Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Mai 2014 | 15:42
A fost dat startul Săptămânii culturii italiene în Moldova
La Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” din Chişinău a avut loc deschiderea oficială a Săptămânii culturii italiene în Republica Moldova, care are loc în perioada 5-11 mai curent.
Manifestările au demarat cu inaugurarea expoziţiei ”Parole per Strada” („Cuvântul pe Stradă”) cu genericul „Pământul meu”. Potrivit directoarei bibliotecii, Mariana Harjevschi, expoziţia cuprinde povestiri tematice ale copiilor scrise în baza cărţilor citite anterior, transmite Moldpres.

La eveniment au participat ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata şi viceministrul Culturii, Gheorghe Postică.

Ambasadorul Enrico Nunziata a declarat că obiectivul manifestării este de a aduce cultura italiană în Republica Moldova, aşa cum cultura ţării noastre a ajuns în Italia, unde recent a fost organizată o expoziţie de icoane moldoveneşti la Florenţa.

„Pe parcursul săptămânii vor avea loc mai multe evenimente ce ţin de prezentarea culturii italiene. La Muzeul Naţional de Etnografie şi Ştiinţe Naturale se va desfăşura Festivalul Cinematografic de Istorie şi Arheologie, unde vor fi proiectate mai multe filme documentare. Tot aici, mâine, va fi inaugurată o expoziţie de costume naţionale italiene”, a afirmat oficialul italian.

Viceministrul Culturii, Gheorghe Postică i-a felicitat pe cei prezenţi pentru organizarea Săptămânii culturii italiene în Republica Moldova. „Este un eveniment deosebit care se axează pe valorile culturale universale. Vom avea parte de o săptămână frumoasă care va promova cultura italiană prin istorie, cinematografie, costume şi cărţi”, a remarcat Gheorghe Postică.

Săptămâna culturii italiene în Republica Moldova este organizată de Asociaţia de Promovare Socială Italia-Moldova, Fundaţia de Promovare Socială „Copilul”, Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” sub patronajul Ambasadei Italiei la Chişinău şi al Ministerului Culturii.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam