Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Octombrie 2015 | 11:32
Academia Forţelor Aeriene din SUA oferă burse pentru cetăţenii Republicii Moldova
Cetăţenii Republicii Moldova sunt invitaţi să participe la concursul de admitere la studii în Academia Forţelor Aeriene a SUA. Dosarele pot fi depuse la Direcţia management resurse umane (DMRU) a Ministerului Apărării până la data de 15 noiembrie.
Potrivit locotenent-colonelului Andrei Pascal din cadrul DMRU, criteriile de selectare a candidaţilor sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 17 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2016, absolvenţi de liceu, colegiu sau universitate.

Sursa citată a adăugat că o condiţie obligatorie o constituie cunoaşterea limbii engleze. Astfel, candidaţii vor susţine Testul de cunoaştere a limbii engleze TOEFL şi Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT).

Totodată, candidaţii, care vor depune dosarele la Academia Forţelor Aeriene, vor susţine probe la pregătirea fizică.

Durata studiilor la instituţiile militare de învățământ superior din SUA este de patru ani, iar cheltuielile de şcolarizare sunt acoperite integral de guvernul american.

De menţionat că în prezent, în Academia Forţelor Aeriene din SUA studiază trei cetăţeni ai Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam