Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Aprilie 2017 | 11:56
Radio România a premiat, aseară, cele mai bune creaţii muzicale româneşti ale anului 2016, într-un concert-spectacol, iar premiul pentru „Artistul Anului” i-a fost acordat trupei Carla’s Dreams, din Republica Moldova, transmite agenţia de presă Rador.
27 Iulie 2016 | 15:00
Olga Coptu - noua şefă a BRD
Olga Coptu este noua şefă a Biroului pentru Relaţii cu Diaspora (BRD). Ea a fost prezentată astăzi, 27 iulie, colegilor, de către secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci.
06 Iulie 2016 | 10:41
Moldovenii care au locuit şi au muncit în Franţa vor primi suport la reîntoarcerea în ţară
Cetăţenii Republicii Moldova care au locuit şi au muncit în Franţa vor primi suport de reintegrare la întoarcerea în ţară. Ei vor beneficia de suport pentru încadrarea în câmpul muncii, dar şi de ajutoare materiale pentru dezvoltarea unei afaceri. O declaraţie în acest sens au semnat astăzi ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş şi directorul general al Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Didier Leschi.
05 Iulie 2016 | 14:57
O tânără moldoveancă a decedat într-un accident rutier produs în SUA
O tânără în vârstă de 20 de ani, originară din Republica Moldova, a decedat după ce a fost accidentată de un autovehicul în timp ce se deplasa pe o bicicletă în orăşelul Bethany Beach din Delaware (SUA), scrie delawareonline.com.
28 Iunie 2016 | 18:31
Vitalie Rusu a fost numit ambasador pe lângă Sfântul Scaun
Preşedintele Nicolae Timofti a semnat un decret privind numirea ambasadorului Republicii Moldova în Republica Cehă, Vitalie Rusu, în funcţia de ambasador pe lângă Sfântul Scaun, prin cumul.
26 Iunie 2016 | 16:27
Patru moldoveni au decedat în urma a două accidente produse în Franţa şi Ucraina
Patru cetăţeni ai Republicii Moldova au decedat, iar alţi cinci au fost grav răniţi în urma a două accidente rutiere produse ieri, 25 iunie, în Franţa şi Ucraina, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
25 Iunie 2016 | 19:05
Lucrările artiştilor moldoveni - expuse în sediul Parlamentului European
Patru artişti moldoveni şi-au expus lucrările în cadrul unei expoziţii inaugurate la Parlamentul European. Este vorba despre jurnalistul Vasile Botnaru, sculptorul Sorin Purcaru şi pictorii Cezara Kolesnik şi Eugen Gorean, relatează Mesager.
23 Iunie 2016 | 12:01
Un microbuz cu pasageri din Moldova, implicat într-un accident rutier în România
Zece persoane au fost rănite după ce un microbuz din Republica Moldova a fost implicat în această dimineaţă, într-un accident rutier, în judeţul Bistriţa-Năsăud din România. Acesta transporta pasageri şi se îndrepta spre Paris, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Mediafax.
13 Iunie 2016 | 17:00
BRD va lansa zece centre educaţionale în diasporă
Zece centre educaţionale peste hotare şi elaborarea unui curriculum la limba română pentru copiii din diasporă. Asta îşi propune Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), împreună cu Ministerul Educaţiei şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), misiunea în Moldova, în cadrul unui nou subprogram de granturi „Centre Educaţionale în Diasporă”, lansat astăzi, 13 iunie.
08 Iunie 2016 | 18:30
Zilele Diasporei se vor desfăşura în fiecare an
Zilele Diasporei vor fi organizate anual în a treia săptămână a lunii august. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Guvern.
01 Iunie 2016 | 15:33
O sută de copii vor participa la programul DOR 2016
O sută de copii originari din Republica Moldova, stabiliţi cu traiul în 14 ţări (Italia, Portugalia, Spania, Grecia, România, Ucraina, Irlanda, Marea Britanie, Austria, Elveţia, Franţa, Cehia, Belgia, Federaţia Rusă şi Republica Moldova), au fost selectaţi să participe la Programul DOR – Diaspora * Origini * Reveniri, ce va fi organizat în perioada 20-28 august 2016.
30 Mai 2016 | 16:48
Un moldovean, implicat într-un grav accident în Italia
Un cetăţean al Republicii Moldova a urcat beat la volan şi a provocat un accident grav în Italia. În urma impactului, un bebeluş de şapte luni a ajuns în stare critică la spital, iar alte trei persoane au fost uşor rănite, relatează Mesager.
29 Mai 2016 | 17:19
Stockholm-ul, văzut prin ochii unei pictoriţe din Moldova
Un oraş al calităţii vieţii, verde, cu sute de atracţii turistice. Numit şi Veneţia Nordului, Stockholm-ul cucereşte prin îmbinarea perfectă a clasicului cu modernitatea. A cucerit şi moldoveni, iar mulţi dintre ei, vrăjiţi de măreţia oraşului, decid să-şi unească destinul cu capitala Nordului practic pentru totdeauna, relatează Moldova 1.
24 Mai 2016 | 15:02
Un moldovean stabilit în Irlanda a construit un stadion la Brăviceni, Orhei
Sportivul moldovean, Ion Lazarenco-Tiron, stabilit cu traiul în Irlanda, a construit un stadion de fotbal după standarde europene în satul Brăviceni, raionul Orhei.
16 Mai 2016 | 17:47
Crimă oribilă într-o familie de moldoveni stabilită în Italia
Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, şi-a ucis cu sânge rece cumnata venită în vizită în Italia. Potrivit presei locale, soţia bărbatului a fost în Moldova în vacanţă, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam