Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iulie 2018 | 11:00
Accident rutier în România cu implicarea unui autocar din Moldova
Un accident rutier cu implicarea unui autocar din Republica Moldova a avut loc în după amiaza zilei de marţi în judeţul Iaşi, România. Autocarul în care se aflau 14 persoane s-a izbit frontal de un autoturism în localitatea Sârca, scrie ziaruldeiaşi.ro.
Şoferul autocarului cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani, s-a ales cu contuzii în zona picioarelor. El a fost preluat de un echipaj medical şi transferat la Spitalul Sfântul Spiridon. O altă pasageră, în vârstă de 44 de ani, cu contuzii în zona feţei şi a coloanei cervicale, a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital. Doi adulţi şi doi minori, cu răni superficiale, au refuzat transportul la spital.
 
Potrivit Poliţiei, accidentul a avut loc după ce şoferul unui Renault Megane a intrat pe contrasens şi a lovit un microbuz, ricoşând, ulterior, în autocar. Şoferul  autoturismului, în vârstă de 28 de ani, a decedat. El conducea o maşină care avea numere de Suceava. Bărbatul care şi-a pierdut viaţa se numeşte Emanuel Mitric şi era vicepreşedinte al PMP la nivel naţional. 
 
Martorii din autocar, care efectuau o cursă între Republica Moldova şi Spania, spun că şoferul autoturismului Renault circula cu viteză mare şi a evitat în ultimul moment să intre frontal în autocar. Anchetatorii au recuperat din maşina acestuia un pistol cu bile, un ceas şi mai multe documente.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam