Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Noiembrie 2017 | 11:15
Moldovenii aflaţi legal, dar şi ilegal în Franţa, care vor reveni acasă să se angajeze în câmpul muncii, vor fi ajutaţi să se formeze profesional şi să-şi deschidă o afacere relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
10 Iulie 2017 | 15:40
Ziua Universală a Iei, sărbătorită cu mândrie în Canada
Moldovenii din Canada au sărbătorit cu mândrie Ziua Universală a Iei. Nici la mii de kilometri distanţă de ţara de baştină, conaţionalii noştri nu uită de tradiţiile de acasă. De la mic la mare au îmbrăcat ia şi au arătat cât sunt de frumoase straiele noastre.
10 Iulie 2017 | 11:12
O moldoveancă se află în comă după ce a căzut de la înălţime
O moldoveancă în vârstă de 25 de ani, se află în stare gravă la un spital din Ibiza (Spania), după ce a căzut de la înălţime. Tânăra ar fi căzut în gol de la bastionul Santa Lucia, cunoscut pentru priveliştea nemaipomenită asupra oraşului, scrie ştirilocale.md.
09 Iulie 2017 | 14:30
Un autocar cu cetăţeni moldoveni s-a răsturnat în Ungaria
Un accident rutier cu implicarea unui autocar cu cetăţeni moldoveni a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi în Ungaria, în jurul orei 11:30. Autocarul venea din Nisa (Franţa) spre Chişinău. Cauza preliminară a accidentului ar fi o maşină care a tăiat calea autocarului.
06 Iulie 2017 | 15:57
Limba română pentru copiii din diasporă
Copiii familiilor de moldoveni, aflaţi peste hotare, vor putea studia limba română. În acest sens, în premieră, a fost aprobat Curriculumul la limba română pentru copiii din diasporă (Nivelurile A1 şi A2), potrivit unui comunicat al Biroului Relaţii cu Diaspora (BRD).
05 Iulie 2017 | 14:56
Fetiţa din Moldova, dispărută pe litoralul din România, a fost găsită moartă
Trupul fetiţei de 11 ani, din Republica Moldova, care a dispărut, săptămâna trecută, în apele mării, a fost găsit după nouă zile de căutări, în zona Belona din staţiunea Eforie Nord, scrie Mediafax.
02 Iulie 2017 | 11:34
Un tânăr din Moldova şi-a deschis o afacere în România
Un tânăr antreprenor din Republica Moldova a deschis la Cluj-Napoca (România) un magazin unde comercializează aproape 150 de tipuri de bere, în cadrul căruia a lansat, în premieră naţională, conceptul de bere „to go”, pentru acasă, scrie Mediafax.
01 Iulie 2017 | 11:58
Băştinaşi din Ialoveni, plecaţi peste hotare, au contribuit la procurarea unui autoturn
Băştinaşii oraşului Ialoveni, plecaţi peste hotare, au contribuit cu peste 2500 de dolari, la procurarea de către primărie a unui autoturn. Autospeciala va ajuta autorităţile să efectueze reparaţii la înălţime, să schimbe becuri, pentru lucrări la instituţiile publice, precum şi să cureţe copacii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
28 Iunie 2017 | 19:35
Muzică clasică în satele din Moldova
Un grup de cetăţeni moldoveni din diaspora a donat două mii de euro pentru ca locuitori din satele Republicii Moldova să poată asculta pe viu muzică clasică. Este vorba despre proiectul „Moldo-Crescendo”, fondat de tineri muzicieni din Republica Moldova, care îşi propun să susţină vara aceasta concerte în casele de cultură din câteva sate, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
28 Iunie 2017 | 09:47
O fetiţă din Moldova a dispărut în mare în România
O fetiţă de 11 ani din Republica Moldova este căutată de scafandrierii români după ce a dispărut în mare. Cazul s-a produs marţi în localitatea Eforie Nord din judeţul Constanţa, relatează Radio Moldova Actualităţi.
25 Iunie 2017 | 10:49
Un microbuz din Moldova, implicat într-un accident rutier în România
Un accident rutier cu implicarea unui microbuz în care se aflau cetăţeni moldoveni, a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22:30, în localitatea Coplean din România. Microbuzul a intrat în coliziune cu un autoturism în care se aflau doi tineri din judeţul Salaj, scrie dejeanul.ro.
23 Iunie 2017 | 19:50
Diaspora investeşte în localităţile de baştină
Moldovenii plecaţi la muncă în străinătate investesc în localităţile de baştină. Astfel, cu susţinerea acestora, în 23 de localităţi au fost create condiţii mai bune pentru cei rămaşi acasă. Este vorba despre proiecte ce vizează iluminatul public, dezvoltarea economică locală, întreţinerea drumurilor, aprovizionarea cu apă potabilă şi evacuarea deşeurilor, relatează Mesager.
18 Iunie 2017 | 17:00
Simion Croitoru - ambasadorul vinurilor moldoveneşti în Portugalia
Simion Croitoru este moldoveanul care a reuşit să le demonstreze portughezilor că licoarea cu gust de Moldova merită să stea la aceiaşi masă cu cele mai renumite vinuri internaţionale. Legătura s-a cu licoarea lui Bachus nu este deloc întâmplătoare, iar asta pentru că străbunicul său a fost negustor de vinuri şi a ajuns până la Paris cu vinul său.
18 Iunie 2017 | 11:20
Corina Turcuman - basarabeanca cu afacere în domeniul frumuseţii la Bucureşti
Şi-a făcut studiile în domeniul financiar-bancar şi chiar a activat o vreme în domeniu, însă în perioada concediului de maternitate, un anunţ pe care l-a văzut întâmplător a făcut-o să se reprofileze. Este vorba despre Corina Turcuman, specialistă în extensii de gene şi basarabeanca care a reuşit să pună pe picioare o afacere în industria de beauty din România. În cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii „Bună Dimineaţa de Week-end” tânără a povestit despre cum a fost să-şi schimbe în totalitate domeniul de activitate.
15 Iunie 2017 | 17:00
Reţete de bucate moldoveneşti, popularizate în China
Cunoscuţi graţie tradiţiilor, obiceiurilor, vinurilor şi artei culinare, moldovenii au reuşit, de-a lungul anilor, să cucerească simpatia străinilor. Ce le-a plăcut chinezilor în cultura noastră, dar şi cu ce impresii revin moldovenii din „ţara soarelui răsare”, aflăm de la Viorica Nagacevschi, invitata emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune, Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam