Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iulie 2017 | 11:24
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea unei informaţii apărute în presă, conform căreia, autorităţile americane ar fi privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni stabiliţi în SUA, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Ianuarie 2017 | 17:03
Moldoveanul Mihai Ungureanu donează banii câştigaţi la show-ul „Танцуют все!”
Mihai Ungureanu, băiatul care la doar 11 ani a reuşit să adune în palmaresul său numeroase victorii, dintre care cea mai recentă – premiul mare obţinut în cursa „Танцуют все!” - un show televizat organizat şi difuzat în Ucraina, va dona cei zece mii de dolari, bani obţinuţi după ce a câştigat show-ul din Ucraina, copiilor din orfelinate şi familiilor nevoiaşe.
11 Ianuarie 2017 | 10:57
Diaspora din Elveţia a marcat sărbătorile de iarnă într-o atmosferă tradiţională
Bucate naţionale, vinuri autohtone şi spirit de sărbătoare în stil moldovenesc – de asta au avut parte conaţionalii noştri din Confederaţia Elveţiană care au organizat la 7 ianuarie curent un eveniment cultural-artistic pentru a marca, într-o atmosferă tradiţională, sărbătorile de iarna şi venirea noului an – 2017. Organizată de diaspora moldovenească în Elveţia în comun cu Ambasada Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană, evenimentul a reunit peste 300 de conaţionali de pe întreg teritoriul Elveţiei.
10 Ianuarie 2017 | 16:23
Studenţii vor călători gratuit cu trenul începând cu 1 februarie
Studenţii vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând cu data de 1 februarie. Declaraţia aparţine ministrului român al Educaţiei, Pavel Năstase, citat de Agerpres.
05 Ianuarie 2017 | 13:56
Vinul moldovenesc cucereşte piaţa din Japonia
Vinul moldovenesc devine un produs tot mai cunoscut şi mai solicitat de către consumatorii niponi. Declaraţia aparţine ambasadorului Republicii Moldova la Tokio, Vasile Bumacov, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Ianuarie 2017 | 15:29
Un moldovean a salvat o bătrână dintr-un incendiu în Italia
Un moldovean a devenit eroul unei bătrâne din Italia, după ce a salvat-o din incendiul violent izbucnit în locuinţa femeii.
02 Ianuarie 2017 | 17:56
O moldoveancă, decorată cu „British Empire Medal”
Anul 2016 s-a încheiat cu veşti bune pentru Republica Moldova. Moldoveanca Victoria Dunford, stabilită în Marea Britanie, s-a ales cu medalia „British Empire Medal”. Distincţia i-a fost acordată de regina Marii Britanii Victoriei Dunford pentru activitatea ei în susţinerea copiilor cu necesităţi speciale din Republica Moldova.
28 Decembrie 2016 | 12:39
Moldovenii aflaţi în străinătate ar putea vota în baza buletinului de identitate
Cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate ar putea căpăta dreptul de a vota în baza buletinului de identitate. Guvernul a pregătit astăzi un aviz pentru un proiect de modificare a Codului electoral, relatează Moldova 1.
27 Decembrie 2016 | 14:17
13 copii s-au ales cu premii la concursul de desen „Migraţia prin ochii copilului”
13 copii s-au ales cu premii la concursul naţional de desen „Migraţia prin ochii copilului”. Desenele învingătorilor au fost selectate din peste 500 de desene ale copiilor participanţi la concurs, relatează Moldova 1.
24 Decembrie 2016 | 13:16
Moldoveanca Olga Verbiţchi a câştigat X Factor România 2016 (FOTO/VIDEO)
Ajunsă în finala concursului X Factor România, Olga Verbiţchi, originară de Chişinău, a reuşit ieri să şi câştige finala. Tânăra a plecat acasă cu premiul cel mare în valoare de 100 de mii de euro. Totodată, ea a devenit cea mai tânără câştigătoare din istoria concursului, scrie adevărul.ro.
23 Decembrie 2016 | 19:33
Sărbătorile de iarnă reuşesc să unească moldovenii din întreaga lume
Sărbătorile de iarnă reuşesc să unească moldovenii din întreaga lume. Spiritul de Crăciun şi Anului Nou i-a determinat pe cetăţenii moldoveni din Spania să organizeze un adevărat spectacol în care au reînviat cele mai frumoase tradiţii de iarnă. Evenimentul a avut şi un scop caritabil, de a ajuta o familie social vulnerabilă din Republica Moldova. Organizatorii au reuşit să adune bani pentru o familie din raionul Criuleni, relatează Mesager.
08 Decembrie 2016 | 19:13
Veste bună pentru transportatorii de pasageri care operează curse spre Italia
Veste bună pentru transportatorii de pasageri care operează curse spre Italia. Camera Deputaţilor de la Roma a ratificat Tratatul de transport dintre Republica Moldova şi Republica Italiană, relatează Mesager.
08 Decembrie 2016 | 15:00
Linia fierbinte pentru o migraţie sigură a înregistrat un număr record de apeluri
Linia fierbinte a Centrului Internaţional „La Strada”, a înregistrat un număr record de apeluri în 2016. De la începutul acestui an, au fost înregistrate peste 33 de mii de apeluri, de două ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
06 Decembrie 2016 | 17:37
Documente speciale pentru cetăţenii UE care locuiesc şi muncesc în Marea Britanie
Cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene, stabiliţi în Marea Britanie, vor avea nevoie de documente pentru a avea dreptul de a rămâne pe teritoriul Regatului Unit, a anunţat ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, informează Agerpres, cu referire la BBC.
23 Noiembrie 2016 | 09:36
Opt companii vitivinicole din Moldova, prezente la expoziţia „Vinexpo Tokyo 2016”
Opt companii vitivinicole din Republica Moldova au participat la expoziţia tematică „Vinexpo Tokyo 2016”, desfăşurată în perioada 15-16 noiembrie, reprezentând standul naţional „Wine of Moldova”.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam