Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iulie 2017 | 11:24
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea unei informaţii apărute în presă, conform căreia, autorităţile americane ar fi privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni stabiliţi în SUA, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19 Martie 2017 | 12:29
Reprezentanţii diasporei din 19 ţări şi-au dat întâlnire la Veneţia
Aproximativ 200 de cetăţeni moldoveni, stabiliţi în 19 ţări diferite, şi-au dat întâlnire la Veneţia, Italia, în cadrul unui eveniment organizat de Comunitatea Adoptă un Vot. Participanţii s-au mobilizat prin intermediul grupului de pe Facebook „Adoptă un Vot”, lansat în preajma alegerilor prezidenţiale din toamna anului trecut.
16 Martie 2017 | 15:17
Sondaj: Peste 50% dintre moldovenii plecaţi peste hotare nu doresc să revină în ţară
Din cauza corupţiei, dar şi a lipsei locurilor de muncă, peste 50 de procente dintre moldovenii plecaţi peste hotare nu doresc să revină pentru a locui în Republica Moldova. Aceste date au fost oferite astăzi în cadrul unui sondaj prezentat de directorul Institutului de Marketing şi Sondaje (IMAS), Doru Petruţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
15 Martie 2017 | 14:31
„Cu drag pentru acasă”: Băştinaşii susţin localităţile din care au plecat
23 de comunităţi din Republica Moldova au reuşit să implice migranţii în realizarea proiectelor pentru dezvoltarea localităţilor de baştină prin colectarea de fonduri. Astăzi, 15 martie, la Chişinău se desfăşoară evenimentul de totalizare a campaniei: ,,Cu drag pentru acasă”, sprijinită financiar de Guvernului Elveţian, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Martie 2017 | 15:00
O moldoveancă a fost arestată în Italia pentru furt
O moldoveancă în vârstă de 41 de ani, a fost arestată de către forţele de ordine din Vicenza, Italia, după ce ar fi furat mai multe articole vestimentare, dar şi parfumuri, scrie ştirilocale.md.
12 Martie 2017 | 18:45
Un moldovean creşte legume în SUA
În grădina lui Valeriu Sireţanu care a emigrat de 16 ani în Statele Unite ale Americii (SUA), găseşti roşii, castraveţi, ceapă şi alte legume pur ecologice. Deşi este departe de casă şi au trecut mulţi ani de când şi-a găsit idealurile împlinite, dragostea pentru agricultură şi gospodărie a rămas aceeaşi, scrie moldovatimes.com.
12 Martie 2017 | 09:51
Moldova a ocupat locul 46 în clasamentul „Indexul Global al Inovaţiei 2016”
Republica Moldova a ocupat locul 46 în clasamentul „Indexul Global al Inovaţiei 2016”, în care au fost incluse 128 de ţări, obţinând 38,4 puncte din 100 de puncte, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la puterea.info.
08 Martie 2017 | 18:15
Militarii din KFOR-VI, la datorie în misiunea din Kosovo
Militarii Armatei Naţionale din cel de-al şaselea contingent detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, continuă executarea misiunilor stabilite în aria de responsabilitate a Grupării Multinaţionale de Forţe Vest (MNBG-W), alături de colegii lor din Austria, Italia şi Slovenia.
07 Martie 2017 | 17:44
Moldovenii din Canada au învăţat să confecţioneze mărţişoare
A devenit deja tradiţie ca la sfârşit de februarie, Nelly şi Tatiana Russu, meşteriţele iscusite din Montreal, care oferă lecţii practice moldovenilor de peste ocean în ale brodatului iilor, să invite familii întregi la ateliere de confecţionare a mărţişoarelor utilizând o tehnică originală - împâslitul.
07 Martie 2017 | 11:40
Cum pot beneficia cetăţenii moldoveni de amnistia aplicată de Rusia?
Până la data de 20 martie, cetăţenii Republicii Moldova care au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Federaţiei Ruse, însă la momentul de faţă se află în această ţară, vor putea solicita prelungirea termenului de şedere. Despre aceasta anunţat consilierul prezidenţial în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, în cadrul unei conferinţe de presă.
04 Martie 2017 | 14:50
O moldoveancă din Portugalia a impresionat juriul la un concurs din România
O moldoveancă din Portugalia a impresionat aseară juriul la concursul „Românii au talent”. Victoria Leuca a interpretat un gen de muzică tradiţional portughez. Tânăra a trecut mai departe în concurs cu sute de aplauze şi patru de da.
03 Martie 2017 | 15:14
Igor Dodon se va întâlni cu diaspora din Italia
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pleacă astăzi, 3 martie, într-o vizită privată în Italia. Şeful statului a anunţat despre aceasta într-un mesaj plasat pe contul său de facebook.
03 Martie 2017 | 15:08
Diaspora recomandă autorităţilor să introducă votul electronic
Deschiderea mai multor secţii de votare peste hotarele ţării, introducerea votului electronic, legalizarea sau permiterea alegătorilor să voteze în baza paşapoartelor expirate - sunt doar câteva dintre recomandările societăţii civile şi a Biroului pentru Relaţii cu Diaspora pentru organizarea viitoarelor alegeri, relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 Martie 2017 | 12:16
Fiecare al cincilea moldovean locuieşte peste hotarele ţării
Publicaţia britanică DailyMail a prezentat, în baza statisticilor ONU, o hartă a Europei privind migraţia populaţiei. În ţări precum Portugalia, Croaţia, Macedonia, Albania şi Republica Moldova fiecare al cincilea cetăţean este stabilit peste hotarele ţării, informează ştirilocale.md.
02 Martie 2017 | 11:11
Taxa de drum în Bulgaria se va plăti doar în vamă
Şoferii care intră în Bulgaria şi care puteau plăti taxa de drum la mai mulţi agenţi economici pot achita, de la 1 februarie, această taxă, doar în unităţile speciale din vămi, în urma unor modificări adoptate de autorităţile din ţara vecină, informează ştirilocale.md, cu referire la news.ro.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam