Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2018 | 14:47
Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, a decedat în Irlanda, în urma unui accident la locul de muncă, la o companie specializată în furnizarea produselor din carne de vită şi miel. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 februarie, scrie irishpost.co.uk.
22 Septembrie 2017 | 13:08
Bebeluşul familiei de moldoveni implicaţi într-un accident în România a decedat
Din cauza rănilor grave, bebeluşul de opt luni, al familiei implicată ieri într-un accident în România, a decedat la spital. Potrivit medicilor, starea celuilalt copil, de trei ani, cât şi a tatălui acestuia - este stabilă, relatează Moldova 1.
22 Septembrie 2017 | 09:31
Moldovenii care lucrează legal în Turcia vor putea primi indemnizaţii sociale
Cetăţenii Moldovei care lucrează legal în Turcia vor putea primi indemnizaţii sociale din această ţară. Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie a aprobat recent proiectul pentru ratificarea Acordului dintre cele două ţări în domeniul securităţii sociale, semnat la 5 mai 2017, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la infotag.md.
21 Septembrie 2017 | 20:02
Profesorul Romeo Ţurcan din Danemarca, menţionat cu diplomă de recunoştinţă
Conaţionalului nostru Romeo Ţurcan, profesor în domeniul Inovaţie şi Business la Universitatea din Aalborg, Danemarca i-a fost oferită, Diplomă de gradul I din partea Guvernului Republicii Moldova, pentru succese remarcabile obţinute în domeniul profesional şi participare activă la promovarea imaginii Republicii Moldova în Regatul Danemarcei.
21 Septembrie 2017 | 15:31
Grav accident rutier în România cu implicarea unei familii de moldoveni
O femeia în vârstă de 28 de ani a murit, iar soţul acesteia şi doi copii, de opt luni şi trei ani sunt în stare gravă în urma unui accident rutier produs în România. Impactul s-a produs azi dimineaţă pe Drumul European 585 Brăila – Slobozia, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la infobraila.ro.
20 Septembrie 2017 | 11:20
Numărul moldovenilor aflaţi la muncă în Rusia continuă să scadă
Numărul moldovenilor aflaţi la muncă în Rusia continuă să scadă. La începutul lunii iunie numărul acestora constituia 430.750 de persoane, în scădere cu 67 de mii faţă de iunie 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la mold-street.com.
15 Septembrie 2017 | 10:23
Programe şi servicii pentru moldovenii care revin acasă
Planul de acţiuni pentru anii 2017-2020 privind reintegrarea cetăţenilor Republicii Moldova reveniţi de peste hotare este publicat astăzi în Monitorul Oficial, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.md.
14 Septembrie 2017 | 09:01
Picturi ale copiilor din Moldova, expuse la Strasbourg
O serie de picturi realizate de copii din ţara noastră vor putea fi admirate astăzi la sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, în cadrul expoziţiei „Justiţie – eu te văd aşa”, ce va fi inaugurată cu ocazia aniversării a XX-a de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.
13 Septembrie 2017 | 09:41
Un înotător din Moldova a traversat înot strâmtoarea Gibraltar
Dmitri Voloşin – este cel de-al doilea înotător moldovean care a reuşit să traverseze în înot strâmtoarea Gibraltar. Sportivul a depăşit strâmtoarea cu distanţa de 18 kilometri în patru ore şi 27 de minute. Împreună cu el au înfruntat strâmtoarea dintre Africa şi Europa doi sportivi din SUA şi Franţa.
12 Septembrie 2017 | 19:20
Un microbuz din Moldova, implicat într-un accident rutier în Ungaria
Un accident rutier a avut loc în Ungaria cu implicarea unui microbuz cu moldoveni. O persoană a decedat, iar alte zece au ajuns la spital, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la jurnal.md.
12 Septembrie 2017 | 18:50
Aplicaţie mobilă pentru moldovenii care vor să plece în Federaţia Rusă
Moldovenii care vor să plece la muncă în Federaţia Rusă pot verifica on-line dacă au sau nu interdicţia de a intra pe teritoriul acestei ţării. În cadrul unei conferinţe de presă, a fost prezentată o aplicaţie mobilă, numită Deportivo.net, unde moldovenii pot afla motivul unei eventuale interdicţii, dar şi condiţiile de intrare pe teritoriul Rusiei, relatează Mesager.
12 Septembrie 2017 | 09:24
A fost constituită prima Frăţie a vinurilor şi gastronomiei moldoveneşti peste hotare
La iniţiativa cetăţenilor Republicii Moldova din Portugalia a fost constituită „Frăţia de enologie şi gastronomie moldovenească”. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Palatului Marques de Pombal din orasul Oeiras, Portugalia şi a fost organizat cu scopul promovării la cel mai înalt nivel a vinurilor şi gastronomiei Republicii Moldova în Portugalia.
11 Septembrie 2017 | 09:52
Un luptător moldovean a cucerit bronzul la Campionatul Mondial de cadeţi
Luptătorul de stil liber Piotr Caraseni a devenit singurul moldovean care a urcat pe podium la Campionatul Mondial de cadeţi, ce s-a desfăşurat la Atena.
05 Septembrie 2017 | 20:32
Tablourile lui Valeriu Paladi, într-o expoziţie la Chişinău
„Tăcerea care vorbeşte” este genericul expoziţiei personale a artistului plastic Valeriu Paladi, originar din Republica Moldova şi stabilit în Italia. Vernisajul a avut loc la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei (MNAM) în cadrul proiectului: „Atragerea artiştilor din Republica Moldova, care s-au afirmat în străinătate”, relatează Mesager.
04 Septembrie 2017 | 18:18
Listele moldovenilor admişi la studii universitare în România, făcute publice
Ambasada României la Chişinău a făcut publice listele românilor de pretutindeni cărora li s-a emis aprobări de şcolarizare la studii universitare. Astfel, 1165 de tineri din Republica Moldova, admişi la universităţile din România, vor avea posibilitatea să termine o specialitate în ţara vecină – România.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam