Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Mai 2015 | 19:00
Accident de autocar în Germania: Nouă pasageri sunt moldoveni, alţi doi - români
Doi dintre cei 11 pasageri ai unui autocar care s-a răsturnat, duminică dimineaţă, în Germania sunt români, restul fiind cetăţeni ai Republicii Moldova, a anunţat, pentru Agerpres, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.
Identitatea pasagerilor a fost stabilită de Poliția germană, pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora.

Cei doi cetățeni români au suferit leziuni superficiale și au fost internați într-o clinică din Nurnberg. Ceilalți nouă pasageri au fost răniți în accident și au fost internați în spitale din apropiere, trei dintre aceștia în stare gravă.

Autocarul care s-a răsturnat în afara carosabilului, pe o șosea din apropierea localității Reuth din sudul Germaniei, aparținea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor Poliției locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed, precizează MAE.

Oficiul consular român de la Munchen menține legătura cu autoritățile germane și este pregătit să asigure asistență consulară, în limitele competențelor legale, arată MAE.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam