Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2016 | 10:03
Acţiuni de promovare a Republicii Moldova în Franţa
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Franceză, Lilian Moraru, a participat, în perioada 8-9 ianuarie 2016, la Guipry-Messac, la un eveniment de promovare a imaginii Moldovei, organizat de Societatea Casa Moldova şi Asociaţia Comercianţilor.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Paris, în cadrul evenimentului a avut loc o expoziție de picturi în vin și cafea semnată de Vasile Botnaru, de asemenea, au fost prezentate vinuri și bucate tradiționale, iar ambianța muzicală a fost asigurată de doi muzicieni autohtoni.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam