Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2015 | 14:25
A fost lansată o linie fierbinte pentru apropiaţii victimelor accidentului de la Brăila
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) anunţă linia fierbinte pentru apropiaţii celor implicaţi în accidentul din judeţul Brăila, România. La acest serviciu pot apela persoanele a căror rude, prieteni, cunoştinţe au fost implicate în accidentul rutier produs azi dimineaţă.
Potrivit SPCSE, astfel va fi posibil un schimb de informații, în scopul stabilirii identității tuturor persoanelor și referitor la starea sănătății celor internați. Cei vizați sunt rugați să sune la numerele de telefon 022 78 50 32 , 901 și 902.

Amintim că, în dimineața zilei de miercuri, 19 august, trei copii și o femeie, toți din Republica Moldova, au decedat în urma unui accident care s-a produs în judeţul Brăila. Autocarul cu pasageri, care venea din Istanbul spre Chişinău, s-a răsturnat. Alte 21 de persoane au fost rănite. Victimele au fost transportate la spitalele din Brăila și Galați.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam