Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Martie 2014 | 17:02
Acţiuni dedicate Marii Uniri a Basarabiei cu România
Cu ocazia zilei de 27 martie, ziua Unirii Basarabiei cu România, platforma unionistă „Acţiunea 2012” anunţă mai multe manifestări menite să marcheze împlinirea a 96 de ani de la acest moment istoric.
În această zi, de la ora 10:00 va începe activitatea la corturile de informare ale campaniei ,,Vorbim românește, suntem români”. Corturile vor fi instalate, în prima săptămână, în Scuarul Europei și scuarul Kentford. Până pe 12 mai, voluntari ai platformei unioniste „Acțiunea 2012” vor asigura permanența la aceste corturi, pentru a informa trecătorii în legătură cu drepturile pe care le au.

La ora 18:30, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, tinerii se vor aduna să intoneze cântece patriotice, iar la ora 19:00, simultan cu alte 40 de orașe din România și Republica Moldova, vor fi lansate 27 de lampioane.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam