Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 August 2015 | 09:14
Accident autocar Brăila: Şoferul riscă dosar penal pentru ucidere din culpă
Parchetul General din România informează că s-a constituit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul de circulaţie produs miercuri, 19 august, în satul Baldovineşti, judeţul Brăila, în care a fost angajat un autocar turcesc ce transporta 38 de persoane şi în urma căruia au murit trei persoane, informează radioiasi.ro.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) din România precizează că din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul autocarului nu a manifestat atenţia necesară în conducerea mijlocului de transport.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a fost constituită, la data de 19 august, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul de circulaţie produs pe drumul european E 87, în satul Baldovineşti, comuna Vădeni, judeţul Brăila, în care a fost angajat un autocar turcesc ce transporta 38 de persoane”, se arată într-un comunicat al Parchetului General relatează Agerpres.

PÎCCJ arată că la locul producerii accidentului s-a deplasat o echipă complexă compusă din lucrători de poliţie, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă al Judeţului Brăila, ai Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila, precum şi specialişti în tehnică auto, sub coordonarea primului procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul autocarului nu a manifestat atenţia necesară în conducerea mijlocului de transport într-o secţiune de drum aflată în curbă şi în condiţii de ploaie abundentă. Trei dintre persoanele ocupante ale autocarului au decedat, celelalte persoane vătămate fiind transportate de urgenţă la spitale din Brăila şi Galaţi, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare„, se arată în comunicat.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, 36 dintre pasagerii autocarului sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit informațiilor preliminare, în urma accidentului trei copii au decedat, circa 20 de persoane au fost internate în spitalele din Brăila și Galați, alte șapte persoane cu răni ușoare urmează să fie transportate la Chișinău.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam