveni participă la Târgul Meşterilor Populari din România
Peste 60 de meşteri populari din diferite zone etnografice ale Republicii Moldova, România şi Bulgaria participă la Târgul Meşterilor Populari, ediţia a XVIII-a, ce se desfăşoară la Iaşi (România), relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Antena Satelor.
11 Mai 2017 | 10:39
Trei medalii de aur pentru Moldova la Jocurile Balcanice din Sofia
Înotătorii moldoveni s-au întors cu trei medalii de aur de la Jocurile Balcanice desfăşurate în oraşul Sofia, Bulgaria. Competiţia a avut loc în perioada 6-7 mai şi a reunit 132 de sportivi de top, din 11 ţări.
10 Mai 2017 | 19:00
Un moldovean condamnat pentru omor, reţinut în Italia
Un moldovean condamnat pentru omor a fost reţinut în Italia. Poliţiştii italieni au identificat bărbatul, în vârstă de 40 de ani, relatează Mesager.
10 Mai 2017 | 15:25
Tradiţiile şi obiceiurile moldoveneşti, promovate de diaspora din Atena
Copiii moldovenilor din Atena au participat la Festivalul moldo-elen, cu genericul „Tradiţii şi obiceiuri de primăvară. Îmbrăcaţi în costume naţionale, copiii au recitat poezii în limba română, au dansat şi au cântat melodii în dulcele grai al părinţilor, relatează Moldova 1.
10 Mai 2017 | 11:52
Copiii moldovenilor din Montreal s-au adunat la o adevărată şezătoare
Alături de părinţi, copiii moldovenilor din Montreal (Canada) s-au adunat la o adevărată şezătoare, la care au învăţat să brodeze, dar şi să afle mai multe despre tehnica împâslirii. Nelly şi Tatiana Rusu s-au înarmat cu multă răbdare pentru ca cei 25 de copii participanţi la atelier să înţeleagă, dar şi să îndrăgească obiceiurile păstrate din străbuni, relatează Moldova 1.
09 Mai 2017 | 15:47
Un grup de moldoveni, reţinut în Italia
Poliţia italiană a reuşit să anihileze un grup infracţional format din cetăţeni moldoveni, care a comis mai multe furturi în regiunea de nord a peninsulei. Infractorii erau foarte bine pregătiţi, de aceea reuşeau să dea spargerea până la declanşarea alarmelor, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Bani.md.
05 Mai 2017 | 15:02
Ministerul Transporturilor va autoriza rute auto spre Italia
Ministerul Transporturilor va autoriza rute auto regulate spre Italia. La acest consens s-a ajuns astăzi, la şedinţa Comisiei tehnice moldo-italiene în domeniul transportului auto internaţional de pasageri şi mărfuri.
04 Mai 2017 | 16:10
Vinurile Moldovei, apreciate cu aur la un concurs internaţional
Vinurile Republicii Moldova au mai adunat în palmaresul lor 11 trofee, între care medalii de aur şi Prix Special, acordate în cadrul unui concurs internaţional „Challenge International du Vin 2017”, ediţia 41, desfăşurat, recent, în Franţa. Intensitatea aromată a vinurilor din Moldov a cucerit juriul format din aproximativ 700 de experţi internaţionali.
03 Mai 2017 | 10:50
Studenţi din Republica Moldova se pot înscrie on-line la universităţile din România
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, marţi, 2 mai, că viitorii studenţi din Republica Moldova se pot înscrie on-line la universităţile din România, trimiţând prin e-mail, la facultăţile dorite, documentele scanate necesare înscrierii, scrie news.ro.
03 Mai 2017 | 09:27
A fost inaugurat Consulatul onorific al Moldovei la Dublin
Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Anatol Vangheli, a inaugurat, marţi, 2 mai 2017, Consulatul onorific al Republicii Moldova la Dublin, Irlanda. Potrivit MAEIE, în funcţia de consul onorific a fost numit avocatul Gerald Kean.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam