Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 August 2015 | 09:17
A fost lansată tabăra DOR 2015, destinată copiilor din diasporă
S-a dat startul celei de-a treia ediţii a taberei DOR, lansată astăzi de către Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD). La ediţia din acest an urmează să participe copii ai moldovenilor din şapte ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
La evenimentul de inaugurare participă reprezentanţi ai autorităţilor de stat, partenerii internaţionali ai programului și, pentru prima dată, participanţi ai ediţiilor din anii precedenţi ai DOR-ului.

Programul DOR a fost lansat în anul 2013 şi are drept scop consolidarea legăturilor emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor şi adolescenţilor din diaspora cu ţara de baştină prin activităţi practice.

În cadrul taberei sunt organizate diverse ateliere cu profil istoric, lingvistic şi literar. Alte ateliere vor fi dedicate bucătăriei tradiţionale, meşteşugăritului, instrumentelor muzicale naţionale. De asemenea, vor fi organizate seri de creaţie cu participarea unor nume cunoscute din literatura şi arta moldovenească.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam