Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Aprilie 2017 | 13:11
A apărut a treia ediţie a revistei „Moldova de oriunde”
A fost lansată a treia ediţie a revistei „Moldova de oriunde”, în vederea promovării culturii Republicii Moldova şi a aducerii acesteia mai aproape de cei plecaţi peste hotarele ţării, dar şi a promovării reuşitelor conaţionalilor noştri, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„La moment distribuim versiunea on-line pe site-ul www.brd.gov.md. De această dată, vom găsi mai multă informaţie despre oamenii din afara ţării care s-au remarcat în diverse domenii. Avem cu cine ne mândri peste hotarele ţării. Mulţi dintre ei au proiecte frumoase pe care le realizează cu mult drag în Republica Moldova şi ca de obicei există rubrica „Portrete ale asociaţiilor”. În special, Italia este reflectată în acest număr al revistei”, a declarat şefa Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu.
 
De asemenea, potrivit Olgăi Coptu, pe paginile revistei vor mai fi studii, imaginile celor care au aplicat la granturi sau cei care au realizat proiecte în ţară sau peste hotare. De asemenea, în acest număr al revistei este şi o felicitare cu ocazia sărbătorilor pascale pentru toţi cei care îşi amintesc cu drag de Republica Moldova.
 

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam