Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Septembrie 2017 | 19:20
Un microbuz din Moldova, implicat într-un accident rutier în Ungaria
Un accident rutier a avut loc în Ungaria cu implicarea unui microbuz cu moldoveni. O persoană a decedat, iar alte zece au ajuns la spital, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la jurnal.md.
Microbuzul cu moldoveni a intrat într-o maşină în care se aflau trei cetăţeni ai Ungariei, după ce şoferul ar fi adormit la volan.
 
În urma impactului puternic, conducătorul auto al maşinii a decedat, iar cei doi pasageri ai săi, dar şi opt moldoveni din microbuz, au ajuns la spital cu diferite traumatisme.
 
Forţele de ordine cercetează cazul.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam