Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2015 | 14:02
A fost prelungit termenul de depunere a actelor pentru participarea la schimbul intercultural în Elveţia
Copiii interesaţi să cunoască cultura altor popoare şi să facă cunoştinţă cu semenii lor din Elveţia, Serbia sau Macedonia mai au timp să aplice la schimbul intercultural în Trogen, Elveţia. Termenul pentru aplicare a fost prelungit până la data de 26 ianuarie.
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi” (Elveţia), anunţă că vor fi selectați 40 de tineri, cetățeni ai Republicii Moldova. Eligibili pentru acest program sunt cei născuți în anii 2000-2001 și care sunt gata să împărtășească cunoștințele dobândite la întoarcere cu prietenii și colegii din Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, mai multe șanse de a fi selectați au tinerii care participă în cadrul activităţilor organizate de proiectul „Dialog Intercultural în Moldova”, voluntarii sau membrii activi în cadrul unui ONG, Centru pentru Tineri, Consiliu local al elevilor/tinerilor, reprezentanți ai unui grup etnic minoritar și cei care locuiesc în regiunile: Bălți, Chișinău, Cimișlia, Edineț, Soroca, Ungheni, Cahul și UTA Găgăuzia.

Participanții pot expedia dosarul de concurs până la 26 ianuarie la adresa electronică: aplicarisi@gmail.com.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam