Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Noiembrie 2017 | 11:15
Moldovenii aflaţi legal, dar şi ilegal în Franţa, care vor reveni acasă să se angajeze în câmpul muncii, vor fi ajutaţi să se formeze profesional şi să-şi deschidă o afacere relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
16 Mai 2017 | 13:11
Tot mai mulţi moldovenii aleg să emigreze în SUA şi Canada
Procesul migraţional s-a extins considerabil în rândul tinerilor. În ultimii ani, Statele Unite ale Americii (SUA) şi Canada sunt ţările solicitate tot mai mult de cetăţenii moldoveni. Constatarea a fost făcută în cadrul emisiunii ,,Spaţiul Public” de la Radio Moldova Actualităţi, de către doctorul în sociologie, Inga Chistruga-Sinchevici.
13 Mai 2017 | 10:10
Meşteri moldoveni participă la Târgul Meşterilor Populari din România
Peste 60 de meşteri populari din diferite zone etnografice ale Republicii Moldova, România şi Bulgaria participă la Târgul Meşterilor Populari, ediţia a XVIII-a, ce se desfăşoară la Iaşi (România), relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Antena Satelor.
11 Mai 2017 | 10:39
Trei medalii de aur pentru Moldova la Jocurile Balcanice din Sofia
Înotătorii moldoveni s-au întors cu trei medalii de aur de la Jocurile Balcanice desfăşurate în oraşul Sofia, Bulgaria. Competiţia a avut loc în perioada 6-7 mai şi a reunit 132 de sportivi de top, din 11 ţări.
10 Mai 2017 | 19:00
Un moldovean condamnat pentru omor, reţinut în Italia
Un moldovean condamnat pentru omor a fost reţinut în Italia. Poliţiştii italieni au identificat bărbatul, în vârstă de 40 de ani, relatează Mesager.
10 Mai 2017 | 15:25
Tradiţiile şi obiceiurile moldoveneşti, promovate de diaspora din Atena
Copiii moldovenilor din Atena au participat la Festivalul moldo-elen, cu genericul „Tradiţii şi obiceiuri de primăvară. Îmbrăcaţi în costume naţionale, copiii au recitat poezii în limba română, au dansat şi au cântat melodii în dulcele grai al părinţilor, relatează Moldova 1.
10 Mai 2017 | 11:52
Copiii moldovenilor din Montreal s-au adunat la o adevărată şezătoare
Alături de părinţi, copiii moldovenilor din Montreal (Canada) s-au adunat la o adevărată şezătoare, la care au învăţat să brodeze, dar şi să afle mai multe despre tehnica împâslirii. Nelly şi Tatiana Rusu s-au înarmat cu multă răbdare pentru ca cei 25 de copii participanţi la atelier să înţeleagă, dar şi să îndrăgească obiceiurile păstrate din străbuni, relatează Moldova 1.
09 Mai 2017 | 15:47
Un grup de moldoveni, reţinut în Italia
Poliţia italiană a reuşit să anihileze un grup infracţional format din cetăţeni moldoveni, care a comis mai multe furturi în regiunea de nord a peninsulei. Infractorii erau foarte bine pregătiţi, de aceea reuşeau să dea spargerea până la declanşarea alarmelor, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Bani.md.
05 Mai 2017 | 15:02
Ministerul Transporturilor va autoriza rute auto spre Italia
Ministerul Transporturilor va autoriza rute auto regulate spre Italia. La acest consens s-a ajuns astăzi, la şedinţa Comisiei tehnice moldo-italiene în domeniul transportului auto internaţional de pasageri şi mărfuri.
04 Mai 2017 | 16:10
Vinurile Moldovei, apreciate cu aur la un concurs internaţional
Vinurile Republicii Moldova au mai adunat în palmaresul lor 11 trofee, între care medalii de aur şi Prix Special, acordate în cadrul unui concurs internaţional „Challenge International du Vin 2017”, ediţia 41, desfăşurat, recent, în Franţa. Intensitatea aromată a vinurilor din Moldov a cucerit juriul format din aproximativ 700 de experţi internaţionali.
03 Mai 2017 | 10:50
Studenţi din Republica Moldova se pot înscrie on-line la universităţile din România
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, marţi, 2 mai, că viitorii studenţi din Republica Moldova se pot înscrie on-line la universităţile din România, trimiţând prin e-mail, la facultăţile dorite, documentele scanate necesare înscrierii, scrie news.ro.
03 Mai 2017 | 09:27
A fost inaugurat Consulatul onorific al Moldovei la Dublin
Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Anatol Vangheli, a inaugurat, marţi, 2 mai 2017, Consulatul onorific al Republicii Moldova la Dublin, Irlanda. Potrivit MAEIE, în funcţia de consul onorific a fost numit avocatul Gerald Kean.
03 Mai 2017 | 08:56
Diaspora poate contribui la elaborarea politicilor publice
Cabinetul de miniştri, Cancelaria de Stat, Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) şi misiunea în Moldova a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) a lansat un nou program guvernamental - Grupurile de Excelenţă ale Diasporei (GED) destinat cetăţenilor Republicii Moldova de peste hotare, cu scopul de a crea un mecanism de colaborare dintre instituţiile guvernamentale şi experţi înalt calificaţi din diasporă pe cinci domenii prioritare pentru dezvoltarea Republicii Moldova.
01 Mai 2017 | 21:15
Moldoveanul Roman Ialcic evoluează pe cele mai mari scene din lume
Moldoveanul Roman Ialcic evoluează pe cele mai mari scene ale lumii şi peste tot povesteşte despre ţara sa natală, Moldova. Vestitul cântăreţ de operă, Roman Ialcic, a revenit în ţară pentru a fi alături de familie în timpul sărbătorilor. Deja peste câteva zile îl aşteaptă nisipurile fierbinţi din Spania şi un nou proiect de amploare, relatează Mesager.
01 Mai 2017 | 20:08
Primul moldovean care a explorat continentul de gheaţă a revenit acasă
Primul moldovean care a explorat continentul de gheaţă a revenit cu bine acasă. Este vorba despre Valeriu Cazac, angajat al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care a fost selectat în cadrul unui proiect moldo-rus să participe la cea de-a 62-a expediţie a Institutului de Cercetări Arctice şi Antarctice a Federaţiei Ruse, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam