Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2018 | 14:47
Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, a decedat în Irlanda, în urma unui accident la locul de muncă, la o companie specializată în furnizarea produselor din carne de vită şi miel. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 februarie, scrie irishpost.co.uk.
13 Octombrie 2017 | 15:00
Ziua sportului moldovenesc în Italia a adunat sute de participanţi
Ziua sportului moldovenesc în Italia a adunat sute de participanţi. În cadrul acestui eveniment au avut loc competiţii de fotbal, trântă, tenis de masă şi turneul de şah. Întrecerile s-au desfăşurat la complexul sportiv din Padova, relatează Mesager.
13 Octombrie 2017 | 09:19
Diaspora din SUA şi Canada îşi dau întâlnire la Convenţia moldo-americană
Cetăţenii moldoveni activi, stabiliţi cu traiul în Statele Unite ale Americii şi Canada, îşi dau întâlnire sâmbătă, 14 octombrie, la Miami, la cea de-a IV-a ediţie a Convenţiei moldo-americane. Activişti, jurnalişti, avocaţi, analişti şi profesionişti din diverse domenii vor discuta despre modalităţile şi posibilităţile de colaborare dintre comunităţile de moldoveni din America de Nord.
09 Octombrie 2017 | 08:53
Un microbuz cu moldoveni, implicat într-un accident în România
Un microbuz din Republica Moldova a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul României, doi pasageri fiind transportaţi la spital. Accidentul s-a produs duminică după-amiază pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, scrie stiridebuzau.ro.
06 Octombrie 2017 | 14:50
Trei medalii pentru Moldova la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, ediţia a III-a. Concursul s-a desfăşurat în oraşul Aghveran din Armenia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Octombrie 2017 | 12:30
Moldova a participat, în premieră, la un festival internaţional de gastronomie şi turism
Republica Moldova a participat în premieră, în perioada 29 septembrie-01 octombrie, la Festivalul Internaţional de Gastronomie şi Turism The Eco Traveller „World of Taste”, cu standul „Moldova - discover the routes of life”. Evenimentul s-a desfăşurat la Toronto şi a fost găzduit de cel mai mare Centru de Expoziţii şi Convenţii din Canada, Enercare Centre.
04 Octombrie 2017 | 15:42
Teatrul „Licurici” va prezenta spectacole pentru copiii moldovenilor din diasporă
Actorii Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” din Chişinău vor merge într-un turneu în Europa, în perioada 19-29 octombrie, pentru a prezenta copiilor din diasporă spectacolul „Capra cu trei iezi”, în regia lui Vitalie Jacotă.
02 Octombrie 2017 | 12:47
Un Acord privind reintegrarea moldovenilor reveniţi din Franţa, semnat la Chişinău
Un Acord cadru privind reintegrarea moldovenilor reveniţi din Franţa a fost semnat astăzi, la Chişinău, de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare.
30 Septembrie 2017 | 10:50
Încă doi moldoveni au reuşit să impresioneze juriul de la „Vocea României”
O luptă pentru cele mai bune voci s-a dat aseară la „Vocea României”. Printre norocoşii care şi-au făcut un loc în echipa celor patru juraţi au fost şi doi tineri din Republica Moldova. Laura Voinu şi Dima Trofim au reuşit să convingă juriul că trebuie să meargă în următoarea etapă.
29 Septembrie 2017 | 15:50
Marea Britanie ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români
David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a afirmat joi că Marea Britanie va avea libertatea să introducă vize pentru români, polonezi sau bulgari, după despărţirea de Blocul Comunitar, relatează Euractiv.com, citat de Mediafax.
28 Septembrie 2017 | 09:04
Un autobuz cu moldoveni, implicat într-un accident în România
Grav accident rutier cu implicarea unui autobuz cu moldoveni, care se îndrepta spre Bucureşti de la Chişinău. Autobuzul s-a izbit violent de o maşină, şi a fost proiectat într-un microbuz. S-a întâmplat noaptea trecută, în apropiere de localitatea Tecuci, judeţul Galaţi, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la unimedia.info.
27 Septembrie 2017 | 17:15
Moldovenii din Germania vor primi pensii sau indemnizaţii în cazul unor accidente de muncă
Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Germania vor primi pensii şi indemnizaţii de dizabilitate cauzată de accidente de muncă sau boli profesionale, potrivit Acordului administrativ ce urmează a fi negociat de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) cu Centrul german de Asigurare de accidente în străinătate, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Guvern, informează Moldpres, citat de Radio Moldova Actualităţi.
27 Septembrie 2017 | 16:50
Moldovenii care revin din Franţa vor beneficia de suport în procesul de reintegrare
Migranţii moldoveni care revin în ţară din Republica Franceză vor beneficia de suport pentru reintegrarea socială, angajarea în câmpul muncii sau pentru iniţierea unei afaceri. În acest sens, Cabinetul de miniştri a aprobat semnarea unui acord moldo-francez.
25 Septembrie 2017 | 10:00
Italia: Doi moldoveni au rămas blocaţi pe munte
Momente de panică pentru doi moldoveni rămaşi blocaţi la 1800 de metri înălţime pe un munte din Italia. Pentru a-i prelua, salvamontiştii italieni au intervenit cu un elicopter, informează stirilocale.md, citat de Radio Moldova Actualităţi.
24 Septembrie 2017 | 13:40
Apel repetat pentru diaspora
Autorităţile solicită asociaţiilor, membrilor diasporei Republicii Moldova să vină cu propuneri privind formarea circumscripţiilor. Termenul limită este până luni, 25 septembrie, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam