Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iulie 2017 | 11:24
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea unei informaţii apărute în presă, conform căreia, autorităţile americane ar fi privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni stabiliţi în SUA, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30 Martie 2017 | 13:43
Veste importantă pentru cei care doresc să obţină cetăţenia română
Veste importantă pentru cetăţenii care doresc să depună dosarul pentru redobândirea cetăţeniei. Începând cu data de 2 aprilie curent, la Birourile teritoriale din Galaţi, Iaşi şi Suceava, înregistrarea dosarelor de cetăţenie se va face numai pe baza programărilor on-line de pe site-ul instituţiei, informează unimedia.info.
30 Martie 2017 | 13:27
Un moldovean, reţinut în Italia pentru jaf
Un moldovean, în vârstă de 23 de ani, a fost reţinut de oamenii legii din Italia, fiind cercetat pentru jaf, informează ştirilocale.md.
28 Martie 2017 | 14:41
Cetăţenii moldoveni trimit acasă mai mulţi bani
Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în străinătate au trimis acasă, în primele două luni din acest an, circa 154 de milioane de dolari, în creştere cu 17 la sută faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, arată ultimele date ale Băncii Naţionale a Moldovei, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la jurnal.md.
28 Martie 2017 | 13:59
Vinul moldovenesc, pe gustul Asiei
Aproape 200 de tipuri de vinuri şi divinuri au putut fi apreciate de vizitatorii Expoziţiei „China Food and Drink Fair 2017”, ce s-a încheiat în oraşul Chengdu din China. Ca urmare, vinificatorii din Republica Moldova au stabilit peste 300 de contacte noi pentru cooperare pe viitor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
27 Martie 2017 | 19:07
Germania va introduce taxa de drum pentru cetăţenii străini
Parlamentul german a aprobat introducerea unei taxe de drum pentru străini încă în anul 2015, dar din cauza nemulţumirilor pe care le-a generat aceasta în rândurile mai multor state ale Uniunii Europene, care au criticat decizia drept una discriminatorie şi împotriva legilor UE, legea a fost modificată, iar vinerea trecută, votată de Parlament. Implementarea legii însă, ar putea fi amânată până la alegerile din 24 septembrie, informează piataauto.md, cu referire la Reuters.
25 Martie 2017 | 14:00
Rusia a prelungit termenul amnistiei migraţionale
Preşedintele Igor Dodon anunţă că termenul în care cetăţenii Republicii Moldova îşi pot legaliza şederea în Federaţia Rusă a fost prelungit până pe 12 mai, relatează Moldova 1.
25 Martie 2017 | 09:33
Un basarabean a cucerit juraţii unui concurs de talente din România
O nouă ediţie a emisiunii de peste Prut, „Românii au Talent”, a adus un nou moment de excepţie din partea unui talent basarabean. Este vorba de Maxim Prepeliţă, ce vine de la Orhei şi este un tânăr bijutier. El a interpretat piesa „Caruso” de Andrea Bocelli, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 Martie 2017 | 15:52
Bogdana-Bianca Visterniceanu, micul talent care a ajuns în finala Next Star
Bogdana-Bianca Visterniceanu este o fetiţă de 9 anişori, care a ajuns în finala show-ului Next Star, din România. A avut un număr interesant, în care a mimat diferite dialoguri din filme arhicunoscute, alături de Şerban Copoţ, fostul membru al trupei Animal X. I-a impresionat pe toţi cu expresivitatea ei şi a trecut în finala concursului. Mai multe despre experienţa ei la show ne-a povestit Bogdana, în platoul emisiunii „Bună dimineaţa”.
24 Martie 2017 | 15:50
Copiii din diasporă pot aplica la a V-a ediţie a programului DOR
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat lansează înscrierile la cea de-a V-a ediţie a programului DOR, destinat copiilor din diaspora Republicii Moldova, care se va desfăşura în perioada 20-28 august, sub patronajul Guvernului.
22 Martie 2017 | 08:50
Romanul „Tema pentru acasă” a apărut şi în SUA
Romanul scriitorului Nicolae Dabija „Tema pentru acasă”, care a cunoscut opt ediţii cu un tiraj total de 60 de mii de exemplare, ceea ce constituie un record pentru o carte de proză românească, tradus în mai multe limbi, a apărut recent şi în Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
21 Martie 2017 | 11:36
Cunoaşte-l pe singurul moldovean inclus în clasamentul Forbes 2017
Boris Mints, în vârstă de 58 de ani, este singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes din anul 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari, informează mold-street.com.
21 Martie 2017 | 11:14
Tragedie în familia unor moldoveni stabiliţi în Rusia
Copilul unei familii de moldoveni stabiliţi în Rusia se află în stare gravă după ce s-a împuşcat accidental în burtă. Tragedia s-a produs duminică, 19 martie, informează mk.ru.
19 Martie 2017 | 20:00
Regal al vinurilor moldoveneşti la Dusseldorf
Vinificatorii moldoveni s-au reunit şi în acest an la cea mai importantă expoziţie specializată de talie mondială, ca să demonstreze vizitatorilor calitatea ireproşabilă a produselor vitivinicole autohtone. Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a două zile, în oraşul german Dusseldorf, relatează Mesager.
19 Martie 2017 | 13:10
Lidia Isac a avut o prestaţie spectaculoasă la show-ul „Vocea Franţei”
Vrea să cucerească publicul francez. Este calea aleasă de către interpreta Lidia Isac, care şi-a încercat norocul la un nou concurs. De această dată vocea ei a răsunat pe scena show-ului televizat „Vocea Franţei”. A cântat o piesă într-o franceză perfectă şi a reuşit să întoarcă un scaun, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam