Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Aprilie 2014 | 14:49
Absolvenţii din UTA Gagauz-Yeri au participat la Iarmarocul Universităţilor
15 universităţi din Republica Moldova, România şi Federaţia Rusă şi-au prezentat ofertele în cadrul unui Iarmaroc al instituţiilor de învăţământ superior, desfăşurat recent în UTA Gagauz-Yeri.
Absolvenţi din toate localităţile regiunii au avut ocazia să discute cu reprezentanţii universităţilor participante la iarmaroc şi să afle despre condiţiile de admitere şi specialităţile noi incluse în programul de studii în anul curent.

Potrivit Verei Balova, şeful Direcţiei principale pentru educaţie din cadrul executivului autonomiei, în acest an liceele din UTA Gagauz-Yeri vor fi absolvite de 739 elevi.

„Cercetările arată că circa 40 la sută din tineri aleg profesia care nu corespunde intereselor lor, aptitudinilor sau convingerilor. Or, scopul principal al acestei acţiuni este de a ajuta liceenii să se orienteze corect atunci când îşi aleg profesia pentru viaţă, oferindu-le toată informaţia despre o facultate sau alta”, a specificat Vera Balova.

Prezent la eveniment, başcanul Mihail Formuzal i-a încurajat pe viitorii studenți să-și realizeze cu mai multă îndrăzneală potențialul  creativ.

„Trebuie să fiţi siguri de faptul că puteţi face studii oriunde vă doriţi. Să nu vă fie frică de camerele video de la examenele de bacalaureat, iar în centrele de pregătire pentru examenele de maturitate vă puteţi verifica cunoştinţele. Este important să ştiţi exact ce doriţi să faceţi în viaţă şi să vă transformaţi visul în realitate, astfel încât  să aveţi satisfacţie pe parcursul întregii vieţi”, a spus Mihail Formuzal, citat de Moldpres.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam