Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Martie 2017 | 14:41
Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în străinătate au trimis acasă, în primele două luni din acest an, circa 154 de milioane de dolari, în creştere cu 17 la sută faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, arată ultimele date ale Băncii Naţionale a Moldovei, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la jurnal.md.
06 Mai 2016 | 15:32
Vinurile moldoveneşti, premiate cu medalii de aur
Vinurile moldoveneşti au fost recompensate cu 11 medalii: trei de aur şi opt de argint la Concours Mondial de Bruxelles, ce s-a desfăşurat între 29 aprilie – 1 mai 2016, la Plovdiv, Bulgaria, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la finewine.md.
05 Mai 2016 | 12:00
Unul dintre moldovenii care au participat la jaful de la Verona, capturat la Vama Albiţa
Unul dintre moldovenii care au participat la jaful de la muzeul din Verona, a fost reţinut noaptea trecută în punctul de trecere a frontierei Albiţa, pe sensul de intrare în România, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la adevarul.ro.
01 Mai 2016 | 09:02
Republica Moldova rămâne un membru activ şi de încredere al partenerilor francofoni, declaraţie
Republica Moldova rămâne un membru activ şi de încredere al partenerilor francofoni în ceea ce priveşte promovarea valorilor şi realizarea obiectivelor Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) pe plan internaţional. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul Republicii Moldova în Franţa, Lilian Moraru, într-un interviu oferit pentru Radio Moldova, în contextul marcării, în acest an, a 20 ani de la aderarea Republicii Moldova la OIF.
21 Aprilie 2016 | 15:15
Promovarea serviciilor de consultanţă legală şi contabilă pentru diaspora din Italia
Extinderea şi promovarea serviciilor de consultanţă legală şi contabilă pentru diaspora moldovenească din Italia, a fost unul dintre subiectele abordate de şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora BRD, Valeriu Turea, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiene (CCIMD), Mauro Salvatori.
20 Aprilie 2016 | 15:18
„Suflet pentru o păpuşă" - spectacol pentru românii din sudul Basarabiei
Trupa Teatrului „Bogdan Petriceicu-Haşdeu” din Cahul susţine şase reprezentaţii cu spectacolul „Suflet pentru o păpuşă" pentru românii din regiunea Odesa, Ucraina. Acţiunea are loc în cadrul Caravanei teatrului şi folclorului românesc la românii din Sudul Basarabiei.
20 Aprilie 2016 | 11:15
La Tokyo a fost acreditat primul ambasador al Republicii Moldova
Vasile Bumacov a prezentat Împăratului Japoniei Akihito scrisorile de acreditare în funcţia de Ambasador al Republicii Moldova la Tokyo.
20 Aprilie 2016 | 09:54
Ambasadorul Moldovei la Bruxelles a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Iurie Reniţă a prezentat scrisorile de acreditare Majestăţii Sale Regelui Philippe al belgienilor, ceremonia festivă s-a desfăşurat la Palatul Regal din Bruxelles.
19 Aprilie 2016 | 15:05
Tinere din Moldova participă la Forumul studenţilor europeni în domeniul jurnalismului
Două tinere din Republica Moldova participă la cea de-a 31-a ediţie a Forumului studenţilor europeni în domeniul jurnalismului. Evenimentul se desfăşoară în perioada 14-19 aprilie la Torino, Italia.
19 Aprilie 2016 | 13:59
Daniel Ioniţă, avizat pentru funcţia de ambasador al României la Chişinău
Daniel Ioniţă, a primit, astăzi, în unanimitate, avizul comisiilor parlamentare române pentru postul de ambasador al României în Republica Moldova, transmite Agerpres.
19 Aprilie 2016 | 12:41
Expoziţia „Din Moldova cu drag”, vernisată la Tel-Aviv
Pictorii moldoveni, Antonina şi Vitalie Grişciuc, şi-au vernisat lucrările la Centrul Cultural „Enav” din Tel-Aviv. Expoziţia cu genericul „Din Moldova cu drag” prezintă imagini inedite ale Chişinăului de altă dată, ale satelor moldoveneşti şi aşezărilor evreieşti din Republica Moldova.
18 Aprilie 2016 | 11:51
Lilian Moraru a înmânat scrisorile de numire în calitate de Reprezentant Personal al şefului Statului în Consiliul Permanent al Francofoniei
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Franceză, Lilian Moraru, i-a înmânat Secretarului General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), Michaëlle Jean, scrisorile de numire în calitate de Reprezentant Personal al şefului Statului în Consiliul Permanent al Francofoniei.
18 Aprilie 2016 | 10:21
35 de cetăţeni moldoveni au fost neautorizaţi în UE şi Rusia
În perioada 10 – 17 aprilie 2016, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 337 934 traversări, atestându-se o diminuare de 8.22% în raport cu săptămâna precedentă. O scădere a înregistrat şi traficul unităţilor de transport, fiind consemnate 86 453 traversări, cu 7.5% mai puţin faţă de săptămâna trecută, anunţă Poliţia de Frontieră.
18 Aprilie 2016 | 09:17
Vinurile moldoveneşti sunt promovate pe piaţa elveţiană
Un producător de vinuri din Republica Moldova participă la cea de-a 21-a ediţie a Salonului internaţional „ARVINIS” care se desfăşoară în localitatea Morges, Elveţia, în perioada 13 – 18 aprilie.
14 Aprilie 2016 | 12:23
Ambasador: E important să reuşim să consolidăm cooperarea economică între Moldova şi Ungaria
Relaţiile moldo-maghiare, menţinute în baza celor 60 de acorduri bilaterale, se vor extinde, deoarece sunt în negociere şi alte tratate, care vor acoperi noi domenii de cooperare. Declaraţia aparţine ambasadorului Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Ţulea, care recent a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui maghiar, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam