Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Decembrie 2015 | 09:41
A demarat o campanie de informare privind provocările migraţiei
Astăzi, 18 decembrie este marcată Ziua Internaţională a Migranţilor. Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei în parteneriat cu Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) lansează campania „Trei zile de informare privind provocările legate de procesul migraţional”.
Obiectivul acesteia este să contribuie la conștientizarea de către publicul larg a problemelor cu care se confruntă persoanele migrante și să atragă atenția asupra faptului că o gestionare eficientă a acestui fenomen poate aduce beneficii tuturor.

De asemenea, la Chișinău, va avea loc Târgul de propuneri antreprenoriale, organizat de UN Women, Biroul pentru Relații cu Diaspora, UNDP Moldova, NEXUS/IASCI, OIM Moldova.

Evenimentul va întruni 45 de persoane, o parte dintre care își va prezenta ideile de proiecte de afaceri și/sau succesul unei afaceri în derulare. De asemenea, la târg vor fi prezenți și reprezentanți ai instituțiilor care implementează programe de finanțare.

Republica Moldova consemnează Ziua Internațională a Migranților începând cu anul 2003, an în care a aderat la Organizația Internațională pentru Migrație.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam