Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2018 | 11:16
Conaţionalii noştri de peste hotare pomenesc în mod deosebit răposaţii de la baştină, conducându-se după tradiţiile statului unde s-au stabilit cu traiul, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30 Septembrie 2017 | 10:50
Încă doi moldoveni au reuşit să impresioneze juriul de la „Vocea României”
O luptă pentru cele mai bune voci s-a dat aseară la „Vocea României”. Printre norocoşii care şi-au făcut un loc în echipa celor patru juraţi au fost şi doi tineri din Republica Moldova. Laura Voinu şi Dima Trofim au reuşit să convingă juriul că trebuie să meargă în următoarea etapă.
29 Septembrie 2017 | 15:50
Marea Britanie ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români
David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a afirmat joi că Marea Britanie va avea libertatea să introducă vize pentru români, polonezi sau bulgari, după despărţirea de Blocul Comunitar, relatează Euractiv.com, citat de Mediafax.
28 Septembrie 2017 | 09:04
Un autobuz cu moldoveni, implicat într-un accident în România
Grav accident rutier cu implicarea unui autobuz cu moldoveni, care se îndrepta spre Bucureşti de la Chişinău. Autobuzul s-a izbit violent de o maşină, şi a fost proiectat într-un microbuz. S-a întâmplat noaptea trecută, în apropiere de localitatea Tecuci, judeţul Galaţi, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la unimedia.info.
27 Septembrie 2017 | 17:15
Moldovenii din Germania vor primi pensii sau indemnizaţii în cazul unor accidente de muncă
Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Germania vor primi pensii şi indemnizaţii de dizabilitate cauzată de accidente de muncă sau boli profesionale, potrivit Acordului administrativ ce urmează a fi negociat de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) cu Centrul german de Asigurare de accidente în străinătate, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Guvern, informează Moldpres, citat de Radio Moldova Actualităţi.
27 Septembrie 2017 | 16:50
Moldovenii care revin din Franţa vor beneficia de suport în procesul de reintegrare
Migranţii moldoveni care revin în ţară din Republica Franceză vor beneficia de suport pentru reintegrarea socială, angajarea în câmpul muncii sau pentru iniţierea unei afaceri. În acest sens, Cabinetul de miniştri a aprobat semnarea unui acord moldo-francez.
25 Septembrie 2017 | 10:00
Italia: Doi moldoveni au rămas blocaţi pe munte
Momente de panică pentru doi moldoveni rămaşi blocaţi la 1800 de metri înălţime pe un munte din Italia. Pentru a-i prelua, salvamontiştii italieni au intervenit cu un elicopter, informează stirilocale.md, citat de Radio Moldova Actualităţi.
24 Septembrie 2017 | 13:40
Apel repetat pentru diaspora
Autorităţile solicită asociaţiilor, membrilor diasporei Republicii Moldova să vină cu propuneri privind formarea circumscripţiilor. Termenul limită este până luni, 25 septembrie, relatează Moldova 1.
22 Septembrie 2017 | 13:08
Bebeluşul familiei de moldoveni implicaţi într-un accident în România a decedat
Din cauza rănilor grave, bebeluşul de opt luni, al familiei implicată ieri într-un accident în România, a decedat la spital. Potrivit medicilor, starea celuilalt copil, de trei ani, cât şi a tatălui acestuia - este stabilă, relatează Moldova 1.
22 Septembrie 2017 | 09:31
Moldovenii care lucrează legal în Turcia vor putea primi indemnizaţii sociale
Cetăţenii Moldovei care lucrează legal în Turcia vor putea primi indemnizaţii sociale din această ţară. Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie a aprobat recent proiectul pentru ratificarea Acordului dintre cele două ţări în domeniul securităţii sociale, semnat la 5 mai 2017, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la infotag.md.
21 Septembrie 2017 | 20:02
Profesorul Romeo Ţurcan din Danemarca, menţionat cu diplomă de recunoştinţă
Conaţionalului nostru Romeo Ţurcan, profesor în domeniul Inovaţie şi Business la Universitatea din Aalborg, Danemarca i-a fost oferită, Diplomă de gradul I din partea Guvernului Republicii Moldova, pentru succese remarcabile obţinute în domeniul profesional şi participare activă la promovarea imaginii Republicii Moldova în Regatul Danemarcei.
21 Septembrie 2017 | 15:31
Grav accident rutier în România cu implicarea unei familii de moldoveni
O femeia în vârstă de 28 de ani a murit, iar soţul acesteia şi doi copii, de opt luni şi trei ani sunt în stare gravă în urma unui accident rutier produs în România. Impactul s-a produs azi dimineaţă pe Drumul European 585 Brăila – Slobozia, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la infobraila.ro.
20 Septembrie 2017 | 11:20
Numărul moldovenilor aflaţi la muncă în Rusia continuă să scadă
Numărul moldovenilor aflaţi la muncă în Rusia continuă să scadă. La începutul lunii iunie numărul acestora constituia 430.750 de persoane, în scădere cu 67 de mii faţă de iunie 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la mold-street.com.
15 Septembrie 2017 | 10:23
Programe şi servicii pentru moldovenii care revin acasă
Planul de acţiuni pentru anii 2017-2020 privind reintegrarea cetăţenilor Republicii Moldova reveniţi de peste hotare este publicat astăzi în Monitorul Oficial, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.md.
14 Septembrie 2017 | 09:01
Picturi ale copiilor din Moldova, expuse la Strasbourg
O serie de picturi realizate de copii din ţara noastră vor putea fi admirate astăzi la sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, în cadrul expoziţiei „Justiţie – eu te văd aşa”, ce va fi inaugurată cu ocazia aniversării a XX-a de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam