Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2018 | 10:26
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de argint şi trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfăşurat în perioada 19-24 iunie, în oraşul Rhodes din Grecia.
02 Februarie 2018 | 09:21
Moldovenii ce şi-au pierdut viaţa în accidentul produs în Rusia au fost aduşi acasă
Cetăţenii moldoveni ce şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier produs din Federaţia Rusă au fost aduşi acasă, în această noapte, de un grup de ofiţeri al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), însoţit de rudele victimelor.
31 Ianuarie 2018 | 19:00
Oportunităţi de angajare pentru migranţi
Executivul a aprobat astăzi o nouă Listă a ocupaţiilor prioritare, care include 127 cele mai solicitate funcţii pe piaţa muncii din Republica Moldova, care pot fi ocupate de către migranţii aflaţi în ţara noastră.
31 Ianuarie 2018 | 15:07
Moldovenii care muncesc în Italia ar putea beneficia de pensii
Republica Moldova va începe negocierea unui proiect de acord privind stabilirea şi exportul prestaţiilor de asigurări sociale cu Republica Italiană. Comisia pentru politică externă şi integrare europeană a Parlamentului a avizat astăzi, 31 ianuarie, un proiect de lege în acest sens.
30 Ianuarie 2018 | 09:13
Trei cetăţeni moldoveni şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier produs în Rusia
Trei cetăţeni ai Republicii Moldova şi-au pierdut viaţa în urma unui accident rutier produs în Federaţia Rusă. Potrivit Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care face referire la Ministerul Situaţii Excepţionale al Rusiei, tragedia a avut loc duminică, 28 ianuarie, în jurul orei 23:00, în regiunea Kaluga, raionul Meşciovsk, pe traseul M-3, km 234.
29 Ianuarie 2018 | 15:51
Au fost desemnaţi câştigătorii concursului de fotografie „Mândru că sunt din Moldova”
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) a anunţat numele câştigătorilor concursului de fotografie „Mândru că sunt din Moldova”. Este vorba despre trei tinere, ale căror fotografii i-au impresionat cel mai mult pe membrii juriului.
29 Ianuarie 2018 | 13:41
O violonistă originară din Republica Moldova a primit premiul Grammy
Violonista Patricia Kopatchinskaja, originară din Republica Moldova, a primit premiul Grammy pentru albumul ei „Death and the Maiden” înregistrat cu orchestra de cameră din Saint Paul, Statele Unite ale Americii, relatează Moldova 1.
28 Ianuarie 2018 | 13:08
Un moldovean a traversat înot şapte strâmtori
Un moldovean a devenit al optulea om de pe glob care a traversat înot şapte strâmtori. Este vorba de Ion Lazarenco Tiron, stabilit de mai mulţi ani în Irlanda, relatează Moldova 1.
27 Ianuarie 2018 | 16:37
Lucrările unui sculptor din Moldova, expuse la Iaşi
Expoziţia personală a lucrărilor distinsului sculptor Dumitru Verdianu a fost inaugurată la Palatul Culturii din Iaşi, după ce s-a bucurat de mare succes în rândurile iubitorilor de frumos din Chişinău, relatează Moldova 1.
25 Ianuarie 2018 | 16:20
Şase cetăţeni moldoveni au rămas blocaţi în Belarus după ce li s-a defectat automobilul
Şase cetăţeni ai Republicii Moldova, ce se întorceau acasă din Sankt Petersburg, Federaţia Rusă, au rămas blocaţi pe un traseu din Republica Belarus, după ce microbuzul cu care se deplasau s-a defectat, notează site-ul belta.by.
25 Ianuarie 2018 | 09:41
Migranţii moldoveni în Israel vor putea depune cerere de stabilire a pensiei la noul loc de reşedinţă
Cabinetul de miniştri a decis iniţierea negocierilor asupra Programului-pilot între Guvernele Republicii Moldova şi Statului Israel cu privire la angajarea cetăţenilor Republicii Moldova în calitate de îngrijitori ai persoanelor vârstnice cu dizabilităţi din Israel, transmite IPN, citat de Radio Moldova Actualităţi.
22 Ianuarie 2018 | 16:50
Proiectul „ARC muzical-istoric” revine cu două concerte de muzică clasică basarabeană
„ARC muzical-istoric”, proiectul independent de redescoperire, conservare şi difuzare a unui segment din patrimoniul istoric, intelectual şi cultural în dispariţie al Republicii Moldova – muzica clasică de la începutul/jumătatea sec. XX - revine cu două concerte de muzică clasică basarabeană, informează Biroul Relaţii cu Diaspora.
22 Ianuarie 2018 | 14:28
Moldovenii din Canada au constituit Consiliul Naţional al Diasporei
Moldovenii din Canada au constituit, la 20 ianuarie, Consiliul Naţional al Diasporei din Canada (CNDC). Evenimentul de constituire a CNDC a avut loc în cadrul organizării unei mase rotunde a asociaţiilor diasporei din Canada. Decizia de constituire a CNDN aparţine asociaţiilor obşteşti ale diasporei Republicii Moldova.
22 Ianuarie 2018 | 13:11
Ghenadie Şatov – moldoveanul care şi-a propus să străbată oceanele cu iahtul
Ghenadie Şatov, singurul moldovean care a făcut înconjurul lumii pe motocicletă, a lansat ideea unei călătorii cu iahtul în jurul Pământului şi a vândut-o pentru o jumătate de milion de dolari, scrie viza.md.
21 Ianuarie 2018 | 15:00
Afacere de familie în Italia cu obiecte de artizanat din Moldova
O tânără originară din Ungheni, stabilită de 12 ani la Reggio Emilia (Italia), gestionează un magazin on-line, unde vinde creaţii ale meşterilor populari moldoveni. Tânăra îşi doreşte să-şi extindă afacerea în mai multe ţări pentru a promova arta tradiţională a Moldovei printre europeni, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam