Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2015 | 11:05
Acţiuni de voluntariat, desfăşurate în România de Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG), în parteneriat cu Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi a desfăşurat, pe parcursul săptămânii trecute, campania „Sunt voluntar, deci exist!”. Proiectul demarat în România a avut scopul de a promova activităţile de voluntariat în rândul studenţilor.
Solicitat de TRM.MD, Mircea Nunu, președintele LSBG a spus că printre activitățile organizate în cadrul proiectului „Sunt voluntar, deci exist!” se numără o campanie de donare a sângelui, ecologizarea falezei Dunării, campionate de table și șah, sesiuni de dezbateri.
 

„În cele cinci zile ale campaniei am reușit să facem ecologizare, donare de sânge, socializare, dezbateri, sport, divertisment, activități care au îndemnat voluntarii la o viață cât mai activă în cadrul societății. Închiderea săptămânii a fost pentru LSBG încununată de aniversarea a șase ani de activitate, un motiv în plus de bucurie pentru voluntarii noștri și pentru cei care au pus bazele acestei asociații. Mă bucur că am coordonat activitatea LSBG pe parcursul acelei săptămâni ca lider al organizației și am participat activ la activitățile derulate. Sunt mândru de voluntarii noștri, fiindcă au demonstrat încă odată că fiind voluntari, ei există” a menționat Mircea Nunu.
 

Prin acest eveniment, grupul de inițiativă și-a propus să-i convingă și pe alți studenți să militeze pentru o viață studențească activă și să le aducă la cunoștință avantajele voluntariatului în rândul tinerilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam