Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Noiembrie 2015 | 10:14
A fost reţinut tânărul suspectat de uciderea studentului moldovean de la Iaşi
În această dimineaţă, a fost reţinut studentul suspectat de uciderea unui coleg şi rănirea gravă a altuia. Suspectul a fost prins în judeţul Neamţ, acasă la părinţi, scrie ziaruldeiasi.ro.
El este adus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit cercetărilor, ieri-dimineaţă, în jurul orei șase, sus¬pectul, ar fi intrat în camera de cămin, fiind băut. Cert este că în cameră se aflau numai victimele care dormeau. Bănuitul s-a apropiat de patul lui tânărului din Republica Moldova și l-a înjunghiat de 20 de ori în spate.

Al doilea student s-ar fi trezit şi ar fi încercat să se apere, însă a fost şi el înjunghiat de mai mul¬te ori. După ce şi-a doborât co¬legii, atacatorul a incendiat apoi cele două paturi, pentru a face dispărute probele, apoi a dispărut discret, fără să fie observat de cineva, după ce în prealabil a închis uşa.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam