Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 August 2014 | 17:58
A fost lansat portalul diasporei
Moldovenii plecaţi peste hotare vor putea afla informaţii cu privire la serviciile publice, iniţiativele, proiectele, programele şi evenimentele care există pentru ei prin intermediul unei comunităţi virtuale. Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) a lansat astăzi portalul on-line www.din.md destinat diasporei moldoveneşti.
Aici moldovenii vor afla răspunsuri la toate întrebările, se vor găsi unii pe alții, vor avea posibiliatea să discute între ei și totodată vor utiliza platforma pentru a identifica soluții pentru problemele comune.

Potrivit șefului Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco, crearea sitel-ului www.din.md este un răspuns la solicitarea cetățenilor țării noastre plecați peste hotare, dar și a celor rămași acasă, de crea o platformă prin care moldovenii de pretutindeni să colaboreze și să se ajute reciproc.

Prim-ministrul a salutat lansarea portalului şi a anunțat că, odată cu aceasta, Guvernul inaugurează o serie de acţiuni dedicate diasporei. Iurie Leancă a spus că acestea vor crea un cadru mai bun de comunicare cu cetăţenii moldoveni de peste hotare, pentru a discuta în comun politicile Guvernului, a analiza percepţiile care există în diasporă asupra acestor politici şi, în special, pentru a vedea cum pot fi îmbunătăţite aceste politici.

„În zilele de 21-27 august va fi organizată cea de-a doua ediţie a Taberei de vară DOR, între 28-30 august vor avea loc, în premieră, Zilele Diasporei, iar la 1-3 septembrie se va convoca cel de-al VI-lea Congres al Diasporei. Va încununa acest şir de acţiuni primul Forum de Afaceri al Diasporei - Diaspora Business Forum -, care va fi organizat pe 6-7 octombrie la Chișinău”, a precizat prim-ministrul.

Evenimente dedicate Zilelor Diasporei vor fi organizate şi la nivel naţional, în peste 50 de localităţi.

Mai multe detalii aflați din materialul realizat de Radio Moldova Actualități.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam