Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Februarie 2015 | 11:25
A fost inaugurat Consulatul Onorific al Moldovei la Manisa şi Izmir, Turcia
Luni, 23 februarie, a fost inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Manisa şi Izmir, Republica Turcia. Consul onorific a fost numit Murat Genc.
La ceremonia oficială au fost prezenți secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Mihai Căpățînă, și ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Igor Bolboceanu, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum guvernatorul provinciei Manisa și reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Turciei în provincia Izmir, oameni de afaceri, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și de învățământ, ai misiunilor diplomatice și consuli onorifici ai altor state.

În marja vizitei, secretarul general al MAEIE, Mihai Căpățînă, a avut întrevederi cu guvernatorii provinciilor Manisa și Izmir, precum și cu președintele Camerei de Comerț din Izmir, în cadrul cărora au abordat subiecte ce țin de consolidarea colaborării bilaterale, în special dezvoltarea contactelor economice.

Date de contact ale Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Manisa și Izmir:

Consul Onorific:  Murat Genc

Adresa: Akgün Mahallesi, Izmir-Bursa Sürat Yolu 51/A, Manisa.

Tel/Fax: 0236 232 45 65

e-mail:  honorarkonsulmd@gmail.com
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam