Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Ianuarie 2015 | 15:19
Academician moldovean prezent la inaugurarea „Anul Internaţional al Luminii” în Franţa
Cercetătorul Valeriu Canţer, a participat la inaugurarea „Anul Internaţional al Luminii” la Paris. Evenimentul a avut loc în cadrul unei sesiunii ştiinţifice internaţionale, organizate cu acest prilej, în perioada 19 – 20 ianuarie.
„A fost un eveniment la nivel global cu participarea a peste o mie de participanți. Chiar unul dintre conducătorii UNESCO a remarcat că sala în care a avut loc reuniunea nu a fost demult arhiplină. A  avut loc și un for în care au fost puse în discuție tematici din cele mai diverse domenii. Am rămas frapat că au fost și reprezentanți de cult, fiind prezentată tematica „Lumina în teologie”, a menționat pentru Radio Moldova,  Valeriu Canţer, academician, preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare, preşedintele Societăţii de Fizică a Republicii Moldova.

Savantul de la Chișinău a comunicat că această sesiune tematică s-a desfăşurat sub semnul muzicii. ”A fost prezentat un spectacol video-muzical „Lumina lui Einstein”: senzaţii redate prin imagini şi muzică. S-a transpus în spectacol spusa lui Einstein că lumina pe undele muzicii i-a adus acea inspiraţie pentru a realiza cea ce a văzut în gând”, sunt impresiile lui Valeriu Canţer.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam