Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iunie 2014 | 11:04
A fost iniţiată cooperarea dintre euroregiunile Siret-Prut-Nistru şi Tallinn-Helsinki
Ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun, a co-organizat, în perioada 4-6 iunie, vizita delegaţiei Euroregiunii Siret-Prut-Nistru (ESPN) în Estonia şi a participat la Conferinţa Internaţională pentru Export a Camerei de Comerţ Internaţionale.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, scopul vizitei a fost stabilirea relaţiilor de cooperare dintre Euroregiunea Siret-Prut-Nistru  şi Euroregiunea Tallinn-Helsinki şi atragerea investiţiilor în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor purtate la Tallinn, s-a decis lansarea mai multor iniţiative de cooperare cu impact direct asupra unităţilor administrației publice locale din Republica Moldova, în mod special în domeniile asigurării cu apă potabilă, canalizare, prelucrarea deşeurilor şi a apelor reziduale, agricultură, soluţii de guvernare electronică la nivel local și medicină.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam