Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iunie 2015 | 09:52
La nouă cetăţeni moldoveni li s-a limitat accesul în UE
În ultimele 24 de ore, doi cetăţeni ai Republicii Moldova au primit refuz de a intra în Federaţia Rusă, iar alţi nouă conaţionali au avut acces limitat în UE, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, au fost înregistrate mai multe acţiuni ilegale. O persoană a încălcat regulile de aflare în punctele de trecere; trei cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Moldovei; o persoană a transportat ilegal bunuri materiale; o persoană aflată în conflict cu legea a fost reținută în punctul de trecere a frontierei și o persoană a încălcat frontiera de stat.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane şi mijloace de transport a fost unul echilibrat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam