Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2018 | 11:16
Conaţionalii noştri de peste hotare pomenesc în mod deosebit răposaţii de la baştină, conducându-se după tradiţiile statului unde s-au stabilit cu traiul, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 Octombrie 2017 | 19:30
Accident rutier în Rusia cu implicarea unui camion din Moldova
Un accident rutier cu implicarea unui camion din Republica Moldova, care transporta mere, a avut loc astăzi în Rusia. Potrivit unionnews.ru, camionul din Moldova s-a tamponat cu un camion din Belarus.
23 Octombrie 2017 | 11:26
Spectacolul „Capra cu trei iezi”, prezentat copiilor moldovenilor din diasporă
Padova, Ravena, Milano sunt oraşele italiene care, în aceste zile, au adunat sute de copiii ale moldovenilor din diasporă pentru a viziona spectacolul „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă. Această poveste îndrăgită de generaţii de copii le-a fost prezentată micilor spectatori de către actorii Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” din Chişinău care, în perioada 19-29 octombrie, se află într-un turneu în Europa.
22 Octombrie 2017 | 16:25
Trei moldovence, reţinute în Italia
Trei femei din Republica Moldova au fost reţinute în Italia după ce ar fi furat mai multe produse alimentare dintr-un magazin, pe care le-ar fi ascuns sub haine, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Octombrie 2017 | 10:17
Moldova îşi va deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite
Autorităţile Republicii Moldova planifică să deschisă ambasadă în Emiratele Arabe Unite, cu sediul la Abu Dhabi. Un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens este supus consultărilor publice de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite IPN.
18 Octombrie 2017 | 15:13
Un moldovean a decedat într-un grav accident produs în Ungaria
Un moldovean şi-a pierdut viaţa într-un grav accident rutier produs în Ungaria, iar copilul acestuia a ajuns la spital. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), accidentul ar fi avut în dimineaţa acestei zile, în jurul orei 05:45, pe autostrada M1, la 65 km de la Budapesta.
18 Octombrie 2017 | 11:47
Autocar de pe ruta Chişinău-Moscova, implicat într-un grav accident în Rusia
Un autocar de pe cursa „Moscova-Chişinău” a fost implicat într-un grav accident pe autostrada M2-Crimeea, din regiunea Oryol. Incidentul s-a produs în dimineaţa zilei de 17 octombrie, scrie ria57.ru.
14 Octombrie 2017 | 19:15
Un moldovean şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în SUA
Un moldovean a plecat din Moldova în Statele Unite ale Americii în căutarea unui trai mai bun, dar a decedat în urma unui grav accident rutier, în oraşul Thomasville, statul american Georgia, relatează Mesager.
13 Octombrie 2017 | 15:00
Ziua sportului moldovenesc în Italia a adunat sute de participanţi
Ziua sportului moldovenesc în Italia a adunat sute de participanţi. În cadrul acestui eveniment au avut loc competiţii de fotbal, trântă, tenis de masă şi turneul de şah. Întrecerile s-au desfăşurat la complexul sportiv din Padova, relatează Mesager.
13 Octombrie 2017 | 09:19
Diaspora din SUA şi Canada îşi dau întâlnire la Convenţia moldo-americană
Cetăţenii moldoveni activi, stabiliţi cu traiul în Statele Unite ale Americii şi Canada, îşi dau întâlnire sâmbătă, 14 octombrie, la Miami, la cea de-a IV-a ediţie a Convenţiei moldo-americane. Activişti, jurnalişti, avocaţi, analişti şi profesionişti din diverse domenii vor discuta despre modalităţile şi posibilităţile de colaborare dintre comunităţile de moldoveni din America de Nord.
09 Octombrie 2017 | 08:53
Un microbuz cu moldoveni, implicat într-un accident în România
Un microbuz din Republica Moldova a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul României, doi pasageri fiind transportaţi la spital. Accidentul s-a produs duminică după-amiază pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, scrie stiridebuzau.ro.
06 Octombrie 2017 | 14:50
Trei medalii pentru Moldova la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, ediţia a III-a. Concursul s-a desfăşurat în oraşul Aghveran din Armenia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Octombrie 2017 | 12:30
Moldova a participat, în premieră, la un festival internaţional de gastronomie şi turism
Republica Moldova a participat în premieră, în perioada 29 septembrie-01 octombrie, la Festivalul Internaţional de Gastronomie şi Turism The Eco Traveller „World of Taste”, cu standul „Moldova - discover the routes of life”. Evenimentul s-a desfăşurat la Toronto şi a fost găzduit de cel mai mare Centru de Expoziţii şi Convenţii din Canada, Enercare Centre.
04 Octombrie 2017 | 15:42
Teatrul „Licurici” va prezenta spectacole pentru copiii moldovenilor din diasporă
Actorii Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” din Chişinău vor merge într-un turneu în Europa, în perioada 19-29 octombrie, pentru a prezenta copiilor din diasporă spectacolul „Capra cu trei iezi”, în regia lui Vitalie Jacotă.
02 Octombrie 2017 | 12:47
Un Acord privind reintegrarea moldovenilor reveniţi din Franţa, semnat la Chişinău
Un Acord cadru privind reintegrarea moldovenilor reveniţi din Franţa a fost semnat astăzi, la Chişinău, de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam