Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 August 2017 | 19:00
A V-a ediţie a Programului DOR a ajuns la final
Cea de-a V-a ediţie a Programului DOR – „Diasporă. Origini. Reveniri”, care a reunit o sută de copii din diasporă, sosiţi din 14 ţări, s-a încheiat luni, 28 august. Timp de o săptămână, adolescenţii au socializat cu semenii lor de acasă şi au fost implicaţi în diferite activităţi de promovare a valorilor neamului.
La ediția din acest an au participat copii ai cetățenilor moldoveni stabiliți în Austria, Canada, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Kazahstan, Portugalia, România, Republica Moldova, Spania şi Ucraina.

Programul DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare, în scopul consolidării legăturilor cu țara de origine.

DOR se desfășoară începând cu anul 2013, în perioada 20-28 august, până în prezent având peste 400 de participanți.

Cheltuielile pentru organizarea ediției a V-a a fost acoperite din bugetul de stat.
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam