Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Aprilie 2017 | 11:56
Radio România a premiat, aseară, cele mai bune creaţii muzicale româneşti ale anului 2016, într-un concert-spectacol, iar premiul pentru „Artistul Anului” i-a fost acordat trupei Carla’s Dreams, din Republica Moldova, transmite agenţia de presă Rador.
21 August 2016 | 16:52
Peste 100 de moldoveni cu afaceri în străinătate, întruniţi la Forumul de Afaceri al Diasporei
Oameni de afaceri şi manageri de top ai companiilor din străinătate, originari din Republica Moldova, s-au reunit astăzi la Chişinău, în cadrul celei de-a doua ediţii a Forumului de Afaceri al Diasporei. Autorităţile prezente la întrunire au încercat să-i convingă pe moldovenii stabiliţi peste hotare că-şi pot dezvolta o afacere şi în ţara noastră, relatează Mesager.
20 August 2016 | 15:45
În România ar putea apărea Oficiul pentru relaţia cu Republica Moldova
Senatorul Viorel Badea susţine că este nevoie de înfiinţarea Ministerului Românilor de Pretutindeni şi a Oficiului pentru relaţia cu Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Romanian Global News.
20 August 2016 | 11:17
Şase moldoveni au fost depistaţi că munceau ilegal în România
Şase moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, care munceau ilegal în judeţul Vrancea, România, au fost depistaţi de către poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea, scrie Agerpres.
18 August 2016 | 16:22
Lucrările fotografilor moldoveni - expuse la Riga
În contextul sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia, în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, a lansat un ciclul de expoziţii în oraşul Riga - „Galerija Centrs”.
16 August 2016 | 16:30
Şapte medalii pentru Moldova la German Open Championship 2016
Dansatorii moldoveni au câştigat şapte medalii la German Open Championship 2016, cel mai mare eveniment de dans sportiv ce a avut loc la Stuttgart, Germania, în perioada 9-14 august. Ei au obţinut o medalie de aur, două de argint şi patru de bronz.
16 August 2016 | 10:31
Expoziţia unui artist plastic din Moldova, găzduită de un muzeu din România
Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, România va găzdui astăzi două expoziţii organizate în cadrul Taberei Internaţionale de Artă Plastică „Inter-Art” Aiud. Este vorba despre vernisajul expoziţiei personale a artistului plastic din Republica Moldova, Gheorghe Ştirbu şi cea a lui Tommy Barr din Marea Britanie, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la infoprut.ro.
14 August 2016 | 10:05
Circa 55 de mii de moldoveni emigrează anual peste hotare
Circa 55 de mii de moldoveni emigrează anual peste hotarele ţării ca să le poată oferi copiilor o educaţie mai bună şi un acoperiş deasupra capului. În consecinţă, copiii care rămân acasă devin, practic, orfani şi mulţi dintre ei ajung să fie dezorientaţi. Timp de trei zile, actorii migraţiei, dar şi specialişti din Republica Moldova şi de peste hotare vor discuta despre efectele fenomenului şi vor încerca să identifice soluţii pentru a reduce impactul acestuia, relatează Mesager.
13 August 2016 | 13:08
Moldovenii din diasporă, îndemnaţi să se înregistreze on-line pentru alegerile din 30 octombrie
Autorităţile Republicii Moldova vor deschide secţii de votare peste hotarele ţării la scrutinul prezidenţial din 30 octombrie. Pentru a stabili cu exactitate numărul secţiilor şi localităţile în care vor fi deschise acestea, cetăţenii moldoveni cu drept de vot, aflaţi în afara ţării sunt îndemnaţi să se înregistreze pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale (CEC), relatează Moldova 1.
12 August 2016 | 14:09
Un moldovean a murit în Italia, fiind lovit de tren
Un cetăţean moldovean, în vârstă de 88 de ani, a murit după ce a fost lovit de un tren la o staţie feroviară din Torino, Italia, scrie ştirilocale.md
11 August 2016 | 15:26
Tot mai mulţi tineri specialişti emigrează peste hotare în căutarea unui trai decent
Pleacă la muncă în ţări străine atât tinerii care nu-şi văd viitorul în Republica Moldova, cât şi persoanele mai în vârstă, care sunt de părerea că doar aşa îşi pot ajuta copiii să facă studii şi să-şi găsească un rost în viaţă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 August 2016 | 16:41
Mai multe evenimente dedicate Zilelor Diasporei
La sfârşitul lunii august în Republica Moldova vor fi marcate Zilele Diasporei. Cu această ocazie vor avea loc mai multe evenimente, organizate de către Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 August 2016 | 18:00
Burse în Slovacia pentru opt tineri moldoveni
Opt tineri moldoveni vor beneficia de burse de studii din partea Guvernului Slovaciei. Ambasada Slovaciei la Chişinău i-a desemnat astăzi în cadrul unei ceremonii oficiale pe cei opt beneficiari care îşi vor face studiile în acest stat, relatează Mesager.
02 August 2016 | 14:51
Mărturiile moldovencelor plecate la muncă peste hotare (VIDEO)
Mai multe moldovence care au plecat la muncă peste hotare se destăinuiesc într-un filmuleţ video prin câte greutăţi trec migranţii pentru a oferi o viaţă mai bună familiei rămase acasă.
31 Iulie 2016 | 20:13
Migranţii au posibilitatea să se implice în dezvoltarea localităţilor lor
Moldovenii plecaţi peste hotare vor putea implementa diferite proiecte împreună cu autorităţile locale şi membrii comunităţilor. Anume în acest sens au fost create Asociaţii de Băştinaşi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam