Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Aprilie 2017 | 11:56
Radio România a premiat, aseară, cele mai bune creaţii muzicale româneşti ale anului 2016, într-un concert-spectacol, iar premiul pentru „Artistul Anului” i-a fost acordat trupei Carla’s Dreams, din Republica Moldova, transmite agenţia de presă Rador.
30 Septembrie 2016 | 11:32
Ambasada Republicii Moldova în Japonia a fost inaugurată la Tokyo
La Tokyo a fost organizată recepţia cu ocazia inaugurării oficiale a Ambasadei Republicii Moldova în Japonia şi celebrării aniversării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.
27 Septembrie 2016 | 13:47
Sfârşit tragic pentru o moldoveancă aflată în Italia
O moldoveancă de 31 de ani a decedat în oraşul Verona din Italia. Femeia a murit la spital după ce a fost găsită într-o stare critică în maşină lângă o sală de sport, relatează Moldova 1.
25 Septembrie 2016 | 15:17
Tragedie într-o familie de moldoveni stabilită în Sankt-Petersburg
O fetiţă de 10 ani, dintr-o familie de moldoveni stabilită în Sankt-Petersburg, a căzut de la etajul 15 al unui bloc de locuit. Cazul a avut loc în sectorul nord al oraşului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Septembrie 2016 | 17:39
Diaspora moldovenească din Rusia cere să fie deschise mai multe secţii de votare
Reprezentanţii diasporei moldoveneşti ,,Baştina” din Federaţia Rusă, au solicitat în cadrul unei conferinţe de presă, ca în ziua alegerilor prezidenţiale să fie deschise mai multe secţii de votare în oraşele din Rusia, unde sunt stabiliţi cu traiul mai mulţi moldoveni. Membrii diasporei ,,Baştina” au menţionat că pe data de 26 august au trimis o scrisoare la Comisia Electorală Centrală (CEC), în care indică principalele oraşe unde este nevoie de mai multe secţii de votare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Septembrie 2016 | 14:58
Un bărbat condamnat în Moldova pentru viol a fost arestat în Italia
Un bărbat condamnat în Moldova pentru viol a fost arestat în Italia. Bărbatul a fost stopat în provincia Parma pentru un control de rigoare, relatează Moldova 1.
06 Septembrie 2016 | 18:45
Un moldovean şi soţia lui au murit într-un accident în Italia
Un moldovean şi soţia lui, originară din Kazahstan, şi-au pierdut viaţa în urma unui accident rutier produs în Italia. Fetiţa lor de numai şase luni a fost internată în spital în stare gravă, relatează Mesager.
06 Septembrie 2016 | 14:06
Un autocar cu pasageri moldoveni a luat foc în Bulgaria
Un autocar ce avea la bord 26 de cetăţeni din Republica Moldova a luat foc în seara de luni, 5 septembrie, în Bulgaria. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), nimeni nu a avut de suferit, scrie IPN.
04 Septembrie 2016 | 19:05
Kenya - vis transformat în realitate pentru o tânără din Moldova
Alina Cataragă, studentă în anul trei la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, şi-a dorit să meargă în Africa pentru a ajuta copii din familiile social-vulnerabile, iar lecţia de viaţă ce a trăit-o acolo, a marcat-o profund. Din acest motiv, tânăra îşi doreşte să repete călătoria, relatează Mesager.
03 Septembrie 2016 | 15:00
Visul unei moldovence a devenit realitate în SUA
Visurile devin realitate doar dacă crezi în ele - acest îndemn i-a fost călăuza Dianei Şuiu, singura moldoveancă care îşi face studiile la cea mai prestigioasă şcoală de aviaţie din SUA, Embry-Riddle Aeronautical University. Prima femeie pilot a Moldovei are planuri măreţe de viitor, ce însă le va realiza departe de casă, relatează Moldova 1.
02 Septembrie 2016 | 17:03
Tinerii din Soroca, apreciaţi la un Festival în Bulgaria
Trei tineri din Soroca s-au întors acasă cu locul I şi II de la Festivalul Internaţional „Constelaţia Nessebar”, desfăşurat la Nessebar, localitate de pe litoralul Bulgariei în perioada 20-25 august, informează „Observatorul de Nord”.
01 Septembrie 2016 | 13:48
O moldoveancă a fost înjunghiată în Italia
O moldoveancă, stabilită în Italia, a fost înjunghiată de soţul său în casa surorii victimei dintr-o regiune din Italia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 August 2016 | 20:00
Clipe de coşmar pentru moldovenii din Italia
Moldoveni stabiliţi cu traiul în regiunea din Italia, afectată de cutremurul din această dimineaţă, spun că au trăit clipe de groază, relatează Mesager.
22 August 2016 | 16:35
O tânără din Moldova a cucerit marele premiu la Festivalul Internaţional „MusicForKids”
Festivalul Internaţional „MusicForKids”, organizat la Iaşi, România, a reuşit să adune cele mai bune voci din zece ţări, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Republica Moldova şi altele. Preselecţiile făcute pe parcursul unui an de zile au adunat la festival 62 de participanţi, scrie timpul.md.
22 August 2016 | 16:09
Peste o sută de copii din diasporă participă la tabăra de vară „DOR 2016”
Peste o sută de copii moldoveni stabiliţi cu traiul în 13 ţări ale lumii au participat astăzi la deschiderea oficială a taberei de vară „DOR 2016”, la Vadul lui Vodă, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam