Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2015 | 12:14
A fost deschis Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Antalya, Turcia
La 28 august a avut loc ceremonia de inaugurare a sediului Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Antalya, Republica Turcia, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Consulul Ddiyar Içkale Gültekin a menţionat drept priorităţi ale activității Consulatului Onorific oferirea asistenței necesare cetățenilor Moldovei, consolidarea contactelor bilaterale la nivel local și central, precum și dezvoltarea relațiilor economice.

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Anatol Vangheli, subsecretarul Ministerului Afacerilor Externe al Turciei, ambasadorul Ali Kemal Aydin, ambasadorul Moldovei în Turcia, Igor Bolboceanu, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, ministerului turc de Externe, guvernatorul provinciei Antalya, oameni de afaceri și cultură, precum și reprezentanți ai diasporei moldovenești.

Oficialii au punctat importanța creşterii numărului consulatelor onorifice în Turcia, precizând că provincia Antalya este vizitată anual de un număr considerabil de turiști din Moldova, precum şi faptul că regiunea reprezintă un deosebit potenţial de cooperare economică.

Acesta este al treilea Consulat Onorific al Republicii Moldova deschis în Turcia, pe lângă cele din regiunea Bursa şi Manisa-Izmir.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam