Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2015 | 16:33
A fost publicată lista provizorie a studenţilor moldoveni ce sunt admişi peste Prut
Ministerul Educaţiei de la Bucureşti a făcut publică lista provizorie a candidaţilor din Republica Moldova admişi la studiile de licenţă în instituţiile de învăţământ din România, începând cu anul universitar 2015-2016.
Potrivit Ambasadei României la Chișinău, 3461 de tineri din Republica Moldova au depus dosare pentru admitere la studii peste Prut.

Precizăm că tinerii din Republica Moldova care și-au dorit să-și continue studiile în România au putut depune dosarele în perioada 17-31 iulie.

Amintim că pentru anul academic 2015-2016, România a oferit 1500 de locuri cu bursă și fără bursă pentru învățământul mediu, 2800 de locuri pentru studii superioare, 550 de locuri pentru masterat. 25 de locuri subvenționate cu bursă sunt pentru absolvenții de studii medicale din Republica Moldova, precum și 125 de locuri pentru programele doctorale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam